COMPETÈNCIA 5: Argumentar les afirmacions i els
processos matemàtics realitzats en contextos propers.
També es treballa:
-...
Objectius
 Elaborar una gràfica de barres a partir d’una realitat
quotidiana
Interpretar la informació donada per una gr...
Desenvolupament de l’activitat
ABANS
1ªsessió: activació dels coneixements previs de
l’alumnat. Es planteja que volem sab...
DURANT
2ª, 3ª, 4ª,5ª, 6ª sessió: els nens/es cada dia agafaran el
cartronet corresponent (fruita, entrepà, làctics o dolç...
DESPRÉS
7ª sessió: realitzar la fitxa individual que consisteix en
contestar unes preguntes per extraure les dades per fe...
Processos treballats
1. Raonament i prova: plantegem una incògnita a
partir d’una situació diària i propera per saber si
e...
Criteris d’avaluació
NIVELL 1: Entén la informació que dona la gràfica.
NIVELL 2: Sap elaborar una gràfica de barres.
N...
COMPETÈNCIA 10: Usar les eines tecnològiques amb
criteri, de formA ajustada a la situació, i interpretar les
representacio...
 Saber treballar en grup i organitzar-se per a
les diferents activitats.
 Aplicar l’enquesta per elaborar una gràfica
 ...
ABANS
 SESSIÓ 1: Recordar el treball que vam fer amb
l’estadística dels esmorzars. Conversem i reflexionem
sobre on més e...
DURANT
 SESSIÓ 2:Una vegada ja hem recollit les respostes es
reuneixen els del mateix color (grup) i fem el
buidatge de l...
DESPRÉS
 SESSIÓ 4: Cada grup compara les gràfiques fetes, per
veure si els ha sortit igual. Seguidament les
mostraran a t...
Connexions: S’apliquen les gràfiques a situacions
reals veient la seva funcionalitat.
 Sap treballar en grup
 NIVELL 1: Aplica l’enquesta de forma adequada
 NIVELL 2: Sap interpretar la informació
 NIVELL...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Taules i gràfiques dels esmorzars d'una setmana a segon

389 views
259 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
389
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
86
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Taules i gràfiques dels esmorzars d'una setmana a segon

 1. 1. COMPETÈNCIA 5: Argumentar les afirmacions i els processos matemàtics realitzats en contextos propers. També es treballa: -Competència 7: Identificar les matemàtiques implicades en situacions quotidianes i escolars i cercar situacions que es puguin relacionar amb idees matemàtiques concretes.
 2. 2. Objectius  Elaborar una gràfica de barres a partir d’una realitat quotidiana Interpretar la informació donada per una gràfica Cercar l’operació adient per concloure la gràfica setmanal.
 3. 3. Desenvolupament de l’activitat ABANS 1ªsessió: activació dels coneixements previs de l’alumnat. Es planteja que volem saber quin menjar es els que més porten per esmorzar cada dia de la setmana. Busquem de quina manera ho podríem saber i plasmar-ho. Conversem i arribem a la conclusió de fer-ho amb gràfiques (com fem la gràfica del temps).
 4. 4. DURANT 2ª, 3ª, 4ª,5ª, 6ª sessió: els nens/es cada dia agafaran el cartronet corresponent (fruita, entrepà, làctics o dolç) de l’esmorzar que portin aquell dia i el col·locaran a la gràfica. Després de posar la imatge, observarem i reflexionarem el resultat.
 5. 5. DESPRÉS 7ª sessió: realitzar la fitxa individual que consisteix en contestar unes preguntes per extraure les dades per fer la gràfica global de tota la setmana i per últim fer la gràfica setmanal.
 6. 6. Processos treballats 1. Raonament i prova: plantegem una incògnita a partir d’una situació diària i propera per saber si estem fent un esmorzar saludable mitjançant la comparació, l’ordenació, la classificació, … 2. Comunicació i representació: es verbalitzen les dades obtingudes i es realitza una gràfica diària i setmanal.
 7. 7. Criteris d’avaluació NIVELL 1: Entén la informació que dona la gràfica. NIVELL 2: Sap elaborar una gràfica de barres. NIVELL 3: Aplica l’operació adequada per resoldre les qüestions plantejades i n’extreu conclusions raonades.
 8. 8. COMPETÈNCIA 10: Usar les eines tecnològiques amb criteri, de formA ajustada a la situació, i interpretar les representacions matemàtiques que ofereixen. També es treballen: Competència 4: Fer conjectures matemàtiques adients en situacions quotidianes i comprovar-les Competència 5: Argumentar les afirmacions i els processos matemàtics realitzats en contextos propers. Competència 7: Identificar les matemàtiques implicades en situacions quotidianes i escolars i cercar situacions que es puguin relacionar amb idees matemàtiques concretes
 9. 9.  Saber treballar en grup i organitzar-se per a les diferents activitats.  Aplicar l’enquesta per elaborar una gràfica  Recollir les dades e interpretar-les  Reflectir les dades recollides en una gràfica de barres emprant l’ordinador (word)
 10. 10. ABANS  SESSIÓ 1: Recordar el treball que vam fer amb l’estadística dels esmorzars. Conversem i reflexionem sobre on més es podria aplicar. Decidim fer unes altres gràfiques per saber els gustos que tenim de música, esport, jocs, assignatures i dibuixos de la tele.  Després, repartim fulls de colors per a saber quin tema li tocarà a cadascú (roig/música, groc/esport, blau/TV, verd/assignatures i lila/jocs). Ho farem segons l’ordre de llista: 5 colors diferents als 5 primers, 5 als 5 següents i així successivament.  Del número 1 al 5 (un de cada color) s’ajunten i es pregunten els gustos (enquesta) i també del número 6 al 10, del 11 al 15, del 16 al 20 i del 21 al 25.
 11. 11. DURANT  SESSIÓ 2:Una vegada ja hem recollit les respostes es reuneixen els del mateix color (grup) i fem el buidatge de les dades recollides i ho plasmaran al paper (gràfica)  SESSIÓ 3: A l’hora d’informàtica, individualment, elaboren la gràfica de barres al word. La guardaran a la “T” i imprimirem.
 12. 12. DESPRÉS  SESSIÓ 4: Cada grup compara les gràfiques fetes, per veure si els ha sortit igual. Seguidament les mostraran a tota la classe i explicaran quin ha sigut el resultat.  SESSIÓ 5: A partir de les gràfiques d’ells, farem a la PDI (entre tots) una gràfica global
 13. 13. Connexions: S’apliquen les gràfiques a situacions reals veient la seva funcionalitat.
 14. 14.  Sap treballar en grup  NIVELL 1: Aplica l’enquesta de forma adequada  NIVELL 2: Sap interpretar la informació  NIVELL 3: Elabora una gràfica de barres utilitzant les eines tecnològiques.

×