vilhelmsro primary schoolvilhelmsro primary school by BIG architects in asminderoed, denmarkall images courtesy BIG archit...
copenhagen-based BIG architects have unveiled their design of vilhelmsro primary school,an academic facility which focuses...
rendered view of courtyard spacethe oscillating roofline is experienced from both the inside and the outside.outdoor green...
to stream into every class room. the sod makeup facilitates passive energy measuressuch as mitigating heat island effect, ...
interior of classroompleating element translated on the interior
floor to ceiling glazing with operable components
no facade to neighborhood
landscape roof
view to landscape
site plan
floor plan
section through main corridor
facade (towards south)
isometric overview and programs
(left) roof terraces(right) courtyards
sustainable properties of green roof(clockwise from top left) mitigating heat island effect, thermal mass, evaporative coo...
project info:program category: public space/culture/educationtype: pre-qualified competitionsize: 7000 m2, height 12 mclie...
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Vilhelmsro primary school
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Vilhelmsro primary school

909 views

Published on

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
909
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
13
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Vilhelmsro primary school

  1. 1. vilhelmsro primary schoolvilhelmsro primary school by BIG architects in asminderoed, denmarkall images courtesy BIG architects
  2. 2. copenhagen-based BIG architects have unveiled their design of vilhelmsro primary school,an academic facility which focuses their curriculum on nature and sustainability inasminderoed, denmark. taking the undulating hillside of the site as a point of departure,the design features a series of bands which pleat and crisscross to merge with the surrounding topography.
  3. 3. rendered view of courtyard spacethe oscillating roofline is experienced from both the inside and the outside.outdoor green terraces and courtyard spaces are generated in between buildings.though all one-storey, the alternating peaks and ceiling heights allow natural daylight
  4. 4. to stream into every class room. the sod makeup facilitates passive energy measuressuch as mitigating heat island effect, acting as thermal mass and evaporative cooling qualities.rain water runoff is reduced, collected and stored for non-potable usage.cross-ventilation is also encouraged through operable windows and overlapping openings.
  5. 5. interior of classroompleating element translated on the interior
  6. 6. floor to ceiling glazing with operable components
  7. 7. no facade to neighborhood
  8. 8. landscape roof
  9. 9. view to landscape
  10. 10. site plan
  11. 11. floor plan
  12. 12. section through main corridor
  13. 13. facade (towards south)
  14. 14. isometric overview and programs
  15. 15. (left) roof terraces(right) courtyards
  16. 16. sustainable properties of green roof(clockwise from top left) mitigating heat island effect, thermal mass, evaporative cooling, water runoff reduction & storage(left) day light access(right) ventilation
  17. 17. project info:program category: public space/culture/educationtype: pre-qualified competitionsize: 7000 m2, height 12 mclient: fredensborg municipalitycollaborators: CG jensen, ISC, transolar, topotek1

×