I nderuar Turist, I nderuar subjekt Turistik, Të nderuar të Interesuar... BENI KUJDES "Federatës Shqiptare të Rafting"gjat...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

I nderuar Turist, I nderuar subjekt Turistik, Të nderuar të Interesuar... BENI KUJDES "Federatës Shqiptare të Rafting"gjatë vitit 2014, është konstatuar se persona fizikë/juridikë, aventurierë të papërgjegjshëm dhe të jashtëligjshëm.

551 views

Published on

Federata Shqiptare E Rafting
I nderuar turist,
I nderuar subjekt turistik,
Të nderuar të interesuar,
Nga verifikimet e Federatës Shqiptare të Rafting (këtu dhe më poshtë FShR) gjatë vitit 2014, është konstatuar se persona fizikë/juridikë, aventurierë të papërgjegjshëm dhe të jashtëligjshëm, marrin përsipër organizimin dhe drejtimin e udhëtimeve të rafting pa pasur guidat profesionale dhe pa pajisjet e kompletuara duke vënë në rrezik jetën e turistit. Rafting në Shqipëri është një sport i ri që duhet të organizohet nga kompanitë/personat juridike të certifikuara nga FShR, të kompletuar me pajisjet dhe veshjet e destinuara për këtë përdorim dhe dhe duhet të drejtohet nga guida profesionale të liçensuara nga FShR të pajisura me lejen përkatëse të drejtimit.
Për vitin 2014 Federata Shqiptare e Rafting ju ka dhënë të drejtën për ushtrimin e organizuar të aktivitetit të rafting në Republikën e Shqipërisë subjekteve:
• Shoqata Kombëtare e Rafting dhe Kanotazhit
• Albania Rafting Group

Për vitin 2014 Federata Shqiptare e Rafting liçenson guida profesionale të rafting:

1. Zamo Spathara – Instruktor
2. Astrit Ziu – Guidë Profesionale, Klasa III
3. Almir Zyko– Guidë Profesionale, Klasa III
4. Euglent Tabaku– Guidë Profesionale, Klasa III
5. Ortion Vzhari– Guidë Profesionale, Klasa III
6. Fatmir Veizi– Guidë Profesionale, Klasa III
7. Murat Mamurani– Guidë Profesionale, Klasa III
8. Marsel Greva– Guidë Profesionale, Klasa III
9. Gazmend Shehu– Guidë Profesionale, Klasa II
10. Ani Çifliku– Guidë Profesionale, Klasa II
11. Jetnor Lamaj– Guidë Profesionale, Klasa II
12. Dejni Zylyftari– Guidë Profesionale, Klasa II
13. Blerina Ago– Guidë Profesionale, Klasa II

Guida e rafting duhet të jetë e pajisur me dokumentacionin provues të lejes së drejtimit, lëshuar nga FShR.

Subjektet turistike nuk duhet të marrin përsipër organizimin dhe drejtimin e udhëtimeve të rafting pa pasur guidat profesionale dhe pa pajisjet e kompletuara, miratuar nga FShR, duke rrezikuar sigurinë dhe jetën e turistit.

FShR kërkon nga ana juaj bashkëpunim në rritjen e ndërgjegjësimit dhe informacionit në lidhje me rëndësinë e ushtrimit e rafting në përputhje me standardeve ndërkombëtare në respekt të plotë të procedurës së sigurisë dhe në zbatim të ligjit shqiptar.

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
551
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

×