Fonoteca Excelentei, carte+audiobook de Raluca Daria Diaconiuc - Modele de excelență din Iasi

569 views

Published on

28 mai am avut deosebita onoare sa fiu invitat la Iasi, la lansarea primei carti din Romania, ce sustine excelenta, "Fonoteca Excelentei", de Raluca Daria Diaconiuc, un jurnalist recunoscut demult ca un profesionist desavarsit.

Pe scurt, Daria este un jurnalist cu 16 ani de experienta in toate formele mass mediei, scrisa, on line, radio si de un an TV - Agro TV, care a ramas fidela Societatii Nationale de Radiodifuziune: Radio Romania Cultural, Radio Iasi si Antena Satelor, cu transmisii si colaborari internationale - BBC, cu peste 30 de premii pentru activitatea sa si implicari in proiecte de formare, de dezvoltare a jurnalistilor si promovare a performantei.

Am acceptat cu mare drag invitatia Dariei de a impartasi cateva cuvinte la acest eveniment, (desi emotiile mi-au mi-au jucat feste din plin!) pentru ca activitatea mea de din ultimii 5 ani pe AISucces.ro si Dor deNaivitate, cat si cea alaturi de colegii de la Business Days este axata pe educare, promovare si incurajare a initiativelor antreprenoriale, a dezvoltarii personale si leadershipului.
Mai jos este prezentarea pe care am facut-o pentru acest eveniment, dar pe care, nu am putut sa o prezint pana la capat, repet, din cauza faptului ca nu mi-am putut gestiona eficient emotiile (iarta-ma Daria!).

"De ce pretuiesc atat de mult ceea ce a realizat Daria?

Pentru ca personal, Daria m-a inspirat prin pasiunea pe care o pune in ceea ce face zilnic de cativa ani buni; prin viziunea sa de a identifica, sustine si promova copiii talentati din Iasi ca si modele de excelenta.

Citind cartea Dariei, gandul m-a condus catre amprenta pe care o lasam fiecare dintre noi asupra oamenilor cu care venim in contact, asupra societatii, asupra prietenilor si colegilor, asupra copiilor nostri prin modul in care transmitem si incurajam pasiunea, prin modul in care ajungem sa trezim motivatia…

As dori mai intai de toate sa va adresez o intrebare:
Cati dintre dvs. practicati sporturi extreme?

Nota! (Nu mare mi-a fost uimirea cand nimeni nu a ridicat mana la aceasta intrebare, desi, personal cred ca pentru fiecare este un sport extrem chiar a trai in Romania! :) )

Pentru a ajunge insa sa porneasca in necunoscut, ei au avut si au nevoie de incredere de sine, de credinta nestramutata ...(citeste tot articolul pe linkul de mai jos)
http://ady-dordenaivitate.blogspot.ro/2014/05/cum-fost-la-lansarea-fonotecii.html

Published in: Leadership & Management
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
569
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fonoteca Excelentei, carte+audiobook de Raluca Daria Diaconiuc - Modele de excelență din Iasi

 1. 1. Modelele de Excelență Mostenirea noastra?
 2. 2. 28 Mai 2014, IASI, ROMANIA Prima carte din România ce susține excelența
 3. 3. "Fiecare copil inclus în FONOTECA EXCELENŢEI are rezultate deosebite, fie că vorbim de olimpici, copii care cântă, dansează, practică sport etc. Rezultatele lor sunt impresionante tinând cont de vârstă sau chiar de factorul financiar. Toţi pun pasiune în ceea ce fac, nu obișnuiesc să se plângă că este greu sau că ar vrea să renunțe. Acești copii sunt modele pentru alţi copii sau pentru adulţi." Raluca Daria Diaconiuc
 4. 4. •„Mă simt motivată la dansuri și îmi place să merg la competiții.” – Raluca Cordobina •“N-am renunțat la nimic, fac din pasiune. E pentru viitorul meu și îmi place ceea ce fac.” – RaduMiron •„Premiile vin ca urmare a orelor de studiu, de muncă, emoţii, uneori chiar şi lacrimi şi stres, dar totul merită într-un sfârşit ” – Diana Gabriela Petcu •“Merg la multe turnee şi am câştigat şi bani din sah şi premii şi ar fi pacat să renunț.” – Bogdan Raicu
 5. 5. •“Vreau să ajung un mare toboșar, la fel ca Țăndărică.” – Vladimir Cantemir •“ Nu am ratat startul niciodată și vreau să merg tot mai departe.” – Andrei Cerbu •“Am reușit să cînt Rachmaninov cu ajutorul profesoarei adică ea a stat tot timpul lîngă mine și mi-a explicat fiecare pasaj, ce ar trebui să transmit.” – Daniela Chiriac •“Niciodată nu știi la ce să te aștepți, ce nivel au ceilalți concurenți, ce nivel ai tu față de ceilalți.” – Malina Ciobanu •“Visez...ca oricealtăbalerină...ca într-o bună zi , să ajung pe una din marile scene ale lumii,să fiu pe linia întîi. Dar trebuie știut că doarpentru celetalentatesi serioase, visul ajunge să se transforme în realitate !” – Evelina Cojocaru
 6. 6. “Supradotat și talentat este fiecare copil obișnuit căruia i-a fost evaluat corect potențialul, care este susținut, îndrumat și încurajat să-și urmeze VISUL.” ~ prof. dr. Florin Colceag
 7. 7. Copiii talentați sunt probabil următoarea generație de minți creative și inovatori ai culturii moderne, leaderi în afaceri, sănătate, artă și S.T.E.M (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Însă, ei ajung să devină de multe ori invizibili în clasă, uneori și acasă, fără o propagandă și un sprijin adecvat, fără un feedback de la profesor sau părinte, sau fără motivația de a atinge potențialul maxim. Extras din articolul Who Rises to the Top? Early Indicators? publicat in revista Psyhological Science, January 6, 2014 Aceasta concluzie vine ca urmare a celui mai mare studiu stiintific al copiilor supradotati realizat pe parcursul a 30 de ani de cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt.
 8. 8. “Ne aflăm într-o sferă, ne jucăm cu alte sfere, le îmbinăm, le dăm viață, le facemsă clipească ... Nu creămPăsări – ci zboruri!”
 9. 9. Și ei au spus odată: Vreau să încerc! Vreau mai mult! Pot mai mut! Merit și eu!!
 10. 10. Citește-o și recomand-o și altora!
 11. 11. Credeți că … merge și așa? Merge DOAR DACĂ este …excelent!
 12. 12. Adrian Iacob, fondator AISucces.ro Ambasador Vă mulțumesc pentru atenție!

×