• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Het Merk Jij! Long tail SEO optimalisatie door te bloggen!
 

Het Merk Jij! Long tail SEO optimalisatie door te bloggen!

on

 • 775 views

"Het Merk Jij" is een strategie voor professionals waarin met behulp van social media en internet iedereen zelf kan werken aan zijn/haar eigen online zichtbaarheid. Dit in tegenstelling tot "vroeger" ...

"Het Merk Jij" is een strategie voor professionals waarin met behulp van social media en internet iedereen zelf kan werken aan zijn/haar eigen online zichtbaarheid. Dit in tegenstelling tot "vroeger" waarin de werkgever de zichtbaarheid van haar medewerkers bepaalde.

"Personal branding" is een van die nieuwe mogelijkheden. Dit houdt in dat u reclame maakt voor uzelf, voor wie u bent en wat u kan. U kunt dit doen door middel van bloggen, te reageren op andere blogs en discussies en het onderhouden van uw social media accounts (Twitter, LinkedIn en Facebook). Hiermee zet u uzelf op de kaart en zorgt u ervoor dat uw naam en autoriteit gezien wordt. Maar ook voor ons privéleven heeft het voordelen: social contacten zijn gemakkelijk te onderhouden, we vinden sneller mensen met dezelfde interesses en we kunnen direct foto's delen.

Met de komst van Google Instant (het automatisch aanvullen van de zoekopdracht), zoekt de internetgebruiker veel meer gedetailleerd. Ruim 70% procent van de Google zoekopdrachten is long tail (bron: SEOmoz). Dit betekent dat een zoekopdracht uit meer dan vier woorden bestaat. Er wordt niet simpelweg gezocht op het woord ‘laptop’, maar bijvoorbeeld op 'lichte laptop lange batterijduur’.

Content creatie is de gemakkelijkste manier om te kunnen scoren op long tail zoekopdrachten. Het meest geschikte middel om content te creëren op verschillende onderwerpen is bloggen. Maar let op: je kunt niet zomaar ieder onderwerp oppervlakkig bespreken. Het is van belang dat je gedetailleerd en diepgaand schrijft. Maak bijvoorbeeld geen blog met een onderwerp als: ‘Wat is SEO?’, deze horen thuis in een kennisbank (zie hier als voorbeeld de kennisbank van Getting Social: http://www.gettingsocial.nl/kennisbank). Gebruik in je blog meer concrete onderwerpen zoals: ‘Hoe optimaliseer ik mijn website voor zoekmachines?' of 'Hoe behaal ik meer conversie uit mijn website?'. Lezers van je blog hebben vaak al de basisinformatie, dus hou het spannend voor ze.

Tip! Beantwoord je blog een specifieke vraag? Denk in Jip en Janneke taal voor de titel van je blog. Mensen tikken vaak hun vraag letterlijk in bij Google.

Laat zien welke kennis je in huis hebt en wat jouw eigen ervaringen zijn. Waardevolle content bevordert je linkbuilding: mensen vinden jouw website of blog de moeite waard om naar door te verwijzen.

Bloggen is daarnaast de uitnodiging voor de open conversatie. Lezers kunnen aanvullingen, kritische noten of eigen inzichten plaatsen, wat weer goed is voor de long tail SEO. Een ander bijkomend voordeel is dat je uitstraling naar de klant en bezoeker toe meer open, toegankelijk en vriendelijk is.

Statistics

Views

Total Views
775
Views on SlideShare
383
Embed Views
392

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

3 Embeds 392

http://www.swaip.me 284
http://www.gettingsocial.nl 94
http://swaip.me 14

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Het Merk Jij! Long tail SEO optimalisatie door te bloggen! Het Merk Jij! Long tail SEO optimalisatie door te bloggen! Presentation Transcript