Miért akar \"mindenki\" agilis lenni?

 • 1,432 views
Uploaded on

Beszélgetés az agilis szoftverfejlesztési módszerek (pl. SCRUM) térnyerésének okairól. Beszélgetőpartnerek: Vida Tibor (SCRUM Master), Gönye Zoltán (software minőségbiztosítás)

Beszélgetés az agilis szoftverfejlesztési módszerek (pl. SCRUM) térnyerésének okairól. Beszélgetőpartnerek: Vida Tibor (SCRUM Master), Gönye Zoltán (software minőségbiztosítás)

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
 • <br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/rTCCEq4G28Y&hl=hu_HU&fs=1&rel=0&border=1" width="350" height="288"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rTCCEq4G28Y&hl=hu_HU&fs=1&rel=0&border=1"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/rTCCEq4G28Y&hl=hu_HU&fs=1&rel=0&border=1" width="350" height="288" type="application/x-shockwave-flash"></embed></object>
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
1,432
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
19
Comments
1
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Miért akar „mindenki” AGILIS lenni?
 • 2. Miért akar „mindenki” agilis lenni?
 • 3. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben…
 • 4. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben…
 • 5. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki!
 • 6. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora!
 • 7. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora!
 • 8. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora! Egyre kevésbé értenek a szoftverfejlesztéshez a megrendelők!
 • 9. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora! Egyre kevésbé értenek a szoftverfejlesztéshez a megrendelők! Egyre hamarabb kell eredményt felmutatni! Először a fontosabb funkcionalitások kerülnek megvalósításra...
 • 10. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora! Egyre kevésbé értenek a szoftverfejlesztéshez a megrendelők! Egyre hamarabb kell eredményt felmutatni! Először a fontosabb funkcionalitások kerülnek megvalósításra... Egyre fontosabb a szoftver hatékony megtérülése!
 • 11. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… A szoftverfejlesztés korábban első sorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora! Egyre kevésbé értenek a szoftverfejlesztéshez a megrendelők! Egyre hamarabb kell eredményt felmutatni! Először a fontosabb funkcionalitások kerülnek megvalósításra... Egyre fontosabb a szoftver hatékony megtérülése!
 • 12. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… …
 • 13. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során?
 • 14. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során?
 • 15. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? Iteratív szoftverfejlesztési modellek alkalmazása (például a V-modell helyett)
 • 16. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? Iteratív szoftverfejlesztési modellek alkalmazása (például a V-modell helyett). Mihamarabb egy működő (bár még messze nem teljes) szoftvert készítünk.
 • 17. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? Iteratív szoftverfejlesztési modellek alkalmazása (például a V-modell helyett). Mihamarabb egy működő (bár még messze nem teljes) szoftvert készítünk. A megrendelőnek azonnali lehetősége van visszacsatolást adni!
 • 18. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? …
 • 19. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? …
 • 20. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? … Mi az ami nem változik az agilis software-fejlesztés során?
 • 21. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? … Mi az ami nem változik az agilis software-fejlesztés során? A dokumentáció továbbra is része a szoftvernek, mint terméknek!
 • 22. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? … Mi az ami nem változik az agilis software-fejlesztés során? A dokumentáció továbbra is része a szoftvernek, mint terméknek! A munkát ugyanúgy el kell végezni…!
 • 23. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… … Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? … Mi az ami nem változik az agilis software-fejlesztés során? …
 • 24. Miért akar „mindenki” agilis lenni? … … …
 • 25. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Beszélgetőpartnerek voltak:
 • 26. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Beszélgetőpartnerek voltak: Vida Tibor, az evosoft Hungary Kft. Orvostechnikai ága z atának technikai ágazatvezetője.
 • 27. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Beszélgetőpartnerek voltak: Vida Tibor, az evosoft Hungary Kft. Orvostechnikai ága z atának technikai ágazatvezetője. Gönye Zoltán, szoftver minőségbiztosítás
 • 28. A PowerPoint alapú prezentációt készítette: Gönye Zoltán, 2008. Miért akar „mindenki” agilis lenni? Az agilitásra való törekvés okai a szoftverfejlesztésben… Mi az ami változik az agilis fejlesztés során? Mi az ami nem változik az agilis software-fejlesztés során? A dokumentáció továbbra is része a szoftvernek, mint terméknek! A szoftverfejlesztés korábban elsősorban katonai, kormányzati igényeket elégített ki! Megváltozott a világ - sokkal szélesebb körben használnak szoftvereket, mint korábban - erősen kibővült a szoftvereket használók tábora! Egyre kevésbé értenek a szoftverfejlesztéshez a megrendelők! Egyre hamarabb kell eredményt felmutatni! Először a fontosabb funkcionalitások kerülnek megvalósításra... Egyre fontosabb a szoftver hatékony megtérülése! Iteratív szoftverfejlesztési modellek alkalmazása (például a V-modell helyett). Mihamarabb egy működő (bár még messze nem teljes) szoftvert készítünk. A megrendelőnek azonnali lehetősége van visszacsatolást adni!