Your SlideShare is downloading. ×
Albumul
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Introducing the official SlideShare app

Stunning, full-screen experience for iPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Albumul

274
views

Published on


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
274
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. ALBUM DE FOTOGRAFII BULGARIA CEHIA ANGLIA ITALIA ROMANIA POLONIA SPANIA
 • 2. Proiectul multilateral Here we are este finanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Sectorial Comenius, Programul “Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”, Nr de referinţă: 11-PM-617-GJ-ES. Blogul : http://herewearecomeniusproject.blogspot.com/ Obiective: - explorarea patrimoniului istoric şi cultural al fiecărei ţări partenere şi al regiunilor în care sunt şcolile participante; - crearea, dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor în cadrul comunităţilor şcolare; - dezvoltarea abilităţilor de scriere prin intermediul naraţiunii creative; - consolidarea competenţelor TIC la elevi şi profesori; -promovarea colaborării între elevii din şcolile partenere şi între profesorii participanţi la proiect. Sărbătoarea promovată de noi a fost Dragobetele – 24 ianuarie. Produse finale: The Tale Salade – basm de călătorie album de fotografii, semne de carte, CD-ul proiectului calendar Comenius, tricouri Comenius
 • 3. Italia a fost prima ţară în care s-au întâlnit partenerii proiectului Comenius HERE WE ARE. Noi am pregătit o prezentare a şcolii, o broşură şi fotografii pe care le-am trimis copiilor din Bienno. În acelaşi timp am popularizat proiectul pe site-ul şcolii.
 • 4. În Cehia a fost foarte interesant festivalul tradiţional MASOUST. Toată populaţia satului Lobodice merge pe stradă, au diverse costumaţii pentru a speria iarna şi a grăbi venirea primăverii. Noi am confecţionat şi am trimis mărţişoare pentru toţi elevii şcolii şi pentru elevii celorlalte şcoli partenere.
 • 5. Aici a fost prezentat parteneriatul “De la Olt la Jiu” care s-a desfăşurat în cadrul proiectului Comenius. S-a analizat postarea activităţilor pe blog, iar noi am trimis postere cu judeţul Gorj.
 • 6. Am primit invitaţii cu pâine şi sare, colegii noştri s-au îmbrăcat în costume tradiţionale româneşti, am prezentat un spectacol artistic şi i- am însoţit prin şcoală. Un alt produs al proiectului au fost tricourile Comenius pe care le-am oferit partenerilor.
 • 7. Sărbătoarea tradiţională a englezilor GUY FAWKES a fost sărbătorită şi la noi în şcoală şi am postat pe blogul proiectului activităţile noastre. La întoarcerea de la reuniune am vizionat fotografiile şi apoi am ţinut legătura prin e-mail cu elevii din Anglia.
 • 8. În Bulgaria s-a sărbătorit sosirea primăverii şi Ziua Naţională a Bulgariei. Copiii de la şcoala din Berkovitza au confectionat „martenitze”- snururi impletite din lana alba si rosie. Ne-au trimis şi nouă aceste “martenitze” care sea,mănă foarte mult cu mărţişoarele noastre.
 • 9. Ultima întâlnire de proiect a fost la şcoala din Belpuig, Spania. Aici a fost analizată toată activitatea desfăşurată, s- au prezentat spectacole cu Jordi. Noi am trimis trandafiri confecţionaţi de elevii claselor I-IV pentru a cinsti sărbătoarea lor tradiţională.