SRP Focus Worldcup - Belgïe vs Russland - Meer dan 400 000 vermeldingen !
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

SRP Focus Worldcup - Belgïe vs Russland - Meer dan 400 000 vermeldingen !

294 views
235 views

Published on

De tweede match van de Rode Duivels doet het beter dan de eerste tegen Algerije. Dit geldt zowel voor het aantal tv-kijkers als voor de SoMe-activiteit. Er was inderdaad reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijd op 22 juni tegen Rusland.

Wat de TV kijkers tussen 15 en 54 jaar betreft, is de stijging het meest merkbaar in het zuiden op de criteria rating en reach (+5% vs. +1% in het noorden). Dit geldt ook voor het marktaandeel: in het noorden blijft dit stabiel (88%) en in het zuiden stijgt het met 9% (86%).

De fan&follower stempelen met ongeduld kwam opgeblazen de Twitter en Facebook gemeenschappen, vooral in het Zuiden.

De match zorgde voor een onvoorstelbaar hoog aantal berichten! 419.300 vermeldingen in alle talen werden geregistreerd tijdens de wedstrijd, geplaatst door 206.600 sociale media-gebruikers (FB en/of Twitter), wat neerkomt op gemiddeld 2 berichten per gebruiker.

Drie tv-momenten in het bijzonder hebben de reacties op de sociale media hoog doen oplaaien. Het inzoomen op de tribunes tijdens de eerste helft op een supporter die wel erg opging in de match was de eerste. Nadien volgde het einde van de tweede helft, toen de kwalificatie van de belgen voor de 1/8 finales een feit was. De grootste piek werd natuurlijk veroorzaakt door de reddende goal van Origi.

Dat België wel bijzonder meeleefde met de nationale ploeg tijdens deze tweede match van het WK, wordt bewezen door een verdubbelde SRP-score in beide landstreken: 1,93 SRP tegen Rusland vs. 0,96 SRP tegen Algerije (zuiden) en 1,47 SRP tegen Rusland vs. 0,78 SRP tegen Algerije (noorden). Op gebied van SRP scoort het zuiden dus opnieuw hoger dan het noorden.

De infografie vertelt ons ook interessante zaken betreffende de landen waaruit een bericht afkomstig is. Waar de match tegen Algerije een uitzonderlijk hoog aantal berichten afkomstig uit Frankrijk (48%) opleverde, maakte de wedstrijd tegen Rusland landen zoals de VSA en Groot-Brittanië wakker. Frankrijk is nog vertegenwoordigd, maar slechts met 6%. De 8% van de berichten afkomstig uit België (33.619 in totaal) zijn verdeeld als volgt: 53% oftewel 17.696 berichten in het noorden en 47% oftewel 15.923 berichten in het zuiden.

De tagcloud in de infografie doet de helden van de dag naar voren komen : Origi, opnieuw Mertens en Courtois.

Het mannelijke/vrouwelijke profiel van de tv-kijkers en SoMe-gebruikers volgt dezelfde trend: in evenwicht wat betreft de kijkers en iets mannelijker op de sociale media. Ter info: in het zuiden zijn de mannen op de sociale media beter vertegenwoordigd (77% vs. 71%) dan in het noorden en zelfs nog beter dan bij afgelopen match in het zuiden (77% vs. 75%).

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
294
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

×