Cara Login VLE Frog menggunakan Yes ID

Panduan dan Cara Log in VLE Frog 1Bestarinet menggunakan Yes Id.
How to login to F...
Langkah 1: Web Browser Google Chrome
Ketika mengikuti panduan ini, sila gunakan Pelayar Web / Web Browser Google Chrome ag...
Langkah 3: Pastikan Laman VLE Frog dipaparkan
sepenuhnya
Paparan seperti berikut akan dipaparkan. Pastikan Laman 1Bestarin...
Langkah 5 Lupa Kata Laluan atau Password VLE Frog
Sekiranya terlupa Kata Laluan atau Password account VLE Frog. Sila rujuk...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Panduan dan Cara Login account VLE Frog 1Bestarinet

11,451 views
10,701 views

Published on

Panduan dan Cara Login account VLE Frog 1Bestarinet.
http://www.hootoh.my/2014/01/cara-log-in-vle-frog-menggunakan-yes-id.html Cara Login VLE Frog Menggunakan Yes ID. How to login to FrogAsia. Bagaimanakan cara untuk Daftar Masuk Account Frog VLE menggunakan Kata Laluan Yes Id 1Bestarinet dan Password yang dibekalkan oleh pihak sekolah

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
11,451
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
168
Actions
Shares
0
Downloads
109
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Panduan dan Cara Login account VLE Frog 1Bestarinet

  1. 1. Cara Login VLE Frog menggunakan Yes ID Panduan dan Cara Log in VLE Frog 1Bestarinet menggunakan Yes Id. How to login to FrogAsia. Bagaimanakan cara untuk Daftar Masuk Account Frog VLE menggunakan Kata Laluan Yes Id dan Password yang dibekalkan oleh Admin VLE sekolah setempat. Sebagai panduan asas, berikut adalah Cara-cara Log masuk ke account 1Bestarinet VLE Frog sebagai panduan kepada para guru, ibu-bapa dan murid-murid yang terlibat dengan Persekitaran Pembelajaran Maya ini. Panduan Login VLE Frog 1Bestarinet Pastikan anda telah menerima Yes Id dan Password yang betul dari Admin VLE yang juga guru di sekolah yang ditetapkan di kawasan masing-masing. Mereka yang merupakan kali pertama untuk mengakses Sistem VLE FrogAsia, diharap dapat mengambil sedikit masa untuk mengenali lebih lanjut Apakah itu Virtual Learning Environment (VLE Frog 1BestariNet) dengan merujuk pautan berikut Sistem Frog VLE 1BestariNet Bertaraf Dunia. Berikut ialah beberapa langkah untuk Login ke Account VLE Frong Sekolah yang telah ditetapkan.
  2. 2. Langkah 1: Web Browser Google Chrome Ketika mengikuti panduan ini, sila gunakan Pelayar Web / Web Browser Google Chrome agar tidak berlaku ralat atau maslah teknikal. Langkah 2: Account / Alamat VLE FROG Sekolah Taipkan Url atau Alamat VLE FROG sekolah seperti berikut; https://tba6068.1bestarinet.net dan sertusnya tekan ENTER. Sebagai contoh Tba6068 Kod Sekolah Kebangsaan Sungai Tong, Setiu, Terengganu. Sila pastikan KOD SEKOLAH yang ditaip adalah betul! Kerana alamat akaun Frog VLE di 10000 buah sekolah di Malaysia cuma dibezakan dengan KOD SEKOLAH masing-masing.
  3. 3. Langkah 3: Pastikan Laman VLE Frog dipaparkan sepenuhnya Paparan seperti berikut akan dipaparkan. Pastikan Laman 1Bestarinet VLE Frog loading sepenuhnya sebelum meneruskan langkah seterusnya. Langkah 4: Isi Kata Laluan Yes Id 1Bestarinet dan Password VLE Frog Isikan Yes ID dan Password pada ruangan yang telah disediakan. Yes ID anda boleh ditaip menggunakan huruf kecil. Untuk makluman, Kata laluan dan Password 1Bestarinet adalah tanggung jawab masing-masing. Pastikan disimpan di tempat yang selamat.
  4. 4. Langkah 5 Lupa Kata Laluan atau Password VLE Frog Sekiranya terlupa Kata Laluan atau Password account VLE Frog. Sila rujuk kepada Super Admin atau Admin Frog VLE di sekolah pada waktu bekerja. How to Access Frog VLE Diharap Panduan ringkas ini dapat membantu Bagaimana cara untuk Log in Account VLE Frog menggunakan Yes Id 1Bestarinet masing-masing. Virtual Learning Environment. Activate your 1BestariNet Yes ID to enjoy free 4G Internet Access to the Frog VLE anytime, anywhere on the Yes Network. Find out more about what I can do! Untuk mengikuti perkembangan lanjut dan terkini mengenai program, aktiviti, berita dan isu terkini dunia pendidikan negara, bolehlah ke Laman Cara Log in VLE Frog menggunakan Yes Id . Salam Ukhwah dan semoga Panduan ini bermanfaat kepada semua. KPM di Hootoh Blog Truly Asia 1. Cuti Peristiwa Dan Cuti Berganti Tahun 2014 2. Garis Panduan Pemakaian Baju Korporat oleh KPM - Artikel Baharu !! 3. Jaminan KPM Kelembapan Sistem PBS diatasi 2014 4. Keputusan PISA Memalukan Malaysia 5. Lesson Plan / RPT 2014 KSSR Tahun 4 6. Logo Baharu KPM 2013 Huraian dan Rasional 7. Modul Pengajaran / DSKP / RPH RBT Tahun 4 - Artikel Baharu !! 8. Perubahan Tarikh Cuti Peristiwa Cuti Berganti 2014 - Artikel Baharu !! 9. Sistem Frog VLE 1BestariNet Bertaraf Dunia - Artikel Baharu !! 10. Takwim Persekolahan 2014 KPM 11. Tarikh Kemasukan Prestasi Murid ke SPPBS bermula April 2014 - Artikel Baharu !! 12. Tarikh Peperiksaan Awam 2014 KPM

×