K A T H L E E N G O N Z A L E Z I N T E R I O R P O R T F O L I O
808 Museum
- 808 Commonwealth Ave. , Boston, MA - Boston University Museum
- Commercial/Education
Save the Children Deurch...
S t u d i o I V B o s t o n U n i v e r s i t y M u s e u m
Project Type: Commercial/Educational - Museum
Project Title: 8...
R e n d e r i n g & S i t e A n a l y s i s
Museum Entrance Rendering
Site Diagram
F l o o r P l a n & R C P
1st Floor RCP 1st Floor Mezzanine RCP
1st Floor Plan 1st Floor Mezzanine Plan
2 n d F l o o r P l a , R C P , & D i s p l a y s
2nd Floor RCP
Central Furniture Display
Furniture Display - with seating...
S e c t i o n s & D e t a i l s
Section A
Section B
Detail Section - Lobby to Temporary Gallery Detail Section - Ticketing...
R e n d e r i n g s , D e t a i l s , & E l e v a t i o n s
Detail Section - Permanent Gallery to Central Furniture Displa...
R e n d e r i n g s
Main Entrance & Cafe
Lobby / Event Space
R e n d e r i n g s
Auditorium
Temporary Exhibition Space
S t u d i o I I I S a v e T h e C h i l d r e n O f f i c e
Project Type: Commercial - Office
Project Title: Save The Chil...
I n s p i r a t i o n
P l a n & D i a g r a m s
Furniture Plan
Approach To Space Planning Diagram
Floor Pattern Diagram
Cable Management Diagram
S e c t i o n s & D e t a i l s
Section 1
Section 2
Cardboard Wall Plan Section Detail Cardboard Wall Side Section DetailC...
F o c u s A r e a s
Reception Area Communication Area
Reception Furniture Plan Communication Area Furniture Plan
F o c u s A r e a s
Programs & Advocacy Department
Programs & Advocacy Department Furniture PlanTypical Department Typogra...
F o c u s A r e a s
Lecture Hall Furniture PlanCatered Event Furniture Plan
Function Hall - Lecture HallFunction Hall - Ca...
R C P & L i g h t i n g D i a g r a m s
RCP
Workstation Lighting Section
Reception Lighting Section
Gallery Lighting Secti...
S t u d i o I I I S e n i o r C o h o u s i n g
Main Entrance Exterior Perspective Connector Exterior Perspective
Project ...
I n s p i r a t i o n
P l a n & S i t e P l a n
Site Plan DiagramFirst Floor Plan with Site Plan
2nd Floor Plan
S e c t i o n s & P e r s p e c t i v e s
Section A
Section B
Bike Storage Mail Center
M a i n C o m m o n A r e a s
Gallery with Monumental Staircase Dining Hall
Library
C o m m o n A r e a s
Building Two Entrance Lounge
Studio Spaces2nd Floor Connector
S t a n d a r d A p a r t m e n t U n i t s
Unit Type 1 - Roommates Unit Type 2 - Single Resident Unit Type 2 - Couple
M o d e l U n i t P e r s p e c t i v e s
Unit Corridor
Unit Bedroom Unit Living Room
Unit “Porch” Unit Kitchen
S t u d i o I I H e a d q u a r t e r s L o b b y
Project Type: Commercial - Corporate Headquarters Lobby
Project Title: A...
I n s p i r a t i o n
P l a n s
Reflective Ceiling Plan
Mezzanine Floor PlanFirst Floor Plan
E l e v a t i o n & S e c t i o n s
Section A
Section B
Reception Elevation
R e n d e r i n g s
Reception Wait Area
Bar
Cafe
Architectural Feature-Track Ramp -
with 5 different abstractions of the Adidas stripe logo
Newsstand
R e n d e r i n ...
Project Type: Commercial - Wellness Spa
Project Title: Aves
Location: Newbury Street - Boston, MA
Completed: Sophmore Stud...
I n s p i r a t i o n
Loon
Loon Nest Beijing National Stadium (Herzog)
Loon Eggs
P l a n s
Reflective Ceiling Plan
Floor Plan
E l e v a t i o n & S e c t i o n s
Reception Elevation
Section A
Section B
R e n d e r i n g s
Pool
Treatment Rooms
Sauna
M o d e l
S t u d i o I R e s t a u r a n t
Project Type: Commercial - Restaurant
Project Title: Claude’s
Location: Old Train Viaduc...
