ADM, model genètic de l’aprenentatge motor

2,625 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,625
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
107
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ADM, model genètic de l’aprenentatge motor

 1. 1. Aprenentatge i desenvolupament motor Perspectiva genètica de l’aprenentatge motor Gil Pla, Ph.D aka @gildevic https://www.researchgate.net/profile/Gil_Pla-Campas Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes Departament de Ciències de l’Activitat Física
 2. 2. Les imatges que apareixen en aquesta presentació han estat obtingudes a http://morguefile.com/ o http://pixabay.com amb aquesta llicència d’us. I aquest material té aquesta llicència:
 3. 3. És una branca específica de l’aprenentatge. Canvis estables en el comportament de caire motor. Es manifesta en l’adquisició d’habilitats motrius. Apareix com a resultat de la pràctica i/o l’entrenament. By GaborFromHungary, http://morguefile.com L’aprenentatge motor Reminder
 4. 4. Processos psicològics de l’aprenent Processos d’acompanyament de l’ensenyant Processos globals de desenvolupament By jmiltenburg, http://morguefile.com Reminder (2)
 5. 5. Objectius de la sessió d’avui: L’aprenentatge com un procés. L’infant aprèn per mitjà de la resolució de conflictes d’ordre cognitiu. La forma com l’infant afronta els jocs/tasques està subjecte a l’estadi evolutiu. La dificultat és pròpia del procés d’aprenentatge i desenvolupament. Aprendre és resultat del desenvolupament. By bosela, http://morguefile.com
 6. 6. L
 7. 7. Byariadnahttp://morguefile.com/
 8. 8. Jean Piaget* * Piaget, J. (1959). La imitación del símbolo en el niño: imitación, juego y sueño. Imagen y representación. Mèxic: Fondo de Cultura Económica.
 9. 9. Esquema És una estructura mental (i també una estructura d’acció) determinada que pot ser transferida i generalitzada que tendeixen a organitzar-se com a operacions mentals.
 10. 10. Byjzlomekhttp://morguefile.com/ Byskeezehttp://pixabay.com/
 11. 11. Esquema i aprenentatge motor Conflicte cognitiu Dissonància cognitiva Esquemes d’acció motora que disposa el subjecte Esquema necessari de l’acció motora en particular
 12. 12. Desequilibri ≠ aprenentatge Equilibri = aprenentatge Byjzlomekhttp://morguefile.com/ Byskeezehttp://pixabay.com/
 13. 13. Com hom arriba a l’equilibri?
 14. 14. Acomodació Assimilació És el procés adaptatiu (o d’aprenentatge) mitjançant els esquemes que es disposa. És el procés adaptatiu pel qual cal modificar els esquemes que el subjecte disposa.
 15. 15. Piaget defineix diversos estadis que són producte de la maduració biològica i l’experiència ambiental: 1. Període sensoriomotor (0 – 2 anys) 2. Període preoperatori (3 – 7) 3. Període operacions concretes (8 – 11) 4. Període de les operacions formals (12 – ...)
 16. 16. Període preoperatori: • 3-7 anys. • Aparició del llenguatge. Capacitat de parlar de l’acció motora. • Comprensió irreversible i egocèntrica de les accions motores. • L’infant només pot parlar de l’acció en la “seva presència”. • Dependència dels esquemes de pensament.
 17. 17. Període operatori: • 8-12 anys • L’acció motora es converteix en una operació mental. • Capacitat per raonar i pensar l’acció motora. • Possibilitat de descobrir l’entorn de l’acció motora. • L’infant pot parlar de l’acció “en absència” d’ella.
 18. 18. Idees generals: 1. Descobriment com a estratègia fonamental d’ensenyança. 2. Tasques/jocs que parteixin del nivell de desenvolupament de l’infant. 3. L'ensenyant cedeix responsabilitats promovent l’autonomia ha de l’infant. L’aprenentatge motor l’haurem de comprendre com una reorganització (desenvolupament i creació d’esquemes motors) cognitiva del saber motor i per tant:  Les tasques han de tenir forma de reptes motors.  Cal que l’aprenent intercanviï punts de vista sobre el moviment per si mateix i el context.  Classificar, analitzar, predir o pensar són verbs que les tasques/jocs que fomentin l’aprenentatge motor, han de mobilitzar. Alguns consells pràctics
 19. 19. Objectius de la sessió d’avui: L’aprenentatge com un procés. L’infant aprèn per mitjà de la resolució de conflictes d’ordre cognitiu. La forma com l’infant afronta els jocs/tasques està subjecte a l’estadi evolutiu. La dificultat és pròpia del procés d’aprenentatge i desenvolupament. Aprendre és resultat del desenvolupament. By bosela, http://morguefile.com Sí?

×