Your SlideShare is downloading. ×
0
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Solveig
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Solveig

154

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
154
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. av Sólveig Daðadóttir
 • 2. Islandske hester må tåle mye kulde og snø hvis de skal kunne bo på Island.Typisek islandske hester.
 • 3. ISLANDSHESTENSHITORIEFra den dag Island ble funnet til dagen i dag. Den Islandske hesten er opprinnelig en skandinavisk hest. Vikingene fraktet hestene sammen med familien sin for over tusen år siden. Islandshesten er opprinnelig fra den norske lynghesten, også fra Mongolia. Den er nært forbundet med den britiske ponni Exmoor. Får å overleve Island må hesten være robust, ha bra helse og være sunn og faststående slik som den er.
 • 4. Ting jeg lærte om islandshestenpå hesteklasse. Hestene våre har fem  Islandshesten har gangarter. jevnt temperament, de De er er vennlige og skritt, trav, galopp, tølt beundrede. og pass.  De blir ofte omtrent Det finnes over hundre 25-27 år gamle men farger på hesten som de kan bli over tretti år har navn. gamle. For eksempel er  De er lettforet, men brunt, rødbrunt, kastan man må være forsiktig jefarget, sandfarget og med å gi dem ikke for blakk er vanlige farger mye gress eller høy. på hest.  Mange islandske barn går på rideklasse.
 • 5. Tølt og skritt Pass og de andre. Tølt er en veldig behagelig  Her er et video der alle gangart å ri på. gangartene er øvde, Da går den som et untatt pass. menneske bare med fire  http://www.youtube.com/ ben. watch?v=f0f6nbiwqGw Islandshesten er den  Jeg har prøvd nesten alle eneste hesten som kan tølt. gangartene, men ikke Skritt er den sakteste pass. gangarten og den er som tølt, men saktere.  Det er veldig morsomt å se på pass. Gangarter
 • 6. Hvis du skal da en hest må du... ... ha en stall der hestene kan bo. ... ha tid hver eneste dag til å stelle dem. ... gå på rideturer annenhver dag eller mer. ... ha en bondegår der hestene kan være på enga om sommeren. ... kunne sette sadel, bissel og andre salmaker-varer på hesten. ... ha råd til å kjøpe høy og andre ting som hesten må ha.
 • 7. Dette er to av hestene til bestefar.Harpa og føllet hennes Þytur.
 • 8. Islandshesten Det er ganske dumt at  Islandske hester ble hvis man tar en fraktet til utlandet først islandsk hest til i 1950. utlandet kan man ikke  De ble fraktet til ta den med seg hjem England og Danmark. igjen fordi at hesten  Nå er de vanligvis kan ta med seg fraktet til Tyskland og sykdomer og andre Skandinavia. hester kan bli syke også.  Nå er det flere islandske hester i alle 1906 var det første de andre landene, til heste showet i Island sammens, en det er og er nå årlige. på Island.
 • 9. HESTER ER ......fantastiske. Før i tiden var hesten kalte "Mest nyttig tjener". Jordmødre kom ridende på hest til konene som var i fødsel. Hestene dro kistene til kirkegården. Hesten fulgte folk fra fødsel til grav. Etter at bilen kom er islandshesten nesten ikke brugt noe til å frakte tunge ting og fleste brukere eier dem bare til fritidsaktiviteter.
 • 10. På viking tiden ... ...og litt etter det. Hester har alltid vært en  Hvis man måtte gi kongen god venn av mannen. eller en slags president en Hester er fruktbarhetens gave var det verdsatt å gi symbol og skytshelgen av en hest. poesi  Når islendinger ble kristne De er hellige dyr og folk var det strengt forbudt å respekter dem. spise heste kjøtt. Alle vikinger måtte ha en  Hvis du spiste heste kjøtt hest hvis de skulle kunne var ble kalt hestekjøtt slåss. spiser. Åtte hovede hesten til  Det var bare de fattige som guden Odin hete Sleipner. gjorde det. Hester er hellige
 • 11. Takk for meg.Dette er Djákni, Fengur og Fjöður, hestene tilbestefar.

×