Fin 534 week 5 quiz 4
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Fin 534 week 5 quiz 4

on

  • 213 views

FIN 534 Week 5 Quiz 4 ...

FIN 534 Week 5 Quiz 4
FIN 534 Week 5 DQ 1
FIN 534 Week 5 Chapter 9 Solution
FIN 534 Week 5 Chapter 8 Solution
FIN 534 Week 4 Quiz 3
FIN 534 Week 4 DQ 2
FIN 534 Week 4 DQ 1
FIN 534 Week 4 Chapter 7 Solution
FIN 534 Week 4 Chapter 6 Solution
FIN 534 Week 3 DQ 2
FIN 534 Week 3 DQ 1
FIN 534 Week 3 Chapter 5 Solution
FIN 534 Week 3 Chapter 4 Solution
FIN 534 Week 2 DQ 2
FIN 534 Week 2 DQ 1
FIN 534 Week 2 Chapter 3 Solution
Fin 534 Week 1 Quiz 1
FIN 534 Week 1 DQ 2
FIN 534 Week 1 DQ 1
FIN 534 Week 1 Chapter 2 Solution
FIN 534 Week 1 Chapter 1 Solution
FIN 534 Week 6 Chapter 11 Solution
FIN 534 Week 7 Chapter 12 Solution
FIN 534 Week 7 Chapter 13 Solution
FIN 534 Week 8 Chapter 14 Solution
FIN 534 Week 8 Chapter 15 Solution
FIN 534 Week 9 Chapter 16 Solution
FIN 534 Week 10 Chapter 17 Solution
FIN 536 Week 6 Quiz 5
FIN 534 Week 7 Quiz 6
FIN 534 Week 8 Quiz 7
FIN 534 Week 9 Quiz 8
FIN 534 Week 10 Quiz 9
FIN 534 Week 11 Quiz 10
FIN 534 Week 6 DQ 1
FIN 534 Week 7 DQ 1
FIN 534 Week 7 DQ 2
FIN 534 Week 8 DQ 1
FIN 534 Week 8 DQ 2
FIN 534 Week 9 DQ 1
FIN 534 Week 9 DQ 2
FIN 534 Week 10 DQ 1
FIN 534 Week 10 DQ 2
FIN 534 Week 11 DQ 1
FIN 534 Week 11 DQ 2

Statistics

Views

Total Views
213
Views on SlideShare
213
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
3
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Fin 534 week 5 quiz 4 Document Transcript