I n s p i r a t i o n
Paintings by
Claude Monet
P l a n s
Mezzanine Plan
Floor Plan
Basement Plan
S e c t i o n s
Section A Section B
R e n d e r i n g s
Left Isometric View
Bar & Seating Mezzanine & Seating
M o d e l
S t u d i o I W i n e S t o r e
Project Type: Retail - Wine Store
Project Title: Bacchaus Wine Store
Location: California
...
I n s p i r a t i o n
Geometry/Design
Inspiration
Aesthetic Concept
Inspiration
P l a n s
2nd Floor Plan
1st Floor Plan
M o d e l
Portfolio
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Portfolio

474 views

Published on

Interior Design Portfolio

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
474
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
16
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Portfolio

  1. 1. K A T H L E E N G O N Z A L E Z I N T E R I O R P O R T F O L I O
  2. 2. 808 Museum - 808 Commonwealth Ave. , Boston, MA - Boston University Museum - Commercial/Education Save the Children Deurchland - Alexanderplatz, Berlin, Germany - Office - Commercial Senior Cohousing Community - Cambridge, Boston MA - Senior Cohousing - Residential Adidas Headquar ters Lobby - Boston, MA - Corporate Headquarters Lobby - Commercial Aves - Newbury Street, Boston, MA - Wellness Spa - Commercial Claude’s - Avenue of the Arts, Paris, France - Restaurant - Commercial Bacchaus - Galleria in Caifornia - Wine Store - Retail C o n t e n t s
  3. 3. S t u d i o I V B o s t o n U n i v e r s i t y M u s e u m Project Type: Commercial/Educational - Museum Project Title: 808 Museum Location: 808 Commonwealth Ave., Boston, MA Completed: Senior Studio IV - Spring 2013 Concept: I designed a mid-century modern art museum for Boston University. The building is an old 1920’s Cadilliac factory and showroom built by architect Louis Kahn. This building had character and included elements such as a large skylight, car ramp in lower left corner of the plan, and a showroom with a ornate historic ceiling set at 18 ft. above the finish floor that we were required to respect in our own way. We then were required to showcase mid century modern furniture designed by designers such as Charles + Ray Eames, Nelson, and Noguchi and paintings by artists such as Jackson Pollack, and Willem deKooning. For my design I was really inspired by the art of this time period, which was full of expression, and movement. I was especially inpsired by the artist Jackson Pollock who’s art was physically a record of his movement and creative process. I took this idea of active art and recording of movement and translated it into my reflected ceiling plan where I have a curving wood ceiling that rhythmically unjulates up and down leading the visitors and students through the museum program. To continue the concept of movment I created an active floor plan by mixing slight curves and straight lines to naturally guide visitors through the spaces. Main materials used in this project are wood, concrete, stretched illuminated pvc and glass creating an overall neutral industrial aesthetic. I then with upholstery, furnishings, and wallcoverings adding pops of color, which I mostly used pops of red to respect the Boston University colors. I also included chandeliers, and table lamps I designed in a lighting class that were inspired by artist Willem deKooning.
  4. 4. R e n d e r i n g & S i t e A n a l y s i s Museum Entrance Rendering Site Diagram
  5. 5. F l o o r P l a n & R C P 1st Floor RCP 1st Floor Mezzanine RCP 1st Floor Plan 1st Floor Mezzanine Plan
  6. 6. 2 n d F l o o r P l a , R C P , & D i s p l a y s 2nd Floor RCP Central Furniture Display Furniture Display - with seating Furniture Display - within wall Furniture Display 2nd Floor Plan
  7. 7. S e c t i o n s & D e t a i l s Section A Section B Detail Section - Lobby to Temporary Gallery Detail Section - Ticketing to Lobby
  8. 8. R e n d e r i n g s , D e t a i l s , & E l e v a t i o n s Detail Section - Permanent Gallery to Central Furniture Display North Gallery Elevation East Gallery Elevation Permanent Gallery Rendering West Gallery Elevation
  9. 9. R e n d e r i n g s Main Entrance & Cafe Lobby / Event Space
  10. 10. R e n d e r i n g s Auditorium Temporary Exhibition Space
  11. 11. S t u d i o I I I S a v e T h e C h i l d r e n O f f i c e Project Type: Commercial - Office Project Title: Save The Children Deutschland Location: Alexanderplatz, Berlin, Germany Completed: Junior Studio III - Summer 2012 Concept: The site was located in Alexanderplatz, which is an up-and-coming neighborhood, and is filled with shops, cafes, and theaters.The building is a historic building, which used to be a printing factory for a major newspaper in Berlin. The client, Save The Children, is a NGO (Non-goverment/profit organization), therefore we had a limited budget, and they requested that the design should be sustainable. Also, there is a five year lease on this office space, therefore everything built/ placed in the space had to be easy to disassembled, and move out. I was inspired by Berlin’s history, culture, and trends. I was especially inspired by the European trend of using cardboard in interior design. Since cardboard can be made from recycled content, is recyclable, and can be very durable, I decided to make cardboard and other sustainable materials with similar aesthetics, such as MDF or particle board, as my main materials throughout the office. I found a company that manufactured cardboard furniture in Germany, sold the furniture in bulk in packs for cheap, and delivered furniture flat, therefore low delivery charge. The individual workstations were made by a company who manufactures in Germany too. The workstations were durable, flexible, adjustable, and 100% recyclable. I also found a european company that produced recycled cardboard 3-D acoustic ceiling tiles, which I used throughout the office to created a fun and inrigueing environment. In the end, I wanted to aesthetically create a warm, natural, and playful, yet professional office space that was very sustainable, low cost, and everything in the space could be disassembled, and recycled at the end of the 5 year contract.
