Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

477 views

Published on

Romanian DEN Newsletter #3 in Romanian

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
477
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

  1. 1. DENConferința Virtuală de Toamnă a DENNotați-vă în calendare data de 20 octombrie !Este ziua când va avea loc Conferința Virtuală deToamnă a Discovery Educator Network – unadintre cele mai bune oportunități de dezvoltareprofesională, în care pe întreg parcursul zilei sevor face prezentări. Profesorii vor face schimb deexperiență cu colegi din întreaga lume, iarsesiunile de lucru vor fi transmise online live,începând cu ora 9:00, conform orei de pe Coastade Est a SUA. În România va fi deja seară la momentul respectiv, însă vestea cea bună este că toatesesiunile vor fi arhivate, iar înregistrările vor fi disponibile în ziua următoare. În plus, pe lângăprezentările live, vor avea loc și întâlniri față în față. Încurajăm orice profesor din România săgăzduiască propriul eveniment de acest tip. O modalitate ar fi să găsiți o locație în care să vă întâlnițicu mai mulți colegi. Puteți să vizionați prezentările împreună, să discutați ce ați aflat și cum putețiîncorpora aceste aspecte noi în informația predată la clasă. Cea mai bună variantă pentru fiecaredintre noi este să învețe împreună cu colegii săi, iar Conferința Virtuală de Toamnă a DEN este oocazie excelentă de a ne întâlni și a învăța împreună.Cătălin și Institutul de Vară DENCătălin Ciupala, câștigătorul tragerii noastre la sorți, s-a bucurat din plin de perioada petrecută înMontana împreună cu alți membri DEN din America de Nord, la Institutul de Vară DEN. Dupăpărerea lui, acest eveniment a fost o excelentă ocazie de a se întâlni cu profesori din SUA și aînțelege cum funcționează sistemul educativ din această țară și cum fac față profesorii necesitățilorelevilor din secolul 21. Cătălin și-a făcut acolo mulți prieteni, cu care speră să păstreze legătura,pentru a derula în viitor proiecte de colaborare între școala lui și școlile lor. Călătoria a fost oexperiență benefică pentru el, fiindcă a reușit să își exerseze cunoștințele de limbă engleză, săcunoască oameni deschiși și să găsească modalități de a clădi punți de legătură între școlile dinRomânia și cele din Statele Unite. În mod deosebit, Cătălin a remarcat importanța comunității DEN.Deja a discutat cu mai mulți colegi ai săi despre această experiență, însă va relua aceste discuții îndetaliu după începerea noului an școlar, pe 17 septembrie.Cătălin Ciupala şi Lance Rougeux, VicepreşedinteDiscovery Education Catalin Ciupala and Lance Rougeux, Discovery Education Vice-President
  2. 2. STEM în centrul atențieiIată o resursă excelentă oferită de unul dintrepartenerii noștri Discovery, în dorința de asusține educația pentru STEM – Science,Technology, Engineering & Maths (Ştiință,Tehnologie, Inginerie şi Matematică).Curiosity in the Classroom – Teacher ResourcesCuriozitatea la clasă – Resurse pentru profesoriUpgrade gratuit PhotopeachNe dorim să îmbunătățim comunicarea și schimbul de idei întremembri DEN din SUA și din România. O modalitate excelentă de aface acest lucru ar fi să intrați în grupul nostru Edmodo. În cadrulacestei comunități educaționale, veți avea șansa să intrați în legătură cu alți profesori, pentru a faceschimb de experiență și de idei. În fiecare lună, ne concentrăm asupra unui subiect și organizămdiscuții pe tema respectivă, ajutându-ne astfel reciproc să ne bucurăm de mai mult succes, ca factoride educație.Dacă participați la grupul Edmodo, vă oferim un upgrade GRATUIT PhotoPeach Premium.PhotoPeach este un instrument online excelent, cu ajutorul căruia puteți crea slideshow-uri cumuzică, titluri și comentarii. Iată un program tutorial și o mostră de proiect. Nu trebuie decât să văcreați un cont propriu și să vă alăturați discuțiilor. Lăsați restul în seama noastră.Pentru a intra în grup, logați-vă pe www.edmodo și creați-vă un cont. Căutați apoi în partea stângă aecranului secțiunea Groups. Dați click pe Join și, când sistemul vă cere codul de grup, tastați 80p2ff.După tastarea codului deveniți membru al grupului și astfel puteți să citiți informații postate de alțimembri sau să vă postați propriile informații.
