Projekt 1 madhesitë fizike dhe matematike (repaired)

10,525 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
10,525
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
93
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Projekt 1 madhesitë fizike dhe matematike (repaired)

  1. 1. PROJEKT KURIKULAR LËNDA: FIZIKA 10 KLASA : XAB TEMA : MADHESITË FIZIKE DHE MATEMATIKE LIDHJET DHE DALLIMET MIDIS TYRE DREJTOI PROJEKTIN: MËSUESI I LËNDËS: IBRAHIM ISLAMI VITI SHKOLLOR : 2012-2013 SHKOLLA E MESME E BASHKUAR “H.LATA”-SUÇ
  2. 2. PROJEKT KURIKULAR TEMA: MADHESITË FIZIKE DHE MATEMATIKE DALLIMET MIDIS TYRE OBJEKTIVAT: • TË LISTOJNË DISA NGA MADHESITË FIZIKE KRYESORE,TI PËRKUFIZOJNË ATO, TË TREGOJNË SIMBOLIN DHE NJËSINË MATSE. • TË KLASIFIKOJNË LLOJET E MADHËSIVE FIZIKE DHE MATEMATIKE ,TË PËRCAKTOJNË NGJASHMËRINË DHE DALLIMIN MIDIS TYRE. • TË GRUMBULLOJNË TË DHËNA PËR MADHESI TË NDRYSHME FIZIKE DHE MATEMATIKE DHE TË NDERTOJNË GRAFIKËT E TYRE. KOHA : 4 0RË MËSIMORE PARTNERËT: Mësuesi I Matematikës dhe Nxënësit e Klasave XAB LISTA E NJOHURIVE KRYESORE LËNDORE TË CILAT DO TË PËRVETËSOHEN OSE DO TË RIMERREN NË SAJË TË PROJEKTIT: 1. Përcaktimi I Madhësive kryesore Fizike me anë të një tabele. 2. Përkufizimi I secilës prej tyre 3. Identifikimi I simbolit dhe I njësisë matëse. 4. Madhësitë vektoriale dhe skalare në Fizikë,karakteristikat dhe dallimi midis tyre. 5. Përpilimi I një tabele me këto madhësi. 6. Llojet e madhësive në matematikë. Lidhjet matematikore që shprehin këto madhësi. 7. Lidhje dhe Ligje Fizike që janë varësi Matematikore. 8. Disa grafikë madhësish Fizike dhe Matematikore :Ngjashmëri,dallime.
  3. 3. MATERIALET BURIMORE  Fizika 10 e zhvilluar në vitin shkollor 2010-2011 + Fizika 10 viti shkollor 2011-2012  Fizika 12 Kurikula e vjetër e gjimnazit.  Matematika 9,10 ZHVILLIMI I PROJEKTIT FAZA 1: Ndaj Klasat në 8 grupe ku çdo grup do të grumbullojë material për një çështje të caktuar të përfshirë në listen e njohurive. GRUPI 1 : Përcaktimi I Madhësive kryesore Fizike me anë të një tabele . Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të dytë dhe të tretë. 1. ArnistCeni 2. Adenisa Hoxha 3. Adrian Ceni 4. Albi Alla 5. Ali Elezi
  4. 4. 6. Denisa Kurti 7. Elida Pjetri 8. Ermir Koçi GRUPI 2 : Përkufizimi I secilës prej tyre. Përcaktimi I Madhësive kryesore Fizike me anë të një tabele . Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të dytë dhe të tretë 1. Erald Kuka 2. Hygerta Ramsulaj 3. Luiza Alla 4. Lindita Cani 5. Lorenc Hoxha 6. Fatos Cani 7. Ismet Kadiu 8. Maklin Elezi GRUPI 3 : Identifikimi I simbolit dhe I njësisë matëse. Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të parë dhe të dytë. 1. Eleni Muharremi 2. Malvina Kurti 3. Sidorela Pjetri 4. BlertaLata 5. Selman Farruku 6. Eris Kurti 7. VilsonBallazhi
  5. 5. GRUPI 4: Madhësitë vektoriale dhe skalare në Fizikë,karakteristikat dhe dallimi midis tyre. Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të dytë dhe të tretë. 1. Dorisa Ruçi 2. Anjeza Budini 3. Donald Rama 4. Arjan Boza 5. Elson Ceni 6. Adrian Kurti 7. VilsonPatlli GRUPI 5 : Përpilimi I një tabele me këto madhësi fizike. Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të parë dhe të dytë. 1. Adelajda Selita 2. Algerta Topalli
  6. 6. 3. Adi Cakoni 4. Emirjeta Kola 5. Durim Allamani 6. Andi Gjurra 7. Erjol Jazi GRUPI 6 : Llojet e madhësive në matematikë. Lidhjet matematikore që shprehin këto madhësi. Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të dytë dhe të tretë. 1. Irisa Jazi 2. Hygerta Hystuna 3. Marsela Troci 4. Shemsi Abdulli 5. Islam Stafa 6. Fritglen Kadiu 7. Xhoana Kadiu 8. Flidors Hoxha GRUPI 7 : Lidhje dhe Ligje Fizike që janë varësi Matematikore. Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të dytë dhe të tretë. 1. Vilson Lleshi 2. Esmeralda Lifja 3. Jonada Hystuna 4. Artila Kola
  7. 7. 5. Arjel Allamani 6. Drilon Hystuna 7. Briken Saliaj 8. Artjol Gjurra GRUPI 8 : Disa grafikë madhësish Fizike dhe Matematikore :Ngjashmëri,dallime. Ky grup do të jetë I alternuar me nxënës të nivelit të tretë. 1. Ersilda Bulaci 2. Artiola Darsi 3. Julinda Cakoni 4. Dafina Tafaj 5. Shpend Lleshi 6. Blerim Koca 7. Mikel Rama 8. Klodian Rama
  8. 8. FAZA E DYTË: • Çdo grup do përfaqësohet para klasës nga një përgjegjës I cili do të prezantojë punën e grupit. ( Koha 15 minuta). • Përgjegjësit e grupeve do tu përgjigjen pyetjeve të shokëve ,për paqartësitë që kanë vërejtur gjatë prezantimit të punës së grupit. • Të gjitha grupet konkludojnë me anë të bashkëbisedimit për konceptet që përfituan gjatë zhvillimit të projektit. • Krijohet nga një dosje për secilin grup. • Projekti përmblidhet në një dosje të veçantë titulli I së cilës përmban temën e projektit, lëndën,klasat që e zhvilluan ,vitin shkollor.

×