El canvi climàtic

671 views

Published on

Us presentem dos treballs que han fet alguns alumnes de 3rG. Un d’ells tracta sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències i l’altra tracta sobre petits consells a posar en pràctica a casa per tal d’afavorir el medi ambient.

Esperem que us agradin!

Autores “El canvi climàtic”: Judit Fonte I Ana M. Rodríguez.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
671
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
30
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El canvi climàtic

 1. 1. El canviclimàtic<br />AUTORES: JUDIT FONTE, ANNA RODRÍGUEZ <br />Curs 2009-2010<br />
 2. 2.
 3. 3. Que ÉS L’EFECTE HIVERNACLE?<br /> A l'atmosfera que embolcalla el nostre planeta, hi ha una sèrie de gasos que tenen un efecte hivernacle, és a dir, absorbeixen i remeten la radiació infraroja. <br /> D‘ aquesta manera, impedeixen que part d'aquesta radiació escapi de la terra i contribueixen a que la temperatura mitjana de l'aire superficial del planeta sigui d'uns 15º C, una temperatura apta per a la vida. L'efecte d'hivernacle és, per tant, un fenomen natural de l'atmosfera. <br />
 4. 4. QUIN ÉS EL PROBLEMA?<br /><ul><li>El problema actual és que la quantitat d'aquests gasos naturals amb efecte d'hivernacle a l'atmosfera ha augmentat i que s'hi han abocat, a més, gasos amb efecte d'hivernacle no presents de forma natural a l'atmosfera. </li></li></ul><li>coms’escalfa la terra.<br /><ul><li>La terra s’escalfa gràcies a l’energia del sol. Una part de l’energia que arriba a l’atmosfera és reflectida en direcció a l’espai, una altra part molt petita és absorbida i la resta arriba a la terra i l’escalfa.
 5. 5. Però quan l’energia és reflectida des de la terra es produeix un fenomen diferent. Els gasos de l’atmosfera la retenen, absorbeixen gran part de l’energia i eviten que torni a l’espai. Amb aquest sistema es contribueix a mantenir el planeta calent.</li></li></ul><li>Com funciona l’atmosfera. <br />
 6. 6. Gasos causants de l'augment de la temperatura.<br /><ul><li>Co2 . Diòxid de carboni
 7. 7. Ch4 . Metà
 8. 8. CFC . Clorofluorocarbonat (CFC)s
 9. 9. Nox . Òxids de nitrogen
 10. 10. O3 . Ozó </li></li></ul><li>QUIN ÉS L’ORÍGEN D’AQUESTS GASOS?<br />
 11. 11. METà<br /><ul><li> Es produeix quan la matèria orgànica es descompon en ambients amb poc oxigen, com per exemple: abocadors, arrossars i zones pantanoses.
 12. 12. També es forma en els llargs estómacs de les vaques, ovelles, i cabres.
 13. 13. Els tèrmits també el produeixen quan mengen fusta.</li></li></ul><li>Diòxid de cArboni<br /><ul><li>Trobem co2 en la crema de combustible, com ara:
 14. 14. En l’ús de transport amb motor
 15. 15. En plantes elèctriques
 16. 16. En incineradores
 17. 17. I quan hi ha incendis forestals</li></li></ul><li>clorofluorocarbonats.<br /><ul><li>El dany a la capa d'ozó és produït principalment per l’ús de clorofluro-carbonats(CFC).
 18. 18. Com ara, aerosols, frigorífics, aires condicionats.</li></li></ul><li>coNSEQÜÈNCIES de l’augment DE LA TEMPERATURA. <br /><ul><li>Desgel de les glaceres.
 19. 19. Desaparició d'espècies (fauna i flora).
 20. 20. Més sequeres i ciclons.
 21. 21. Expansió d’algunes malalties (malària)
 22. 22. Deserts més càlids, amb menys aigua.</li></li></ul><li>QUINES SÓN LES SOLUCIONS.<br /><ul><li>Disminuir l‘ús de transport amb vehicles de motor.
 23. 23. Augmentar l'ús de transport públic.
 24. 24. Utilitzar energia renovable (solar, eòlica…)</li></li></ul><li><ul><li>Paralitzar la producció de CFC (frigorífics i esprais..)
 25. 25. Paralitzar les desforestacions i fomentar les reforestacions.
 26. 26. Canviar les polítiques agràries (sobretot ramaderes.) </li></li></ul><li>

×