  3. 3. Sfaturi oferite de echipa DENÎn fiecare buletin informativ, am dori să împărtășim cu dv. câteva dintre website-urile și resurselenoastre preferate, disponibile gratuit. Dean Shareski – www.bighugelabs.com Lui Dean îi place foarte mult acest site fiindcă este un instrument excelent pentru crearea de proiecte cu imagini. Încărcați-vă propriul proiect și folosiți-vă fotografiile de pe Facebook sau flickr. Puteți crea coperte de reviste, afișe motivaționale sau carduri cu diverse imagini. Steve Dembo – eduTecher – Obiectivul acestui website este să ajute profesorii și școlile din întreaga lume să integreze eficient tehnologia și instrumentele de pe web în munca lor la clasă. La ora actuală, eduTecher oferă link-uri către mii de instrumente web, furnizând totodată și informații concise asupra modului în care acestea ar putea fi utile la clasă. Chad Lehman – Gooru – Acest nou motor de căutare pentru învățare ajută profesorii să găsească atât conținut aliniat la anumite standarde, cât şi ghiduri de studiu. Sunt acoperite subiecte de matematică și alte științe pentru clasele 5-12 și, în plus, găsiți aici resurse cum ar fi manuale digitale, animație și materiale video de îndrumare. Jannita Demian – LiveBinders – Dacă tocmai căutați o modalitate simplă de a colecta, organiza și oferi și altora resurse, LiveBinders este o opțiune excelentă. Un exemplu foarte bun de LiveBinder cu resurse pentru matematica de liceu puteți găsi aici.
  4. 4. FACEŢI SCHIMBURI DE IDEIAveți o idee sau ceva ce ați dori să le spuneți și altora, prin buletinul informativ ? Ați dori să găsiți înacest buletin ceva anume ? Trimiteți-ne un e-mail cu informațiile respective pe adresa:chad_lehman@discovery.com”ȘCOALA DISCOVERY” SE ÎNTOARCELa începutul noului an școlar, Școala Discovery se întoarce cu programe noi, disponibile pe DiscoveryChannel, dar și – în premieră absolută – online.Lansat la începutul lui 2012 şi dezvoltat în parteneriat de Discovery Education, MECTS și DiscoveryRomânia, Școala Discovery este un proiect care îşi propune să susțină educația pentru știință înRomânia și să îi încurajeze pe profesori și elevi atât să utilizeze noile resurse media la clasă, cât și săînvețe acasă, apelând la Discovery Channel.Noul sezon din ”Școala Discovery” aduce peste 20 de ore noi de programe educative, care vor fidifuzate zilnic de la ora 15.00 pe Discovery Channel, începând din 10 septembrie, pe teme științificedin diverse domenii cum ar fi: matematică, fizică, chimie, biologie și alte științe, inclusiv genetică șigeologie. Mai mult, pe baza feed-back-ului primit de la profesorii din România, anumite programevor putea fi vizionate și online, pe scoaladiscovery.ro. Primele 10 ore vor fi disponibile începând din10 septembrie, cu subiecte din chimie, biologie și fizică.”Încă de la lansarea acestui proiect, ne-am dorit ca ”Școala Discovery” să fie o resursă la care să aibăacces cât mai multe persoane, iar faptul că Discovery Channel este vizionat în aproape toatelocuințele din România ne-a ajutat să reușim. Acum facem un pas mai departe și punem acestconținut video educativ și la dispoziția utilizatorilor online, astfel încât profesorii și elevii să îl poatăaccesa oricând doresc. Mai mult, adăugăm în grila noastră educațională noi programe, pentru a sporiinteresul copiilor față de matematică, fizică și chimie,” a declarat Ada Rosetti, Channel DirectorEuropa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.

×