  • 1. FIN 534 Week 5 Quiz 4 TO Buy the Tutorial Visit Our Website Finance 534 week 5 quiz 4 Question 1 Assume that in recent years both expected inflation and the market risk premium (rM − rRF) have declined. Assume also that all stocks have positive betas. Which of the following would be most likely to have occurred as a result of these changes? Answer Question 2
  • 2. Assume that the risk-free rate is 5%. Which of the following statements is CORRECT? Question 3 Which of the following statements is CORRECT? Question 4
  • 3. A highly risk-averse investor is considering adding one additional stock to a 3-stock portfolio, to form a 4-stock portfolio. The three stocks currently held all have b = 1.0, and they are perfectly positively correlated with the market. Potential new Stocks A and B both have expected returns of 15%, are in equilibrium, and are equally correlated with the market, with r = 0.75. However, Stock A's standard deviation of returns is 12% versus 8% for Stock B. Which stock should this investor add to his or her portfolio, or does the choice not matter? Correct Answer: Question 5
  • 4. Which of the following statements is CORRECT? (Assume that the risk-free rate is a constant.) Correct Answer: Question 6 During the coming year, the market risk premium (rM − rRF), is expected to fall, while the risk-free rate, rRF, is expected to remain the same. Given this forecast, which of the following statements is CORRECT? Correct Answer: Question 7
  • 5. 2 out of 2 points Stock A's beta is 1.5 and Stock B's beta is 0.5. Which of the following statements must be true, assuming the CAPM is correct. Correct Answer: Question 8 Bob has a $50,000 stock portfolio with a beta of 1.2, an expected return of 10.8%, and a standard deviation of 25%. Becky also has a $50,000 portfolio, but it has a beta of 0.8, an expected return of 9.2%, and a standard deviation that is also 25%. The correlation coefficient, r, between Bob's and Becky's portfolios is zero. If Bob and Becky marry and combine their portfolios, which of the following best describes their combined $100,000 portfolio?
  • 6. Correct Answer: Question 9 Stock A's beta is 1.5 and Stock B's beta is 0.5. Which of the following statements must be true about these securities? (Assume market equilibrium.) Correct Answer: The expected return on Stock A should be greater than that on B. Question 10
  • 7. For a portfolio of 40 randomly selected stocks, which of the following is most likely to be true? Correct Answer: Question 11 Which of the following statements is CORRECT? Question 12 You have the following data on three stocks:
  • 8. Stock Standard Deviation Beta A 20% 0.59 B 10% 0.61 C 12% 1.29 If you are a strict risk minimizer, you would choose Stock ____ if it is to be held in isolation and Stock ____ if it is to be held as part of a well- diversified portfolio. Answer Correct Answer: Question 13 2 out of 2 points
  • 9. Stock A has a beta of 0.8, Stock B has a beta of 1.0, and Stock C has a beta of 1.2. Portfolio P has equal amounts invested in each of the three stocks. Each of the stocks has a standard deviation of 25%. The returns on the three stocks are independent of one another (i.e., the correlation coefficients all equal zero). Assume that there is an increase in the market risk premium, but the risk-free rate remains unchanged. Which of the following statements is CORRECT? Correct Answer: Question 14 Which is the best measure of risk for a single asset held in isolation, and which is the best
  • 10. measure for an asset held in a diversified portfolio? Answer Correct Answer: Question 15 Which of the following statements is CORRECT? Correct Answer: Question 16
  • 11. If in the opinion of a given investor a stock’s expected return exceeds its required return, this suggests that the investor thinks Answer Correct Answer: Question 17 The preemptive right is important to shareholders because it Correct Answer:
  • 12. Question 18 2 out of 2 points Stocks X and Y have the following data. Assuming the stock market is efficient and the stocks are in equilibrium, which of the following statements is CORRECT? X Y Price $25 $25 Expected dividend yield 5% 3% Required return 12% 10% Correct Answer:
  • 13. Stock X pays a higher dividend per share than Stock Y. Question 19 2 out of 2 points Companies can issue different classes of common stock. Which of the following statements concerning stock classes is CORRECT? Question 20 The required returns of Stocks X and Y are rX = 10% and rY = 12%. Which of the following statements is CORRECT?
  • 14. Correct Answer: Question 21 Stocks A and B have the following data. Assuming the stock market is efficient and the stocks are in equilibrium, which of the following statements is CORRECT? A B Price $25 $40 Expected growth 7% 9% Expected return 10% 12%
  • 15. Correct Answer: Question 22 Stocks X and Y have the following data. Assuming the stock market is efficient and the stocks are in equilibrium, which of the following statements is CORRECT? X Y Price $30 $30 Expected growth (constant) 6% 4%
  • 16. Required return 12% 10% Answer Correct Answer: Question 23 2 out of 2 points Which of the following statements is CORRECT? Correct Answer: Question 24 2 out of 2 points
  • 17. Stocks A and B have the same price and are in equilibrium, but Stock A has the higher required rate of return. Which of the following statements is CORRECT? Answer Correct Answer: Question 25 0 out of 2 points Stocks A and B have the following data. Assuming the stock market is efficient and the stocks are in equilibrium, which of the following statements is CORRECT? A B
  • 18. Required return 10% 12% Market price $25 $40 Expected growth 7% 9% Correct Answer: Question 26 2 out of 2 points An increase in a firm’s expected growth rate would cause its required rate of return to Correct Answer:
  • 19. Question 27 2 out of 2 points If markets are in equilibrium, which of the following conditions will exist? Answer Correct Answer: Question 28 0 out of 2 points Two constant growth stocks are in equilibrium, have the same price, and have the same required rate of return. Which of the following statements is CORRECT? Answer Correct Answer:
  • 20. Question 29 2 out of 2 points For a stock to be in equilibrium, that is, for there to be no long-term pressure for its price to depart from its current level, then Correct Answer: Question 30 0 out of 2 points Which of the following statements is CORRECT, assuming stocks are in equilibrium?
  • 21. Correct Answer: