Your SlideShare is downloading. ×
Soalan spot khsr
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Soalan spot khsr

463
views

Published on


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
463
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Jawab 5 dari 6 soalan .1. 1.7 Tanaman Hiasan(c) PenanamanAras 1 : -Mengenal dan memilih bekas tanaman. -Mmenyediakan bekas penanaman -Menyediakan medium penanaman -Mengubah anak benih dalam bekasAras 2 : Menyediakan bekas penanaman tanaman hiasanPernyataan di atas adalah sebahagian daripada sukatan pelajaran KH tahun 4.Bincangkan bagaimanakah anda menghasilkan teori dan sumbet pengajaran sertalangkah2 yang terkandung dalam pendekatan objektivisma dan pendekatanpengajaran secara kontekstual. (20 markah)2. Kaedah pengajaran yang berfokuskan aktiviti pembelajaran mestilahberpusatkan murid, merentas pelbagai cabang disiplin dan menyatupadukanisu2kehidupan sebenar.Jelaskan maksud strategi pembelajaran berpusatkan murid dan bincangkanbagaimana kaedah projek dapat diaplikasikan dalam mata pelajaran KH sertaberikan contoh yang bersesuaian. (20 markah)
  • 2. 3. Tajuk 1.4 Elektrik & Elektronik(a) Penghasilan projek elektrik Aras 1 : -Mengenal nama, fungsi dan simbol -Mengenalpasti alatan tangan -Membuat penyambunagn litar -Mengenal pasti litar siri dan litar selari -Membezakan di antara litar siri dan litar selari.Pernyataan dia atas adalah sebahagian daripada sukatan pelajaran KH tahun 4.Bincangkan langkah2 perlaksanaan pengajaran makro dengan menggunakansemua kemahiran dari aspek berikut : 1. Perancangan pengajaran 2. Perlaksanaan pengajaran (20 markah) 3.4. Lawatan merupakan salah 1 kaedah pembelajaran yang mendedahkanmurid dengan persekitaran yang sebenar berkaitan dengan apa yang dipelajaridi bilik darjah.a) Huraikan kriteria dalam memilih kaedah ini (10 markah)b) Jelaskan langkah2 perlu diambil bagi melicinkan sesi lawatan dan berikankebaikan kaedah ini. (10 markah)
  • 3. 5. a) Huraikan 5 kesan teknik simulasi bagi kaedah pengajaran pemusatan muriddengan kesan teknik bercerita bagi kaedah pengajaran pemusatan guru kepadamurid. (10 markah)b) Bagaimanakah anda hendak memastikan bahan yang diperolehi dari sumberinternet itu merupakan maklumat yang sah dan sesuai digunakan untuk proses p&p.Bincangkan 5 ciri2 umum pengesahan sumber internet. (10 markah)6. a) Melalui kaedah pembelajaran berdasarkan projek, terangkan bagaimanaseorang guru boleh merangka kerja bagi menghasilkan satu e-ABM. (10 markah)b) Salah satu kaedah dan teknik dalam pembelajaran berpusatkan murid ialahperbincangan / pembelajaran aktif.Huraikan 2 bentuk perbincangan yang terdapat dalam pembelajaran tersebut.( 10 markah)

×