COW FARM " DIANA-MI-MINCHO IVANOV", KORTEN,BULGARIA

1,475 views
1,164 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,475
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
366
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

COW FARM " DIANA-MI-MINCHO IVANOV", KORTEN,BULGARIA

 1. 1. ЕТ „ ДИАНА- МИ- МИНЧО ИВАНОВ” е създадена през 1992 г.
 2. 2. Управител и едноличен собственик на фирмата е г-н Минчо Иванов, фермер по образование и призвание, който влага цялото си време, труд и усилия, за да изглежда днес стопанството му по този начин. Във фирмата работят висококвалифицирани специалисти-ветеринарни лекари, агроном, икономист и специализирани работници, заети в отделните дейности. По неговите стъпки вървят и двамата му синове-Димитър и Минчо, и дъщеря му Виктория, която е студент в специалност “Бизнес администрация”.
 3. 3. • Фирмата е член на Регионалната асоциация на млекопроизводителите и Асоциацията за развъждане на Черношарената порода в България, чийто председател на УС е г-н Минчо Иванов. • По последни данни от АРЧШПБ за 2013 г., средната млечност на фермата за 305 дни е 9 354,9 кг. • Абсолютен рекорд във фермата по продуктивност за 305дневна лактация, държат следните животни с висока развъдна стойност: • крава Милка, рег. № BG30795931, баща FENDER, ІІ- ра лактация- 349 дни в лактация-17 223 кг, със ср.дневен надой 35,7 кг. • крава Димитрина, рег.№ BG31104509, баща FENDER, І- ва лактация- 301 дни в лактация -11280 кг., със ср.дневен надой 32,7 кг.
 4. 4. • Фирмата е регистриран земеделски производител на първокачествено краве мляко от елитно стадо крави от породите Холщайн-фризийско говедо, Ред Холщайн, Българско кафяво говедо и Симентал.
 5. 5. През 2005г. фирмата реализира проект по Европейската програма САПАРД за изграждане на нов обор, доилна зала и административна сграда, закупуване на специализирана техника и закупуване на юници от елитни породи за мляко. Проектът е одобрен, финансиран и приключен
 6. 6. През 2011 г.фирмата със собствено финансиране започва изграждане на нови два обора за дойни крави с 500 места по технология на италианската фирма “Bertasi” и нова доилна зала, тип “карусел” с 48 места на италианската фирма “TDM”.
 7. 7. Желанието ни е да осигуряваме непрекъснат максимален комфорт на животните, пълно задоволяване на техните нужди и постоянен контрол над здравословното им състояние.
 8. 8. Технологията на отглеждане на животните е свободно-боксово.
 9. 9. Капацитетът на новата доилна зала с 48 места е 180 крави / час.
 10. 10. Храненето и отглеждането на животните е съобразено с тяхната възраст и нужди още от първия ден
 11. 11. Отглежданите с много любов и грижи телета са нашето бъдеще
 12. 12. През 2013 г.бяха изградени торови лагуни, за покриване изискванията на Нитратната директива, тъй като фермата попада в нитратно-уязвима зона.
 13. 13. Полученият от отглеждане на животните оборски тор, се сепарира и разделя на течна и твърда фракция и след отлежаването му за период от 6 м., се използва за наторяване на земеделските площи.
 14. 14. Във фермата ежегодно се отглеждат селскостопански култури като пшеница, слънчоглед, царевица за зърно и силаж, тревни смески, люцерна и др.,
 15. 15. от които се произвеждат качествени фуражи, силажи и сенажи за изхранване на животните.
 16. 16. Именно оттук започва дългият път на млякото…
 17. 17. Основните насоки, които следваме са внедряване на най- нови технологии в храненето, отглеждането и производството, както и използване на най-нова техника в селскостопанската дейност за постигане на високи производствени резултати.
 18. 18. Целта ни е да осигурим качествена и здравословна храна за балансираното хранене на нашите животни, за да създадем предпоставки за получаване на най-доброто мляко.
 19. 19. Първокачественото сурово мляко поема по пътя към завода за преработка…
 20. 20. ЗА ПОСТИГАНЕ НА ВСИЧКО ТОВА, НИЕ НЕОТЛЪЧНО СЛЕДВАМЕ СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ ОПИТА ЗАКОНОМЕРНОСТИ : • ♀♂ ПРИЛАГАНЕ НА ПОДХОДЯЩИ МЕТОДИ НА СЕЛЕКЦИЯ • ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЕМЕННА ТЕЧНОСТ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ БИЦИ В СВЕТА ЗА РЕПРОДУКЦИЯ • ХРАНЕНЕ ПО БАЛАНСИРАНИ, ПЪЛНОЦЕННИ ДАЖБИ •24 - ЧАСОВ КОНТРОЛ НАД ЗДРАВЕТО НА ВСЯКО ЕДНО ЖИВОТНО ВЪВ ФЕРМАТА
 21. 21. • Спазване законовите разпоредби на РБългария в областта на земеделието. • Прилагане на добри земеделски практики при отглеждане на различните култури в стопанството. • Използване на найсъвременна техника и технологии в земеделието и растителната защита.
 22. 22. През настоящата 2014 г.основна задача на фирмата ще бъде изграждане на силозно стопанство за съхранение на зърнени култури, чието проектиране в момента тече.
 23. 23. Фирмата ежегодно взема участие в Националното изложение по животновъдство, където обикновено е отличена винаги на първите места със своите елитни животни.
 24. 24. Гордостта на фирмата е и бикът МИНЧО /Mincho 520HO0801/, създаден чрез ембриотрансфер в Съединените американски щати, с кръвност от световноизвестния бик O’Man, специално за нуждите на развъдната дейност в фермата и кръстен на името на щастливия си собственик.

×