Injeccions de diners als bancs

682 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
682
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
365
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Injeccions de diners als bancs

  1. 1. Les Injeccions de diners als bancs Javier Acedo, Gerard Vivo, Silvia Pujol i Carolina Vazquez
  2. 2. Lehman Brothers Va ser una companyía global de serveis financers dels EUA fundada al 1850. Lany 2007 es va veure seriament afectat per la crisi financera provocada per els crèdits subprime. EL 13/09/2008, el president del Banc de la Reserva Federal de Nova York, va convocar una reunió sobre el futur de Lehman, que incloia la possibilitat de liquidació dels seus actius per sanejar lempresa. Dos dies desprès, Lehman Brothers va anunciar la presentació de fallida al renunciar els seus possibles compradors.
  3. 3.  Lehman Brothers havia resistit una guerra civil, la crisi bancaria del 1907, molt semblant a la actual, també va sobreviure a la crisi econòmica dels EUA coneguda com el Crack de 1929... pero no ha superat la crisi de 2008, siguen la major fallida de la història fins el moment. El 17 de septembre de 2008, Barclays va anunciar la compra de la divisió banaria del grup per 1750 milions de dolars
  4. 4. Repercussions mundials Un cop el banc inversor va presentar fallida, leconomia mundial i també la catalana van iniciar un procés dabsoluta paràlisi. Aquell mes fatídic, el PIB català seguia amb lestela de creixements dels últims deu anys i creixia l1,9%. La construcció era lúnic punt negre i començava a insinuar lesclat de la bombolla
  5. 5. ELS GOVERNS EUROPEUS RESCATEN ELS BANCSHIPOTECARISPrimer va ser als EUA, tot i que ara sembla que li toca a Europa.El Regne Unit privatitzarà el banc hipotecari Bradford & Bingley per salvar-lo.Benelux han anunciat una injecció duns 11.200 milions € de fons públic en el grup Fortis, per a fer front a la falta de liquiditat.El govern islandés ha hagut dadquirir el 75% de Glitnir Bank.
  6. 6. Ara el següent a ser ajudat podria ser el banc Dexia, amb capital francés i belga.Però no a tots els estats dEuropa intervenen els governs directament. A Alemanya han estat 5 bancs privats.El banc Santander ha anunciat la compra duna part del banc Bradford & Bingley a través del banc Abbey.
  7. 7. DEXIABanca formada l’any 1996 queproporciona serveis i una banca minoristade banca comercial a petites i mitjanesempreses.
  8. 8. • Altres bancs refusen la idea de proporcionar més crèdit i es veu obligada a un rescat del govern.• L’any 2009 el banc va anunciar pèrdues de 3.300 milions deuros durant tot 2008.• Reporta altres pèrdues derivades de la venda del banc entre alguns d’ells els Lehman Brothers.

×