Guió exposició del projecte

502
-1

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
502
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guió exposició del projecte

  1. 1. GUIO D´AJUT PER REALITZAR UNA BREU EXPOSICIÓ DELSAPARTATS DE MARQUETING MIX I PLA FINANCER DEL PLAEMPRESA.Projecte i Objectius La Idea Resum en un parell de frases clares i precises QUINA ÉS LA IDEA DE NEGOCI ¿Per què? 1/ Raons molt clares del mercat: Necessitats, latents o manifestes 2/ Resumir: - Cóm va sorgir LA IDEA - Per què CREUS EN EL TEU PROJECTE Els Promotors Breu presentació dels promotors (els qui han tingut la idea i la duran a la pràctica). PUNTS FORTS EXPERIÈNCIA … en definitiva VALOR que pot aportar al projecte … i SEGURITAT d´èxit.Màrqueting MIX Producte: Visió general. Visió general i clara descripció dels Productes i Serveis sobre els que es basa el negoci: Especialment el Core Business. Has de ser clar, esquemàtic i concís. Si tens mols productes, fes una descripció general ordenada en grans línies i desprès centrat en el Cor Business. El “Core Business” és el producte (o família de productes) o servei que t´ aporta la major part dels beneficis. El producte essencial, sense el que no podràs viure.
  2. 2. Punts forts i avantatges. Has de ser molt clar, centrant-te en els punts forts DES DE LA PERSPECTIVA DEL NEGOCI I DEL MERCAT. Centrat en els punts forts (en relació amb el client, a la competència, a l´estalvi de despeses o al preu, etc.) Centrat en les principals avantatges competitives. Aquelles que fan que el teu producte o servei pugui tenir èxit. Públic objectiu. El Mercat Potencial. Distribució. Defineix aquí en una frase comprensible i molt clara, quin és el teu públic objectiu, el client principal del teu negoci, el mercat potencial i la política de distribució. Política de Preus. Política de Promocions i descomptes El més important: deus establir quin és el preu mig net final que vas rebre en el conjunt de les operacions. Les polítiques generals de promoció (que afectin al preu) i descomptes (per distribució, per fidelització o altres). Comunicació Inclou aquí les grans línies de comunicació del teu projecte.Pla Financer Pla d´ Inversions i Finançament Inicial Un quadre/resum de les Inversiones i despeses inicials. Estem parlant dels diners que necessitem per engegar al negoci i gestionar-ho amb un cert marge de seguretat. Previsión del Compte de Resultats a 3 anys. Llindar de rendibilitat. Es important que presentis un gràfic : - Ingressos - Despeses Variables - Despeses Fixes - Punt Mort Comentar les hipòtesis considerades:  El creixement de les vendes és degut a ..........  Les despeses fixes no creixen especialment , excepte les despeses de personal que s’incrementen en funció de les necessitats per absorbir el creixement de les vendes.
  3. 3.  En les meves previsions, el primer any no s´ arriba al punt mort, però en els dos següents exercicis hi ha marge de seguretat suficient El resultat net després d’impostos, s’incorporarà a les reserves de la societat.Previsió del Pressupost de Tresoreria a 3 anysUn quadre a 3 anys (molt resumit) amb saldo inicial, cobraments/pagaments anualsi necessitats de finançament. Per exemple: Primer Segon Tercer Exercici Exercici Exercici SALDO INICIAL COBRAMENTS - PAGAMENTS LIQUIDACIÓ IVA SALDO FINAL DISPOSICIÓ LÍNIA DE CRÈDIT DEVOLUCIÓ LÍNIA DE CRÈDIT CRÈDIT PENDENT DEVOLUCIÓComentaris:  En el procés de creació d’una empresa, el més crític és la tresoreria dels primers mesos fins que es comença a vendre.  El negoci té/no té una estacionalitat acusada.  No hi ha previstes inversions importants addicionals a les inicials durant els tres anys.  La situació de tresoreria en aquest període és deficitària d’aproximadament en els dos primers anys i excedentària al tercer Això és degut al capital inicial aportat pels socis i al finançament obtingut dels proveïdors de mercaderies i dels creditors per inversions, així com per l’autofinançament amb el cash-flow generat durant els tres anys.

×