  12. 12. I n s p i r a t i o n
  13. 13. P l a n & D i a g r a m s Furniture Plan Approach To Space Planning Diagram Floor Pattern Diagram Cable Management Diagram
  14. 14. S e c t i o n s & D e t a i l s Section 1 Section 2 Cardboard Wall Plan Section Detail Cardboard Wall Side Section DetailCardboard Wall Large Scale Side Section Detail
  15. 15. F o c u s A r e a s Reception Area Communication Area Reception Furniture Plan Communication Area Furniture Plan
  16. 16. F o c u s A r e a s Programs & Advocacy Department Programs & Advocacy Department Furniture PlanTypical Department Typography/Signage
  17. 17. F o c u s A r e a s Lecture Hall Furniture PlanCatered Event Furniture Plan Function Hall - Lecture HallFunction Hall - Catered Event
  18. 18. R C P & L i g h t i n g D i a g r a m s RCP Workstation Lighting Section Reception Lighting Section Gallery Lighting Section Images Of The Recycled Cardboard Ceiling Tiles Ceiling Detail Recycled Cardboard Ceiling Tile Designs
  19. 19. S t u d i o I I I S e n i o r C o h o u s i n g Main Entrance Exterior Perspective Connector Exterior Perspective Project Type: Residential - Senior Cohousing Project Title: 15 Tudor Cohousing Community Location: 15 Tudor Street - Cambridge, Boston, MA Completed: Junior Studio III - Fall 2011 Concept: The whole idea behind this project was to create a development residents from age 55+ can live comfortably giving them an option to age in place. The residents are also artists or retired artists, which allowed me as a designer to have fun with the colors and materials. I had to design the layouts of 21 individual residetual units to accommodate the 3 living styles of couples, roommates, and single residents, the layout of several common areas that go with the nature and/or characteristic of a cohousing life style, an architectual feature inwhich I choose to design my main entry staircase and a connector that connected the two buildings on the site, the landscaping, and the parkinglot. I wanted my concept to be about the community lifetsyle and create an environment that help support the sense of cummunity that naturally creates moments of interaction between all residents. I acheived this by designing all common areas to have an open plan with glimpses into other connecting common spaces. I also added a porch like area to the front of every residential unit to create a semi- public informal space so that neighbors passing by can stop and in and say catch up with you or simply wave and smile while you are reading, watching TV, or etc. in that space.
