Teknik berkesan close sale dalam fan page

2,301
-1

Published on

Teknik berkesan close sale dalam fan page Edisi Preview

Published in: Education
1 Comment
2 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total Views
2,301
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
189
Comments
1
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Teknik berkesan close sale dalam fan page

 1. 1. 1 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page (edisi Preview) Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page Ketahui teknik mudah dan berkesan untuk mencairkan hati pembaca dengan ayat close sale anda.
 2. 2. 2 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page Peringatan: Ebook ini adalah edisi preview sahaja. Tidak dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian rencana, illustrasi dan isi kandungan ini dalam apa jua bentuk dan dengan apa cara pun sama ada elektronik, fotokopi, mekanik, rakaman atau cara lain sebelum mendapat izin daripada penerbit Dwen Rasid Pengarang serta penerbitnya dengan ini secara khususnya tidak bertanggungjawab atas apa-apa risiko kehilangan, liabiliti, sama ada secara peribadi atau tidak, yang berlaku akibat penggunaan dan aplikasi kandungan naskhah ini, secara langsung atau tidak langsung. Teknik yang disebut di dalam naskhah ini mungkin tidak sesuai untuk setiap individu dan tidak dijamin dapat menghasilkan kesan tertentu kepada semua pihak. Tidak ada jaminan yang dibuat. Pembaca bertanggungjawab diatas segala penggunaan maklumat yang disenaraikan didalam ebook ini. Penulis berhak untuk membuat sebarang perubahan tanpa notis.
 3. 3. 3 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page Kandungan. M/s 4 PERKARA PENTING 4 PLAN CLOSE SALE…………………… 10 TANGKAP PELANGGAN BERPOTENSI…………………… 21 18 IDEA FOLLOW UP ……………………. 23 PENUTUP. 30 SUPPORT……………………… 31
 4. 4. 4 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page 4 PERKARAPENTING SEBELUMMEMBUATCLOSESALE Assalammualaikum, salam sejahtera. Sebelum kita ketahu cara close sale, 4 Perkara ini amat penting.. iaitu cara membuat Text Iklan. Menjual produk di facebook adalah lubuk wang di internet. Namun, jika produk tersebut tidak berkualiti, ia hanya akan membantutkan usaha anda untuk menjana sebanyak mungkin pendapatan menerusi jualan produk. Produk yang berkualiti akan di agung-agungkan manakala produk yang rendah mutunya akan di hindari oleh pembeli Produk yang berkualiti bukanlah bergantung kepada harga atau kualiti, cover yang bagus dan tajuk yang menarik. Produk yang berkualiti bergantung kepada sejauh mana maklumat yang anda jual sampai kepada pembeli. Contohnya : Jika anda menjual produk panduan memulakan perniagaan, produk tersebut mestilah boleh membantu si pembeli memulakan perniagaannya selepas menggunakan produk anda. Sokongan kepada pembeli perlulah hebat. Produk
 5. 5. 5 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page yang berjaya menyampaikan maklumat yang di jual adalah produk yang bermutu tinggi. Jika penyampaian maklumat tidak menepati objektif anda, ia adalah produk yang hanya melepaskan batuk di tangga sahaja. Untuk membantu anda menghasilkan produk yang berkualiti tinggi, saya senaraikan empat langkah utama iaitu -Untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi, anda harus kenal pasti masalah dahulu. - Kenal pasti penyelesaian yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan masalah pelanggan.
 6. 6. 6 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page -Di samping menyelesaikan masalah, anda perlu fokus pada tujuan produk digital tersebut di hasilkan. -Akhirnya, barulah anda memikirkan tajuk yang paling sesuai untuk anda letakkan pada iklan anda. Tidak Faham? Ok tidak mengapa, saya terangkan lagi. Masalah Lihat keadaan sekeliling anda dan kenal pasti satu masalah. Di sekeliling anda pasti ada masalah. Lihat masalah yang mengganggu jiran anda, ahli keluarga anda, ibu bapa anda, anda sendiri dan rakan-rakan anda. Untuk memudahkan urusan anda, anda pilih beberapa orang dan catat semua masalah yang membelenggu mereka di atas satu kertas kosong. Dari banyak-banyak masalah, anda pilih satu masalah yang ada pada semua orang yang anda pilih tersebut. Namun, anda bebas untuk memilih masalah yang anda rasa menarik di hadapi oleh orang-orang yang anda pilih. Penyelesaian. Selepas mengenalpasti masalah, anda cuba cari jalan penyelesaian kepada masalah yang anda pilih tadi.
 7. 7. 7 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page Contohnya : Jika anda menjual produk ebook/digital berkenaan KEWANGAN. Masalah yang anda kenal pasti adalah masalah kewangan, anda cari penyelesaian untuk menyelesaikan masalah kewangan tersebut. Penyelesaian perlulah menyeluruh atau khusus. Bagi masalah kewangan, ada berbagai cara untuk menyelesaikan masalah tersebut. Antaranya, • Panduan menyelesaikan hutang. • Panduan ______ ________. • Panduan meminjam • Panduan ______ _________. • Panduan perniagaan bagi mereka yang ada masalah kewangan. • Panduang ________ ___________. Terdapat berbagai penyelesaian. Anda boleh tulis penyelesaian secara menyeluruh atau khusus pada satu-satu kemahiran. Pilih yang anda rasa terbaik.
 8. 8. 8 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page Tujuan produk. Langkah seterusnya adalah menentukan tujuan produk anda. Berdasarkan penyelesaian yang anda pilih tadi, anda tentukan tujuan produk anda di tulis. Contohnya bagi masalah kewangan, anda memilih penyelesaian adalah berkisarkan teknik menguruskan wang Jadi, anda perlu fokus bahawa tujuan produk anda di tulis adalah untuk membantu orang menguruskan wang. Tujuan produk anda bukanlah menyelesaikan masalah orang tetapi bertujuan membantu orang ramai menguruskan wang mereka sendiri.
 9. 9. 9 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page Tajuk Iklan. Sekarang dan langkah terakhir adalah memilih tajuk bagi iklan anda. Pilih satu tajuk yang menarik dan catchy. Ini contoh text iklan nya : *Anda juga boleh tambahkan dengan _______ DAN ________.
 10. 10. 10 Teknik Berkesan Close Sale Dalam Fan Page PLAN CLOSE SALE Setiap tindakan anda harus ada plan dan perancangan untuk meningkatkan jualan di dalam fan page. Saya percaya Ramai yang sudah tahu membuat iklan fb ads. Tetapi masih ramai yang mengalami masalah untuk membuat jualan. INGAT! Jualan terhasil dari bagaimana kita membuat close sale. Baiklah untuk topik ini saya mungkin akan terangkan dengan secara detail. Sila fahamkan dengan betul betul. PLAN PERTAMA CLOSE SALE PANTAS AMARAN ! Hanya sesuai jika harga Produk Di Bawah RM_________ Ini Contoh Text Iklan Jualan Terus.
 11. 11. Tamat Edisi PreviewTamat Edisi PreviewTamat Edisi PreviewTamat Edisi Preview Dapatkan edisi lengkap diDapatkan edisi lengkap diDapatkan edisi lengkap diDapatkan edisi lengkap di:::: http://readersparadise.my/product/teknik-berkesan-close-sale/

×