• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
College Trivia
 

College Trivia

on

  • 6,768 views

The purpose of this powerpoint is to introduce the college awareness unit.

The purpose of this powerpoint is to introduce the college awareness unit.

Statistics

Views

Total Views
6,768
Views on SlideShare
6,759
Embed Views
9

Actions

Likes
0
Downloads
40
Comments
0

3 Embeds 9

http://www.edmodo.com 7
http://www.slideshare.net 1
http://www.slashdocs.com 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    College Trivia College Trivia Presentation Transcript

    • How much do you know?
    • College?? Me??
      • Take a few minutes to think of 3 questions you have about attending college.
      • Think/pair/share your questions.
      • When your discussion is over proceed to the next slide.
    • College Trivia!!
    • 1. Undergraduate tuition per year at Harvard University costs about…
        • A. $23,000
        • B. $34,000
        • C. $70,000
        • D. $100,000
      • Answer:
        • B. The cost is over $47,000 with fees & room & board.
    • 2. Which institution is solely for women?
        • A. Wayne State University
        • B. Wellesley College
        • C. Brown University
        • D. Hope College
      • Answer:
        • B. Approximately 2300 women attend this highly selective college.
    • 3. What was Peyton Manning’s major at Univ. of Tennessee?
        • A. Business
        • B. Physical Education
        • C. Speech Communications
        • D. Physics
      • Answer:
        • C. He graduated with honors.
    • 4. According to kidshealth.org how much does the average college freshman gain?
        • A. Less than 2 pounds
        • B. 3-10 pounds
        • C. 10-15 pounds
        • D. More than 15 pounds
      • Answer:
        • B. Don’t go on the “see-food” diet!
    • 5. Which university won 11 straight NCAA Basketball championships?
        • A. UCLA
        • B. Valparaiso
        • C. James Madison
        • D. Michigan State University
      • Answer:
        • A. Coach John Wooden led them to 10 wins in his last 12 seasons.
    • 6. Which of these is a private university?
        • A. University of California at Los Angeles
        • B. University of Southern California
        • C. San Jose State University
        • D. UC Merced
      • Answer:
            • B . USC is in the heart
            • of Los Angeles
    • 7. Pierre Omidyar, founder of eBay—cha ching!- graduated from
        • A. Yale
        • B. Harvard
        • C. Tufts
        • D. Stanford
      • Answer:
        • C. In 1988 w/a degree in Computer Science .
    • 8. What institutions did First Lady Michelle Obama graduate from?
        • A. Yale and Duke
        • B. New York University and Columbia
        • C. UCLA and Stanford
        • D. Princeton and Harvard
      • Answer:
        • D. Her husband went to Columbia Univ. and Harvard Law School.
    • 9. Where did President Gerald Ford play college football?
        • A. University of Memphis
        • B. Tulane University
        • C. University of Michigan
        • D. Washington State University
      • Answer:
        • C. He was the MVP in 1934.
    • 10. Tiger Woods attended which institution?
        • A. Stanford
        • B. University of Michigan
        • C. Auburn University
        • D. University of Toledo
      • Answer:
        • A. He left after 2 years to turn pro.
    • 11. What is the name of Delta State University’s mascot?
        • A. Lord Jeff
        • B. Fighting Okras
        • C. Fighting Pickles
        • D. Nanooks
      • Answer:
        • B. It’s unofficial. The official one is the “Statesman”.
    • 12. Which is NOT an Ivy League university?
        • A. Harvard
        • B. Yale
        • C. University of Pennsylvania
        • D. MIT
      • Answer:
        • D. The Ivy League is an athletic conference.
    • 13. In what state is Washington University?
        • A. Washington
        • B. Virginia
        • C. Maryland
        • D. Missouri
      • Answer:
        • D. It’s in St. Louis, Missouri.
    • 14. What university stood in for Harvard in “Legally Blonde”?
        • A. Princeton University
        • B. Yale University
        • C. Temple University
        • D. University of Southern California (USC)
      • Answer:
        • D. It’s closer to Hollywood than the other schools.
    • 15. Due to their large population of students from Hawaii, this college holds a spring luau.
        • A. Chico State
        • B. Amherst College
        • C. Brown Univesity
        • D. Menlo College
      • Answer:
        • D. It’s in California’s Silicon Valley
    • 16. What is the oldest university in the United States ?
        • A. Harvard
        • B. Princeton
        • C. College of William and Mary
        • D. Amherst
      • Answer:
        • A. It was established in 1636 .
    • 17. About how much is a year’s tuition at UH Manoa for Hawaii residents?
        • A. $5000
        • B. $6800
        • C. $10,4000
        • D. $12,400
      • Answer:
        • B. Non-residents pay about $19,000.
    • 18. What are the school colors for Oregon State?
        • A. red and white
        • B. green and yellow
        • C. purple and gold
        • D. orange and black
      • Answer:
        • D. The Beavers are orange and black.
    • 19. UCLA has won eleven NCAA Div. I Basketball championships. What team is next with 7 championships?
        • A. Duke
        • B. Indiana
        • C. Kentucky
        • D. North Carolina
      • Answer:
          • C. Wonder how the Wildcats will do this year?
    • 20. What is the most popular college major?
        • A. Education
        • B. Business
        • C. Psychology
        • D. Nursing
      • Answer:
        • B. Business also includes Finance, Marketing & Accounting.
    • How’d you do?!!
    • Why are we doing this?
      • High School Registration is coming up soon!!
      • You’ll soon be doing a College Webquest and can investigate schools you might want to attend.
    • Ask the Expert!!
      • Talk to your teachers about their college experiences!
      • For example:
        • How did they choose their school?
        • What was fun about college?
        • How did they choose their major?
    • Are you ready for college??
      • It’s not too early to start thinking about your education after high school!
      • I Mua!!
    •