El Garraf

912 views
728 views

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
912
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
21
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El Garraf

 1. 1. , , , , , , , , , , , , el garraf Meritxell Canal coneixement del medi social. Curs 2.007-08 5é
 2. 2. SITUACIÓ I LIMITS El Garraf és situat al sector més meridional de les comarques barcelonines. Limita ,al nord , amb l'Alt Penedès i el Baix Llobregat ;a l’est, amb el Baix Llobregat; al sud,amb la Mediterrània,a l’oest,amb l’Alt i el Baix Penedès.
 3. 3. El relleu La comarca apareix envoltada per un amfiteatre muntanyós que li barra els accessos fàcils a les torres de l’interior. Les muntanyes principals són les del Garraf formades per roques calcaries i dolomies.
 4. 4. Hidrografia Per l’extrem occidental del territori circula el riu Foix,de cabal molt escàs, regulat per un petit pantà.
 5. 5. El clima és mediterrani, amb hiverns suaus a les terres baixes i estius calorosos. La pluviositat mitjana anual oscil·la entre els500 mm i els 600 mm. Aquestes quantitats tan modestes, mal repartides al llarg de l’any, i la sequedat edàfica donen al clima del Garraf uns trets d’aridesa. Clima
 6. 6. Poblacio El Garraf té mes de 75.000 habitants. Vilanova i la Geltrú, la capital de la comarca, té uns 45.000 habitants. La densitat de població és de gairebé 300h/km². El massís és molt poc habitat mentre que el triangle St. Pere de Ribes,Sitges Vilanova i la Geltrú el 85 precedent de la població total.
 7. 7. vegetació La vegetació que predomina és el matoll mediterrani tipus màquia, i la petita zona de boscos es formada per pins. Els incendis forestals han estat un factor d’empobriment de la vegetació .El margalló, l’única planta ibèrica autòctona es característica de la flora de la comarca.
 8. 8. comunicacio Esta comunicada amb l’autopista C32 que va del Vendrell a Barcelona,la carretera C15 que enllaca Sitges amb Vilafranca i el ferrocarril de la Renfe.
 9. 9. Com a ocells representatius podem esmentar: la merla roquera, la merla blava,el còlit negre i el còlit ros,l’hortolà la cogullada fosca i el trobat També hi ha algunes aus com el falcó i l’àliga perdiguera a part d’altres rapinyaires. També hi podem trobar rèptils com la serp de ferradura i l’escurçó ibèric,juntament amb la salamandra i la noia. fauna
 10. 10. Les festes mes importants del Garraf son: -La xatonada concurs nacional del xato. -El carnaval de Sitges i de Vilanova. -Dia dels castellers bordegassos de Vilanova. festes
 11. 11. bibliografia Atles de Catalunya. Editorial: Box Webs: -Viquipedia.com -Comercalia.com
 12. 12. fi !!!!

×