ACTIVITAT 2 OBLIGATÒRIA.

Planificar una situació instructiva i seleccionar els mitjans més adients (d'acord amb els
objec...
4. Per concloure l’activitat i com avaluació final, cada grup haurà d’exposar breument
   la seva presentació.
4. METODOLO...
Ordinador: Farem servir un ordinador portàtil per les classes més teòriques (vídeo,
Power point) i emprarem també els ordi...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Activitat 2

281 views
242 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
281
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Activitat 2

  1. 1. ACTIVITAT 2 OBLIGATÒRIA. Planificar una situació instructiva i seleccionar els mitjans més adients (d'acord amb els objectius, destinataris, activitats i la metodologia) i indiqueu els criteris de selecció utilitzats. 1. INTRODUCCIÓ. Presentació de l’activitat i destinataris. En aquesta pràctica pretenem mostrar com a través de les NNTT, i en aquest cas concret, a través d’un vídeo i una posterior recerca d’informació a la xarxa, es poden explicar alguns fenòmens de fort component visual, com en aquest cas el sistema solar. Hi ha alguns temes que a través d’un vídeo no són molt recomanables a l’hora d’ensenyar alguns continguts, però que en aquest cas si que ens trobem davant d’un tema que es pot enfocar al recurs seleccionat. La nostra pràctica va destinada a un sisè de Primària (3er Cicle). Tindrà en compte els diferents nivells i capacitats del alumnat. Així com els casos d’alumnes amb n.e.e, en concret el cas d’una alumna amb dificultats motòriques. Els materials que utilitzarem, i la nostra metodologia, no suposen un obstacle perquè aquesta alumna pugui dur a terme les tasques d’una manera adequada, al igual que la resta de companys/es. 2. OBJECTIUS. Utilitzar el programa Power point per fer presentacions senzilles. Saber cercar informació sobre una temàtica determinada a la xarxa. Ordenar la informació rebuda de diverses fonts de la xarxa per elaborar un material propi i amb sentit complet. 3. ACTIVITATS 1. Mostrarem a la classe un reportatge damunt la creació dels planetes, aquest reportatge es veurà a través d’un vídeo de youtube: http://www.youtube.com/watch?v=talY6eeJEYc&feature=PlayList&p= A36FEC69D41FE389&playnext=1&playnext_from=PL&index=27 Una vegada vist el vídeo, els hi plantejarem una sèrie de preguntes relacionades amb el tema, i amb la visualització per segona vegada del vídeo, les hauran de respondre. 2. El temps restant d’aquesta primera activitat, l’emprarem per anar a cercar a Internet informacions d’altres fonts, o altres pàgines web, d’aquest mateix tema per corroborar la informació obtinguda i ser conscients que no a totes les fonts trobem la informació real i fiable. 3. A la segona sessió, explicarem a l’aula d’informàtica com es fa un Power point, d’un nivell bàsic tenint en compte que possiblement mai ho hauran emprat. A partir d’aquí, en grups de 3, han de realitzar una presentació de Power point incloent un guió amb preguntes sobre el vídeo del sistema solar. Aquesta activitat la duran a terme durant la segona i tercera sessió.
  2. 2. 4. Per concloure l’activitat i com avaluació final, cada grup haurà d’exposar breument la seva presentació. 4. METODOLOGIA La metodologia que predominarà en les sessions serà principalment comunicació, cooperació, participació dels alumnes, ja que sense aquests aspectes, les sessions no es podran dur a terme, és a dir, són els propis nins que han de fer feina ajudant-se uns amb els altres. Durem a terme tres sessions on treballarem amb diferents mitjans. El què intentarem aconseguir és aportar les eines necessàries als infants perquè puguin crear el seu propi material de feina. A la primera sessió ens familiaritzarem amb la temàtica que tractarem “el sistema solar”, a partir del vídeo de youtube: http://www.youtube.com/watch?v=talY6eeJEYc&feature=PlayList&p=A36FEC69D41FE 389&playnext=1&playnext_from=PL&index=27 Veurem el vídeo dues vegades ja que la segona vegada hauran d’agafar la informació que els hi demanarem necessària per fer les activitats. Posteriorment anirem a l’aula d’informàtica i allà explicarem com utilitzar el Power point per realitzar presentacions. A la segona i tercera sessió donarem les preguntes que han de respondre i plasmar al Power point per entregar com a avaluació final. 5. CRITERIS DE SELECCIÓ UTILITZATS. Vídeo: Hem escollit com a recurs el vídeo ja que pensem que inclou alhora imatge-so- moviment, és a dir, resulta més atractiu i fàcil pels alumnes veure un vídeo amb imatges interessants, escoltant una veu “imaginària” que explica una temàtica (en aquest cas la creació dels planetes) que no una classe tradicional on només parla la mestra. A més a més, el fet de veure un vídeo moltes vegades, segons les edats dels nins i nines implica que no s’hagin de seure a la cadira, poden seure junts en terra o poden veure un vídeo en una altra aula diferent que no estiguin avesats. Power point: La realització d’un Power point per part dels alumnes ho trobem molt innovador ja que implica participació activa, col·laboració, desenvolupament d’habilitats comunicatives, recerca d’informació, és a dir, és el propi nin que actua com a mediador de la seva pròpia feina, ha de cercar informació, saber analitzar-la, resumir-la per poder presentar-la a la resta, cercar fotografies. A més a més, implica que hi hagi una cooperació i respecte entre tot el grup ja que entre altres coses s’ha d’arribar a conclusions en conjunt. D’altra banda, en el procés de realització d’un Power point s’ha d’utilitzar un ordinador, cosa que sol ser poc habitual.
  3. 3. Ordinador: Farem servir un ordinador portàtil per les classes més teòriques (vídeo, Power point) i emprarem també els ordinadors de l’aula d’informàtica per treballar en grups amb les T.I.C. Canó de projecció: Aquest recurs didàctic l’emprarem per mostrar tot el que necessitem de l’ordinador, com per exemple, les presentacions de Power point y el vídeo de Internet, ja que ens permet projectar en mida ampliada el que veiem a l’ordinador. Internet: gràcies a aquest recurs que ens ofereix la xarxa, contrastarem les diverses informacions obtingudes.

×