Raminta Valivonyte

505 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
505
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Raminta Valivonyte

 1. 1. Raminta Valivonyte 3 Eso B 21/02/2011 Tavernes de la Valldigna
 2. 2. <ul><li>Introducció </li><ul><ul><li>-Una breu història de Tavernes de la Valldgina </li></ul></ul><li>Llocs per a visitar </li><ul><ul><li>-Clot de la font
 3. 3. -Torre de Guaita </li></ul></ul><li>Platja de Tavernes de la Valldigna </li><ul><ul><li>-Ocupació
 4. 4. -Nº de turistes en estiu </li></ul></ul><li>Festes </li><ul><ul><li>-Falles
 5. 5. -Sant Antoni
 6. 6. -Sant Joan (el Bautista) </li></ul></ul><li>Menjars típics </li><ul><ul><li>-Paella
 7. 7. -Arrós al forn </li></ul></ul><li>Restaurants, bars, pizzeries </li><ul><ul><li>-Ca Saoret </li></ul></ul></ul>Index
 8. 8. Existeixen restes arqueològiques que permeten afirmar que ja va existir presència humana des del Paleolític Mitjà, com el testifiquen les troballes en la cova del Bolomor (de 350.000 anys, les restes humanes més antigues trobades al País Valencià) al terme de Tavernes Història de Tavernes de la Valldigna
 9. 9. El Clot de la Font Zona d'interés ecològic, i caracteritza al paratge l' aflorament d'aigua subterrània (naixement d'un riu). La zona està condicionada amb paellers, bancs i taules. Trobem múltiples sendes pels quals es pot recórrer la muntanya de la contornada i també llocs on es pot acampar.
 10. 10. Torre de Guaita Torre de guaita la funció del qual era protegir dels atacs dels pirates barbarescos. Es troba en la costa de Tavernes. Formava part del conjunt de torres que portegien el litoral. Va ser construïda en temps de Felip II. És la torre més alta de les torres de guaita del Regne de València .
 11. 11. Platja Tavernes de la Valldigna La platja de Tavernes, situada a uns 5 km de la capital municipal, compta amb 1.629 habitants censats. Però la població que arriba a tindre a l'estiu pot superar els 40.000 habitants per causa del turisme (de Madrid i dels pobles del voltant). És una platja menuda i familiar , que té moltes necessitats de restaurants, pubs, hotels...
 12. 12. Sant Antoni Les festes de Sant Antoni Abat són un conjunt de celebracions que tenen lloc al voltant del dia 17 de gener, onomàstica d'aquest sant barbut, anomenat Sant Antoni del porquet o dels rucs. Ha estat durant segles el protector de tots els animals útils per a les feines del camp. La invocació a Sant Antoni està encaminada a obtenir la fertilitat dels animals i dels aliments i la purificació. Actualment el retor beneeix els animals.
 13. 13. Falles Les falles són unes festes pròpies de València , durant les quals es planten i es cremen les falles, monuments fets de cartró-pedra. Té molta importància la música i els coets . Estan dedicades a Sant Josep, i es cremen el 19 de març , sant del patró. A Tavernes hi ha 5 falles i són unes festes molt participatives.
 14. 14. Sant Joan Bautista La Nit de Sant Joan (el Bautista) és una festivitat molt antiga en la que se celebra l'arribada del solstici d'estiu en l'hemisferi nord. El ritual principal consistix a encendre una foguera a la platja i la seua finalitat és 'donar més força al sol'. Ací sol començar amb un correfoc i, a partir de mitjanit, la gent es mulla els peus en el mar i bota les fogueres que eixa nit cremen en l'arena.
 15. 15. Menjats típics: Paella: La paella valenciana és un menjar molt conegut internacionalment i és habitual trobar-la en cartes i menús de milers de restaurants de tot el món. Sol fer-se amb carn de conill, pollastre i costelles de porc. També du verdures: fesols, pebre roig, tomaca i altres depenent de la temporada (carxofes, faves...). La base és l'arròs .
 16. 16. Menjats típics: Arròs al forn La peculiaritat d'aquest arròs, com indica el mateix nom, és que està cuinat al forn. I, igual que la paella i altres arrossos valencians, també és un plat d'origen popular, que en aquest cas s'elaborava a partir de les restes del putxero.
 17. 17. Restaurants, bars i pizzeries: Ca saoret: Des de 2002 i situat al carrer Major de Tavernes de la Valldigna, és un lloc que destaca per la qualitat de la seua cuina, el bon servici i el tracte familiar i agradable. Està regentat per Salvador Peña Leal i el tipus de decoració és molt personal, un ambient modern i diàfan per a disfrutar de la bona taula. El tipus de cuina en Ca Saoret és mediterrània, tradicional. A Tavernes podem trobar molts llocs on menjar. Des de cuina tradicional a pizzeries, kebabs, xinesos, etc.Destaquem:

×