Power Point

310 views

Published on

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
310
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power Point

 1. 1. Fonaments de l’estat social i democràtic de dret
 2. 2. LLibertat dels antics i dels moderns LLibertat dels La llibertat dels antics:participen en els moderns:tot ésser diversos assumptes humà és lliure i dona públics.L’home lliure lloc a les teories del era el ciutadà no dret natural i els l’esclau ,ni la dona ciutadans elegeixen un representant per poder gaudir d’una vida privada
 3. 3. Llibertat positiba i negativa Llibertat positiva:ser un mateix,ser el teu propi amo i l’individu té control de la seva vida. Llibertat negativa:no tenir interferències ni impediments és a dir no hi ha cap obstacle per assolir el teu objectiu.
 4. 4. L’individualisme possessiu Els drets individuals es presenten a partir de Crawford Macpherson i apareix la idea de l’individualisme possesiu i la societat es presenta com a una societat mercantil d’individus com a relació principal entre si.Els individus tenen uns drets i té preferència l’individu sobre la societat.
 5. 5. L’estat liberal com a estat de dret La primera forma va ser com a monarquia absoluta de l´Antic Règim(el monarca presenta la voluntat sobirana i en què la seva paraula és la llei).Kant formula tres principis. -Principi de la llibertat de cada membre de la societat -Principi de la dependència -Principi de la igualtat
 6. 6. Com a tradició liberal tenim: -Protegir la vida dels seus membres mantenint-ne la seguretat -Reduir la por i la incertesa fomentant la pau civil -Assegurar el dret de la propietat i facilitar el comerç
 7. 7. L’herència republicana L’estat ha de ser constitucional on hi hagi reles fonamentals i el liberalisme es hereu de la tradició republicana. Per evitar els abusos de poder ,la tradició republicana va posar en pràctica diversos elements: -El constitucionalisme -La separació de poders -La participació ciutadana
 8. 8. La societat civil 1.Conjunt d’institucions i mecanismes de coordinació socials no depenents del sistema estatal. 2.La societat civil com a comercial és que l’economia és un nucli de la poblaciói el que la fa funcionar 3.La societat civil com a necessitats ens necessita com a altres persones per viure.
 9. 9. Liberalisme polític i econòmic Liberalisme polític:els éssers humans han de ser lliures per seguir les seves pròpies preferències en els assumptes religiosos,econòmics i polítics,fets que suposa límits i controls al poder estatal. Liberalisme econòmic:el mercat com a mecanisme bàsic de coordinació social i l’estat segons això ha de afavorir el mercat.
 10. 10. La tradició socialista Es centra en la llibertat individual i proposa establir l’igualtat material.Vol controlar el mercat i en mans de la societat el mercat com a totalitat. Existeixen uns principis com el de cooperació en el treball, igualtat social, suport a la cooperació,planificació de l ´estat o control estatal del mercat.
 11. 11. Dos socialismes Socialdemocràcia:ideat per Lassalle que subordina el mercat a les necessitats socials,controlar l’economia,restringir la propietat privada i distribuir el poder polític. Comunisme:defensa la supressió del mercat i la socialització dels diferents mitjans de producció,diferències de classes socials,la destrucció revolucionaria de l’estat.
 12. 12. L’estat social de dret Hi ha una preocupació per l’estat social hi té dues raons principals: -Resposta a les exigències de la justícia social. -Com a resposta als problemes propis del sistema econòmic. -L’estat social s’ha tornat l’estat de benestar.
 13. 13. L’estat social i democràtic de dret Estat democràtic: la sobirania popular es considera com origen de tots els poders públics, es manifesta sobretot a través de la participació en les eleccions periòdiques lliures. Estat social:reconeix l’igualtat i s’ocupa de garantir els drets econòmics de la població. Estat democràtic: totes les persones i les institucions se sotmeten a la Constitució.
 14. 14. Els límits de l’estat L’estat té una serie de problemes: -L’estat del benestar ha degenerat e un estat benefector que ha reduit la privadesa. -Separació entre els governants. La sobirania estatal és insuficient per fer front al fet indiscutible de la globalització.
 15. 15. Una nova societat civil Societat civil:s’entén com Presenta una sèrie de aquella dimensió de la problemes: societat qie està formada -es la societat civil la que per una trama de legimita el poder. relacions,d’un conjunt d’associacions que -Li correspon controlar el abasten des de la poder. família,les esglésies… -Cal crear un espai de cuHi ha dues línies coerció estatal lliure. d’interpretació: -La societat civil a de ser -dimensió no estatal i sense autonòma coerció estatal ni -Potenciar l’opinió pública interessos econòmics. -la societat ha d’asumir les responsabilitats.

×