Your SlideShare is downloading. ×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

3 Top tips voor beginnende bloggers

333
views

Published on

In deze whitepaper leest u alle tips en trucs over het schrijven van een blog. Deze whitepaper is geschreven voor beginnende bloggers die op zoek zijn naar handvatten bij het samenstellen van een …

In deze whitepaper leest u alle tips en trucs over het schrijven van een blog. Deze whitepaper is geschreven voor beginnende bloggers die op zoek zijn naar handvatten bij het samenstellen van een blog.

Published in: Business

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
333
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. 1 Hoe schrijf ik een blog? 3 Tips voor beginnende bloggers… ….en dan? In deze whitepaper leest u alle tips en trucs over het schrijven van een blog. Deze whitepaper is geschreven voor beginnende bloggers die op zoek zijn naar handvatten bij het samenstellen van een blog.
 • 2. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl
 • 3. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl Stap 1: Bedenk een goed onderwerp Voor het schrijven van een blog is het eerst van belang dat je goed nadenkt over het doel van je blog. Voor het bedenken van een onderwerp hebben wij een aantal handige tips:  Start met onderwerpen die dicht bij je vakgebied liggen.  Denk na over subonderwerpen waarop je gevonden wil worden.  Maak blogs over afgeleide van een paper die ooit hebt geschreven.  Hergebruik content van derden.  Praat met klanten.  Hou met collega’s een brainstorm sessie voor leuke blog onderwerpen.  Zoek online naar nieuwe ontwikkelingen of bekijk praktijkcases van concurrenten om een nieuw stuk te schrijven.
 • 4. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl
 • 5. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl Stap 2: Hoe genereer ik traffic? Als je een blog hebt geschreven wil je natuurlijk dat de blog goed vindbaar is voor de doelgroep die je wil aanspreken. Maar hoe doe je dat? Zorg dat je Search Enginge Optimization (SEO) goed is ingericht. De SEO kan omschreven worden als het proces aan activiteiten die bedoeld zijn om een webpagina of blog hoog te laten scoren in online zoekmachines (zoals Google). Tips:  Besteed voldoende tijd aan een pakkende titel. Wil je bijvoorbeeld dat je blog goed gevonden wordt in de Google zorg dan dat je titel het kernonderwerp van de blog bevat.  Schrijf kort en krachtig en zorg ervoor dat je mening duidelijk naar voren komt, dit om ervoor te zorgen dat mensen weten wat je standpunt is.  Wat ook goed is voor je SEO zijn afbeeldingen die je kan toevoegen aan je blog. Kijk voor gratis afbeeldingen op: photopin.com Lok een discussie uit, zodat mensen op je blog kunnen reageren. En je blog zullen delen.  Deel je blog via social media.  Probeer samen te werken met bestaande media om je blog gepubliceerd te krijgen. Zo kan je, je blog (of link van je blog) plaatsen op verschillende websites die hetzelfde onderwerp behandelen.
 • 6. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl
 • 7. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl Stap 3: Start met schrijven van je blog Het schrijven van een tekst bestaat altijd uit drie delen: kop, lijf en een staart. Als je, je houdt aan de regels van deze drie onderdelen ben je in staat om een goede en duidelijke boodschap te verwerken in je blog. Zie hieronder de omschrijving van de drie onderdelen: Inleiding (kop) Schrijf een korte pakkende inleiding van maximaal 300 woorden. Introduceer in de inleiding het onderwerp en waarom je dit onderwerp hebt gekozen. Zo zou je bijvoorbeeld andere opiniestukken kunnen betrekken bij je inleiding of andere professionals kunnen citeren. Alinea’s (lijf) Schijf een blog van minimaal 300 maximaal 500 woorden. Webteksten moeten kort zijn, bezoekers hebben vaak geen tijd om alles te lezen. Zorg er wel voor dat je tekst langer is dan 300 woorden. Artikelen moeten minstens 300 woorden lang zijn om gevonden te worden in zoekmachines. Hanteer korte alinea’s, dit leest een stuk prettiger en zorgt ervoor dat iedere alinea een leuke passende kop heeft. Schrijf consistent en laat indien nodig je werk redactioneel nakijken.
 • 8. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl Conclusie (staart) Eindig je blog met een duidelijke conclusie waarin jouw mening naar voren komt. Beschrijf in 1 of 2 zinnen waarom je de blog bent gaan schrijven en beschrijf daarna je mening over het onderwerp. Doe dit met behulp van argumenten uit de alinea’s die je hebt geschreven. Hiermee maak je de cirkel van je verhaal rond. Tips: - Erken het belang bij het schrijven: bedenk dat content de enige manier is om jouw gedachten schaalbaar te delen. - Voeg een persoonlijk profiel & noot toe, zodat mensen weten op wie ze kunnen reageren. - Gebruik plaatjes of voeg een video toe. Met beeld kan je een lezer goed prikkelen. - Hou je blog tijdloos, zodat de blog na een aantal maanden nog steeds interessant is. - Deel je blog via je persoonlijke kanalen of in groepen, denk hierbij aan Twitter, LinkedIn en Facebook.
 • 9. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl
 • 10. Heliview Online  Sumatralaan 45, 1217GP te Hilversum  035 – 6982255  www.heliviewonline.nl De blog is geplaatst, maar wat nu? Nu de blog is geplaatst zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:  Zorg ervoor dat je regelmatig blogt.  Als je leuke onderwerpen tegenkomt sla deze dan op voor je volgende blog.  In je nieuwe blogs kan je verwijzen naar je oude blogs. Zo kunnen mensen je werk nog beter vinden.  Analyseer je blog, denk bijvoorbeeld aan: waar reageren mensen het meest op? Wat vinden mensen leuk? Wat wordt het meest gedeeld? Wat spreekt mensen aan?