Workshop Gpec - Ionut Munteanu @webdigital

984 views

Published on

Published in: Self Improvement
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
984
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Workshop Gpec - Ionut Munteanu @webdigital

  1. 1. “Google Search si segmentarea audientei infunctie de intentia de achizitie”
  2. 2. o 10 lucruri de care trebuie sa tii cont intr-o campanie de cautare pe Google o Cum eficientizezi o campanie de cautare inca din strategie. o Care sunt tipurile de taskuri pe care trebuie sa le faci in cadrul unei campanii de cautare o Cum dezvolti o campanie de cautare si ce inseamna reducerea costurilor unei campanii30 min / 15 min intrebari
  3. 3. 10 lucruri de care trebuie sa tii cont intr-o campaniede cautare pe Google2.“Match-Type-urile” sau “potrivirile”, in acest sens riscati sa construiti liste de listede cuvinte3.Targetarea regionala este esentiala, excludem zone (potrivirea targetariiregionale)4.Campania trebuie sa se afiseze cat mai repede “accelerated” si sa participe la catmai multe licitatii5.Ad-urile trebuie sa contina “chemare catre actiune”6.Insertia dinamica este o arma redutabila pentru castigarea in lupta CTR-ul si arelevantei. Foloseste-o cu cap!7.Sa nu iti fie frica sa licitezi. Liciteaza in limita bugetului zilnic cat de agresiv iti potipermite!8.Leaga Adwords cu Analytics, iti va oferi informatii pe baza carora poti renunta laanumiti termeni neproductivi!9.Termenii negativi sunt la fel de importanti ca cei pozitivi10.Foloseste sitelinks si celelalte ad extensitions pe cat se poate, inclusiv CallExtension si Location Extentions.11.Dimensiunea campaniei si aici numarul de termeni din campanie si numarul determeni cautati in baza termenilor din campanie raportata la buget. O campanie de1 Euro nu trebuie sa aiba mai mult de 1 cuvant.
  4. 4. Cum eficientizezi o campanie de cautare inca dinstrategieSa presupunem ca ai ca obiective cat mai multe conversii (cu 20% mai multe decat inanul trecut) insa folosind cat mai multe campanii de produs (promotii). Esti interesat declienti din Romania, nu doar din anumite orase, insa vrei sa ai posibilitatea de a excludelocatiile care vezi in urma analizei datelor ca sunt neproductive. Ai 50 de categorii deproduse, fiecare categorie continand 10 branduri cunoscute.Solutie oarecum incorectaSe construiesc 10 campanii cu cate 50 de grupuri si inca 1 campanie cu termenigenerali.Solutie aproape corecta:Au fost construite 50 de campaniiIn fiecare categorie a fost adaugat si 1 grup unde termenii contineau si brandul.Locatiile se pot exclude la nivel de campanie pentru fiecare categorieDistributia bugetului pentru anumite categorii unde ai campaniile de produs, volumul de munca inprimul caz pentru inlocuirea unei categorii este multiplicat cu 10. Ai crede ca atunci cand nu mai aiun anumit brand e mai usor in prima varianta, nu este mai usor dar nici mai dificil, se adaugabrandul la cuvinte negative
  5. 5. Care sunt tipurile de taskuri pe care trebuie sa le faciin cadrul unei campanii de cautare•Construieste campanii de descoperire de noi termeni profitabili (competitiemica, relevanta mare)•Nu uita de ad-uri. Testeaza cel putin 2 ad-uri saptamanal, in functie dedimensiunea campaniei•Analizeaza momentul in zi cand ai avea aceleasi rezultate cu un pret de licitatiemai mic, diferenta dintre A si B ar fi prea mare ca si cost, prea mica ca si rezultate•Stai cu ochii pe cuvintele ce trebuie adaugate la negative. Liste predefinite denegative ar fi excelent•Adauga pagini de destinatie relevante la nivel de termen cautat.•Analizeaza in permanenta Search Terms nu lista de cuvinte din campanie, exceptiefiind daca potrivirea este exacta (exact match)•Nu te lupta pentru pozitia 1, dar asigura-te ca nu esti sub pozitia 3.•Un CTR mare iti aduce un cost mai mic. Renunta la cuvintele neproductive si cuCTR mic. CTR-ul este primul semn de nepotrivire.
  6. 6. Cum dezvolti o campanie de cautare si ce inseamnareducerea costurilor unei campanii•Fii creativ, in permanenta vei gasi modalitati de a dezvolta o campanie.Presupunand ca avem deja o campanie pe brand, o campanie specifica pe termeniscrisi gresit (mai ales cu noile optiuni) exista tot timpul modalitati de a comunicadin perspectiva unei componente a serviciilor sau produselor tale.•Renunti la termeni care intr-un numar statistic relevant de clickuri nu ti-au adus nicitrafic de calitate si nici conversii•Extinzi anumite grupuri din cadrul unor campanii la nivel de campanie, pentru acontrola distributia bugetului pe acel ex-adgrup. Probabil pe viitor o sa putemmodifica la nivel de ad-grup bugetul, ar fi tare.•Resegmenteaza campania pe audienta de noapte si audienta de zi, sau audienta dintimpul saptamanii si audienta din weekend, construieste mesaje diferite.•Dubleaza campania pentru provincie separat de Bucuresti si gandeste-o ca ocampanie separata.•Aduna trafic din audiente similare care ar putea fi interesate. Retine ca CTR-ul esteindicatorul principal. Nu te speria de pretul initial de licitatie!
  7. 7. @imunteanuIonut Munteanu
  8. 8. Va multumesc!imunteanu@webdigital.ro

×