Project Enquete.
U doet mee aan een onderzoek naar de informatievoorziening van een website, opgezet
vanuit onze onderwijsopdracht. U krijg...
Start onderzoek: lees de teksten goed en probeer zo nauwkeurig mogelijk antwoord te
geven op de gestelde vragen.

Stel u l...
U besluit na het zien van bijvoorbeeld deze twee zaken de genoemde website te
bezoeken. U komt daarbij op de homepage (de ...
Over informatie op de homepage stellen we u een aantal vragen. U mag de
voorgaande afbeelding gebruiken.

De volgende vrag...
We nemen aan dat de tekst 'overzicht konijnen' op de homepage een knop is met een
link naar de onderstaande webpagina: de ...
Stel u beweegt uw muis over de tekst konijn #6 het volgende verschijnsel doet zich voor
tijdens dat 'bewegen':
u beslu...
Over informatie op de konijnenpagina stellen we u een aantal vragen. U mag de
afbeelding gebruiken.

6. Heeft u een idee v...
De volgende vragen zijn algemene vragen over het project en de website:

13. kunt u in maximaal 8 punten opschrijven wat u...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Survey

880 views
838 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
880
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
460
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Survey

 1. 1. Project Enquete.
 2. 2. U doet mee aan een onderzoek naar de informatievoorziening van een website, opgezet vanuit onze onderwijsopdracht. U krijgt vragen over de inhoud en de lay-out van de website. Lees de bijbehorende instructies goed. Wij hopen onder andere met uw bijdrage onze website te verbeteren en daarmee de uitvoering van ons concept. Dit onderzoek wordt gehouden in het kader van het vak Cross Media Design Interaction van de faculteit Industrieel Ontwerpen te Delft. De situatieschets: voordat u begint aan het invullen van de enquete wordt u gevraagd de volgende tekst te lezen: Delft, 2009. Het huidige treinspoor is een knelpunt in Delft. Het treinviaduct levert overlast en risico’s op en het is niet berekend op het toekomstige treinverkeer. Daarom wordt de Spoorzone grondig aangepakt. Een groot gebied rondom het station verandert hierdoor begin 2010 in een grote bouwput. Gedurende een periode van minimaal 10 jaar zal in dit gebied gebouwd worden, met als gevolg dat er ongemak kan ontstaan voor de mensen die zich bewegen door dit gebied. De spoorzone is immers een belangrijke verkeersader van Delft die open komt te liggen. Organisaties zoals Delft bouwt proberen dit ongemak en het bouwproces zo aangenaam te laten verlopen voor alle betrokken mensen. Reizigers zullen ongemak ervaren in de vorm van routewijzigingen, blokkades, afzettingen etc.
 3. 3. Start onderzoek: lees de teksten goed en probeer zo nauwkeurig mogelijk antwoord te geven op de gestelde vragen. Stel u loopt over straat, in de buurt van het station te Delft, onderweg naar huis of werk. U ziet het volgende in het straatbeeld: U komt het volgende tegen tijdens een treinreis:
 4. 4. U besluit na het zien van bijvoorbeeld deze twee zaken de genoemde website te bezoeken. U komt daarbij op de homepage (de startpagina van de website) terecht. U ziet hier de homepage:
 5. 5. Over informatie op de homepage stellen we u een aantal vragen. U mag de voorgaande afbeelding gebruiken. De volgende vragen gaan over de informatieverstrekking van de homepage: 1. na het bekijken en lezen van de homepage, bent u voldoende geïnformeerd over de bedoeling van het project treinkonijn? ja/nee en waarom (niet)? 3. Heeft u een idee waar de ingezonden foto's op de homepage voor staan, zo ja, wat dan precies? 2. Heeft u een voorstelling van de handelingen die u kunt verrichten als u mee doet aan het genoemde project? Zo ja, welke? Een paar vragen over de lay out van de homepage: 4. op welke 'knoppen/gedeeltes' van de homepage verwacht u te kunnen klikken/mee te kunnen slepen? Omcirkel de 'knoppen/gedeeltes' in de afbeelding van de homepage. 5. van welke 'knoppen/gedeeltes' verwacht u dat zij doorverwijzen naar een nieuwe pagina (andere dan de homepage)? Kruis de 'knoppen/gedeeltes/ aan in de afbeelding van de homepage.
 6. 6. We nemen aan dat de tekst 'overzicht konijnen' op de homepage een knop is met een link naar de onderstaande webpagina: de konijnenpagina. U heeft op de knop geklikt en de volgende webpagina verschijnt:
 7. 7. Stel u beweegt uw muis over de tekst konijn #6 het volgende verschijnsel doet zich voor tijdens dat 'bewegen': u besluit te klikken en het volgende verschijnt:
 8. 8. Over informatie op de konijnenpagina stellen we u een aantal vragen. U mag de afbeelding gebruiken. 6. Heeft u een idee van wat u op deze webpagina kunt doen? ja/nee en waarom (niet)? Beperk u tot het rechter gedeelte dat anders is dan de homepage. 7. Weet u waar de afgebeelde kaart voor staat en de konijnen daarin? ja/nee en waarom (niet)? 8. Weet u wat 'actieve konijnen' en 'opgeloste konijnen' zijn? ja/nee en waarom (niet)? 9. Hoe denkt u daar informatie over te kunnen vinden? Een paar vragen over de lay out van de 'konijnepagina': 10. Op welke 'knoppen/gedeeltes' van deze webpagina verwacht u te kunnen klikken/mee te kunnen slepen? Omcirkel de 'knoppen/gedeeltes' in de afbeelding van de webpagina. 11. Van welke 'knoppen/gedeeltes' verwacht u dat zij doorverwijzen naar een nieuwe pagina (andere dan de konijnenpagina)? Kruis de 'knoppen/gedeeltes/ aan in de afbeelding van de webpagina. 12. Van welke 'knoppen/gedeeltes' verwacht u dat zij het verschijnsel vertonen van de tekst konijn #6 (zoals eerder omschreven)? Kruis de 'knoppen/gedeeltes/ aan in de afbeelding van zowel de homepage als de konijnenpagina.
 9. 9. De volgende vragen zijn algemene vragen over het project en de website: 13. kunt u in maximaal 8 punten opschrijven wat u kunt doen met dit project en deze website? • - • - • - • - • - • - • - • - 14. Heeft u nog suggesties/aanmerkingen over het project of onderdelen daarvan?

×