Promovi Projects  Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Promovi Projects Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est

on

 • 829 views

 

Statistics

Views

Total Views
829
Views on SlideShare
829
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
3
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Promovi Projects  Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est Promovi Projects Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est Presentation Transcript

 • Com crear una empresa en un país on desconeixem el marc legal? És fonamental trobar un bon assessorament a nivell legal (advocat) que ens informi de tots els passos a seguir per tal de registrar la societat sense tenir demores ni problemes d’última hora. Buscarem un advocat que parli la nostre llengua o bé una llengua comú. Això ens donarà seguretat en cada un dels passos a seguir i ens farà sentir més còmodes. Com trobar l’advocat? - a través d’un soci local, si es dóna el cas. - Internet - a través de l’ICEX, COPCA - a través d’un client/distribuidor (si es dóna el cas).
 • És importantíssim disposar també d’un assessor/advocat en el nostre país per tal de co- ordinar tots els procediments i operacions amb l’advocat de destí (important que els 2 advocats s’entenguin amb una llengua comuna). Entre ambdós advocats/assessors s’ha de buscar la millor opció societària i consensuar les decisions que afectin en ambdues bandes per el bon funcionament de l’empresa. És imprescindible el suport d’ aquests assessors en el moviment de capital d’un país a l’altre, sobretot per el tema fiscal.
 • Hi ha empreses especialitzades que es dediquen a preparar i gestionar tota la documentació per registrar una empresa nova. Aquestes empreses (entre les quals hi ha la nostre PROMOVI SERVICES a Bulgaria) normalment tenen personal que parla varis idiomes i ofereixen una diversitat important de serveis: - comptables - financers - jurídics (advocats) - fiscals - etc Aquestes empreses tenen un cost però et donen molta seguretat i agilitat administrativa sobretot a l’inici de l’activitat.
 • Cal buscar un soci local per crear una empresa a l’exterior? Com tots sabem la relació entre els socis és com un matrimoni, si ja s’ha de tenir una complicitat molt bona per entendre’s amb un soci a nivell nacional, que dir quan parlem d’un soci internacional, d’una altre cultura, llengua i tradicions. A curt termini et dóna molts avantatges, a mig/llarg termini pot ser un problema. Et dóna molta agilitat per registrar la societat: - experiència en el país - assessors - advocats… Aprofitament dels contactes del soci: - bancs, finançament, descompte factures - oficina / magatzem - selecció de personal - leasing/renting
 • Amb el temps la convivència amb el soci exterior és més complicada, i ens podem trobar que el que per nosaltres sigui positiu per el nostre soci sigui negatiu. Això pot provocar lentitud en alguna presa de decisions i tensió interna. Conclusió: Lo ideal seria contractar un Director General del país (competent, independent) que gestiones el dia a dia i presentes la millor planificació i estratègia als diferents socis de l’empresa. Evidentment és molt important tenir sempre la majoria de les accions/participacions de l’empresa (evitar problemes).
 • Com registrar una empresa i passos a seguir? Registre d’una empresa de responsabilitat limitada - (private limited company) Capital mínim: 5.000 Leva (2.500€), - dividida en participacions per un valor nominal nominal de 10 levas cada un - aquests 5.000€ de capital inicial de registre son tornats (de l’administració) un cop s’ha inscrit l’empresa al Regsitre Mercantil del Jutjat Provincial . Formada per una o més persones físiques o jurídiques. Els òrgans reguladors de la societat seran: la Junta General de Socis que es convocarà com a mínim una vegada a l’any i l’administrador o administradors .
 • Passos a seguir: El-laboració de l’Acte de Constitució: - celebració de la reunió constitutiva dels socis fundadors - aprovació establiment societat limitada, el nom, la direcció i objecte social. - aprovació dels estatuts reguladors de la societat (contracte social) - elecció de l’administrador/s (contracte gestió comercial) - capital social i participacions dels socis Obrir compte bancària i dipositar el capital social inicial de l’empresa pel registre. Recepció de l'ingrés bancari a presentar al Registre. Comprovació de les firmes a notari del/s administrador/s. Complimentar document de sol-licitud del Registre i pagament de 260€ taxa Registre Presentar tota aquesta documentació al Registre Mercantil del Jutjat Provincial per tal d’inscriure’s al Registre. Al cap de pocs dies (1-2 setmana aproximadament) es dicta resolució des del Jutjat Provincial i si no hi ha defectes quedes inscrit al registre.