Moc gerència pública 13-04-26

163 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
163
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Moc gerència pública 13-04-26

  1. 1. En Francesc Fernandez i Carrasco, regidor/portaveu del grup Municipal deCompromís a l’ Ajuntament de Sagunt, i en representació de la Comissió Ciutadanaper la Gerència Pública, presenta al Ple Municipal per al seu debat i aprovació sis’escau, la següentMOCIÓHomenatge a la Plataforma Gerència PúbicaDesprés de dos dècades de reivindicació ciutadana, l’antiga Gerència d’AHM (unapart d’ella) ha passat a ser propietat de l’Ajuntament de Sagunt, és a dir, propietatde tots els saguntins i saguntines. El procés pel qual este conjunt arquitectònic imediambiental ha passat a formar part del patrimoni de tots i totes i ha deixat de serun espai tancat i vetat, ha estat protagonitzat per la voluntat de la ciutadania,representada per col·lectius socials i culturals i partits polítics, que des de 1995 i enel marc de la Comissió Ciutadana per a la Defensa de la Gerència, també conegudacom a Comissió Ciutadana per la Gerència Pública, van aconseguir evitar que esteconjunt patrimonial acabara en mans de l’especulació immobiliària i es perdera unreferent de la història d’un poble i de la història de la industrialització valenciana.Des del principi, i fins hui, aquella mobilització es va guiar per la idea de recuperarel patrimoni industrial i aconseguir l’adhesió i la cohesió social del Port de Sagunt iSagunt amb el seu patrimoni i amb la seua història. En si mateixa, la ComissióCiutadana per a la Defensa de la Gerència, va tractar de ser un fòrum devertebració cívica de la ciutat i de recuperació de la memòria democràtica iparticipativa. Per a això, esta plataforma ciutadana va tractar i va aconseguir engran manera que, després d’un procés de reconversió i tancament dels Alts Forns,els ciutadans i ciutadanes es reconegueren i reconciliaren amb el seu passat recenti amb els vestigis d’un procés productiu industrial en què treballaven i amb el quehavien conviscut.
  2. 2. Ara, una vegada obert el passeig de la Gerència per a ús i gaudi dels ciutadans iciutadanes que van treballar en eixa “fàbrica”, que van viure el seu entorn i que vanreivindicar el seu patrimoni, a l’hora d’integrar eixa part de la història en el teixiturbà, és de justícia homenatjar i reconéixer l’esforç dels que van reivindicar la seuarecuperació i preservació evitant el frontisme i la tornada a un passat incòmode enel que la memòria i el patrimoni era només d’uns pocs.Des d’ací convidem i sol·licitem a les formacions polítiques, cíviques iculturals que recolzen la proposta de donar el nom Comissió Ciutadana per laGerència Pública al primer carrer que s’obri en l’antiga Gerència d’AHM, citanta totes les entitats i col·lectius que van participar en aquella mobilització. Ambaixò, no sols s’insta al reconeixement de la participació democràtica i cívica, sinóque es reflexiona sobre el vertader exercici democràtic que suposa la recuperaciódel patrimoni industrial com referent per a la identitat cultural i social d’una ciutat,com a patrimoni de tots i totes.Homenatjar amb este gest a la Comissió Ciutadana per la Gerència Públicasignifica homenatjar la recuperació del patrimoni i a la memòria industrial com a partdel poble i de la ciutadania saguntina i portenca, i reconeix el paper de cohesiósocial i de vehicle de recuperació de la memòria democràtica de la història que vajugar esta plataforma. La Gerència d’AHM, gràcies a la mobilització ciutadana,deixà de ser, com ho va ser durant dècades, un espai tancat de divisió social i deseparació classista, un espai que contenia totes les característiques d’un ‘món dinsd’un altre món’, i es va convertir en la primera activació patrimonial del conjuntindustrial del Port de Sagunt, amb l’afegit de ser reivindicada per un movimentciutadà que es va sobreposar a la ‘ressaca’ de la reconversió industrial de mitjansdels huitanta i busà noves formes de cohesió social. És aquest, sens dubte, elmoment de reconéixer eixe esforç i eixe exercici democràtic de ciutadania.
  3. 3. Per tot allò exposat, es realitza la següent propostaACORD1,- El Ple de lAjuntament de Sagunt designarà al passeig interior de la Gerènciaamb el nom Comissió Ciutadana per la Gerència Pública, citant a totes lesentitats i col·lectius que van participar en aquella mobilització.Sagunt, 26 dabril de 2013Francesc Fernàndez i Carrasco.

×