  20. 20. I n s p i r a t i o n
  21. 21. P l a n & S i t e P l a n Site Plan DiagramFirst Floor Plan with Site Plan 2nd Floor Plan
  22. 22. S e c t i o n s & P e r s p e c t i v e s Section A Section B Bike Storage Mail Center
  23. 23. M a i n C o m m o n A r e a s Gallery with Monumental Staircase Dining Hall Library
  24. 24. C o m m o n A r e a s Building Two Entrance Lounge Studio Spaces2nd Floor Connector
  25. 25. S t a n d a r d A p a r t m e n t U n i t s Unit Type 1 - Roommates Unit Type 2 - Single Resident Unit Type 2 - Couple
  26. 26. M o d e l U n i t P e r s p e c t i v e s Unit Corridor Unit Bedroom Unit Living Room Unit “Porch” Unit Kitchen
  27. 27. S t u d i o I I H e a d q u a r t e r s L o b b y Project Type: Commercial - Corporate Headquarters Lobby Project Title: Adidas Headquarters Lobby Location: Boston, MA Completed: Sophmore Studio II - Spring 2011 Concept: My initial conceptual intstinct for the Adidas Lobby was to create an active space.Then branching off of this idea of an active environment my concept grew and developed off of a ribbon shape I created when sketching designs for an indoor track, which reminded me of a shoelace. I used this ribbon, shoelace shape throughout my design with the track ramp, the mezzanine track, detailing on the columns, display cases, and flooring. All these elements created movement within each space and movement from space to space within the lobby’s program.Then to support a physically active and healthy environment for the Adidas employees I added a gym, track ramp and mezzanine, and a juice bar to the required program. Besides being active and healthy, I wanted to be eco- friendly, since Adidas was starting to be more conscientious of the environment. I used Terrazzo flooring, which uses recycled glass and stone, recycled rubber for my track and ramp, Corian for all my desks, displays, and the bar because of its durability and long life, and I even included a rug that is made of recycled shoe laces.
  28. 28. I n s p i r a t i o n
  29. 29. P l a n s Reflective Ceiling Plan Mezzanine Floor PlanFirst Floor Plan
  30. 30. E l e v a t i o n & S e c t i o n s Section A Section B Reception Elevation
  31. 31. R e n d e r i n g s Reception Wait Area Bar
  32. 32. Cafe Architectural Feature-Track Ramp - with 5 different abstractions of the Adidas stripe logo Newsstand R e n d e r i n g s
  33. 33. Project Type: Commercial - Wellness Spa Project Title: Aves Location: Newbury Street - Boston, MA Completed: Sophmore Studio II - Fall 2010 Concept: My concept was based on the bird of tranquility, known as the Loon. Due to my research on the Loon’s life stages, and using a photo of a Loon while sketching, I incorporated and created abstractions of the bird, and it’s life in my design. W e l l n e s s S p aS t u d i o I I
  34. 34. I n s p i r a t i o n Loon Loon Nest Beijing National Stadium (Herzog) Loon Eggs
  35. 35. P l a n s Reflective Ceiling Plan Floor Plan
  36. 36. E l e v a t i o n & S e c t i o n s Reception Elevation Section A Section B
  37. 37. R e n d e r i n g s Pool Treatment Rooms Sauna
  38. 38. M o d e l
  39. 39. S t u d i o I R e s t a u r a n t Project Type: Commercial - Restaurant Project Title: Claude’s Location: Old Train Viaduct on the Avenue of the Arts - Paris, France Completed: Freshman Studio I - Spring 2010 Concept: My concept was based on paintings done by the famous impressionist, Claude Monet. I was really inspired by the context of the site, being that it was on the Avenue of the Arts in Paris, and the fact that there was a big park on the roof of the viaduct. These two elements of the site were perfect to tie into my concept because Monet and many other impressionist artists liked to paint nature scenes. I used soft curves in my design due to the soft paint strokes of the impressionist painting style. I also was inspired to create this big circular blue light above the bar because impressionist artists play a lot with color and light in their paintings .
  40. 40. I n s p i r a t i o n Paintings by Claude Monet
  41. 41. P l a n s Mezzanine Plan Floor Plan Basement Plan
  42. 42. S e c t i o n s Section A Section B
  43. 43. R e n d e r i n g s Left Isometric View Bar & Seating Mezzanine & Seating
  44. 44. M o d e l
  45. 45. S t u d i o I W i n e S t o r e Project Type: Retail - Wine Store Project Title: Bacchaus Wine Store Location: California Completed: Freshman Studio I - Fall 2009 Concept: My design was driven by my research and studies of the geometry of the space. My geometry was inspired by an image of green wine bottles bottoms.This image showed me that a wine bottle is made up of multiple circles, varying in size, which are stacked up on each other. My concept was influenced by the Roman god of wine, Bacchus, and the images to the right of this page. I noticed alot of images of wine bottles have jewel tone colors, which made me think of gem stones/ or jewels, and royalty, which drove me to use pops of color in glass used in the display cases and counter tops. I indicated the pops of color with light colored pencil shading in my floor plans and by coloring plexy glass in my model. G e o m e t r y
  46. 46. I n s p i r a t i o n Geometry/Design Inspiration Aesthetic Concept Inspiration
  47. 47. P l a n s 2nd Floor Plan 1st Floor Plan
  48. 48. M o d e l

×