Handleiding Facebook

9,949 views

Published on

Published in: Technology, Sports
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
9,949
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
43
Actions
Shares
0
Downloads
42
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Handleiding Facebook

 1. 1. Jens Vanherpe Dries Tavernier Dries Vanheurck
 2. 2. AANMELDEN OP FACEBOOK Je surft naar www.facebook.com , en je registreert je volgens de gevraagde stappen. Zorg dat je de juiste gegevens invult! Om hackrobots tegen te gaan, moet je op een afbeelding de woorden kunnen lezen. Heb je al deze stappen tot een goed einde gebracht, dan is je beginprofiel aangemaakt.
 3. 3. Fig. 1 Aanmelden op facebook
 4. 4. JE PROFIEL UITWERKEN EN BEWERKEN Zodra je account is aangemaakt kun je meer informatie over jezelf aan je profiel toevoegen. Zo vergroot je de kans dat mensen die jou kennen je kunnen vinden. Maak dus tijd om je profiel zo goed mogelijk in te vullen met contactgegevens, je werk, school, hobby’s enz. Gebruik een profielfoto zodat mensen zeker weten dat jij het inderdaad bent. Je profielfoto is zichtbaar voor alle gebruikers van facebook. De rest bepaal je zelf. Wil je dat alleen je vrienden jouw profiel mogen bekijken, dan kun jen dit instellen
 5. 5. LID WORDEN VAN EEN NETWERK Facebook was oorspronkelijk opgezet voor Amerikaanse studenten. Tegenwoordig kan iedereen aanmelden. Je kunt je toevoegen aan een bedrijf/school of universiteit of een regio.
 6. 6. MAAK VRIENDEN Via ‘find friends’ kun je de contactpersonen van je e-mailadres die een facebookaccount hebben, toevoegen aan je vrienden. Aan de rest kun je een uitnodiging zenden om zich lid te maken. Regelmatig vind je een persoon die je kent , maar geen contactpersoon is van je e-mailadres. Deze kun je uitnodigen om vrienden te worden. Nog een mogelijkheid is via de zoekoptie een naam in te tikken van een vriend(in). Deze voeg je dan ook toe als vriend.
 7. 7. Fig. 2 Vrienden vinden en toevoegen
 8. 8. CONTACT MET JE VRIENDEN Contact houden met je vrienden gaat praktisch automatisch. Als je je aanmeldt zie je wat er de afgelopen dagen gebeurt is met je vrienden. Wie er met wie vrienden geworden is, welke applicatie iemand toegevoegd heeft, wie fan geworden is van Britney Spears e.d..
 9. 9. Fig. 3 Contact houden met je vrienden
 10. 10. LID WORDEN VAN EEN GROEP De applicatie ‘groups’ is één van de belangrijkste op facebook. Klik daarop en voeg je toe bij een groep naar keuze. Dit zijn mensen met dezelfde interesses, school, enz.. Een groep bestaat uit een admin, jij of iemand anders, die de groep heeft aangemaakt en het overzicht behoudt. Je kunt foto’s toevoegen en commentaar geven op bepaalde topics. Zo wordt je op de hoogte gehouden van wat er zich allemaal afspeelt in je groep.
 11. 11. Fig. 4 Lid worden van een groep
 12. 12. FOTO’S Één album kan maximum 60 foto’s bevatten. Maar het aantal albums die je kan toevoegen is onbeperkt! Naast ‘groups’ is ‘photos’ één van de belangrijkste applicaties. Klik je links op ‘photos’ dan zie je welke albums je vrienden onlangs hebben toegevoegd. In je foto’s kun je personen taggen, dit wil zeggen dat je hun naam bij de foto vermeld. Ze krijgen automatisch (zie stap 5) een berichtje dat je hen vermeld hebt.
 13. 13. Fig. 5 Foto’s
 14. 14. APPLICATIES Naast vrienden, foto’s, en groepen zijn er nog andere ontelbare applicaties. Op dezelfde plaats van de vorige 2 stappen vind je ‘edit’. Hier vind je oneindig veel anderen om toe te voegen aan je facebook-profiel.
 15. 15. Fig. 6 Applicaties
 16. 16. Je maakt je profiel zo uitgebreid als je zelf wil. Sommigen houden het simpel en anderen laten zich volledig gaan. Alleszins word je met deze handleiding snel een geroutineerd facebookgebruiker. Veel plezier!

×