• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Cele 42 de ode ale lui Solomon - pseudo -epigrafe
 

Cele 42 de ode ale lui Solomon - pseudo -epigrafe

on

 • 1,282 views

...Deci, timp de secole în rândul evreilor, scriitorii au încercat să se adăposteasca ei insisi în spatele marilor intelepti Enoh sau Solomon. În acestea ei nu au fost vinovati de nici o ...

...Deci, timp de secole în rândul evreilor, scriitorii au încercat să se adăposteasca ei insisi în spatele marilor intelepti Enoh sau Solomon. În acestea ei nu au fost vinovati de nici o frauda. Ei si-au imaginat ceea ce Solomon sau Enoch ar spune, sau cânta, pe o anumită temă în anumite circumstanţe. Nu au fost cu adevărat ei înşişi, dar Solomon si Enoch sunt ai lor, Solomon sau Enoch sunt cei care in scrierile lor originale au invocat profetiile sau lauda templului.

Astfel a luat naştere aceasta ramura a literaturii de specialitate, numită de scriitorii moderni, “pseudo -epigrafe," care este o scriere de origine iudaica, cu autori falsi (autorul caruia ii este atribuita lucrarea nu este de fapt cel care o scrie) , şi, totuşi, sinceri; scrieri cu o tematica strans legata de cea vetero-testamentara si care nu pot fi incluse intr-un "corpus" determinat si nici nu pot fi atribuite unui autor cunoscut. Aceste scrieri rezida din vasta si profunda dorinta de o auto-negare a imaginatiei proprii, pornind de la intentia de a modifica convingerile personale ale oamenilor acelor vremuri, dand speranţă acolo unde era durere, fără scopul obtinerii unei faime personale, şi, de asemenea, se poate adauga, fără a fi descurajati de persecuţia de a fi pedepsiti pentru libera exprimare.

Aceste scrieri sunt redactate in perioada dintre anii 250 i.Hr. si 200 d.Hr., iar trasa¬tura comuna a tuturor acestora este siguranta cu care se asteapta venirea unui Mesia ce va judeca lumea, pedepsind pe toti aceia care au facut sa su¬fere poporul sfant, adica Israel.

O importanta aparte a acestor scrieri o constituie si faptul ca au fost redactate in acelasi context istoric, religios si literar ca si scrierile Noului Testament, de unde si denumirea de "literatura inter-testamentara".

Statistics

Views

Total Views
1,282
Views on SlideShare
1,282
Embed Views
0

Actions

Likes
1
Downloads
24
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Cele 42 de ode ale lui Solomon - pseudo -epigrafe Cele 42 de ode ale lui Solomon - pseudo -epigrafe Document Transcript