• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content

Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

Like this presentation? Why not share!

Religio jordi, felipe i pere

on

 • 175 views

 

Statistics

Views

Total Views
175
Views on SlideShare
175
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Religio jordi, felipe i pere Religio jordi, felipe i pere Presentation Transcript

  • Mite: La gran Pregunta
   FELIPE ARANGO CORTES
   PERE PERELLÓ CATALÀ
   JORDI GIMENO PAGES
  • QUE ÉS UN MITE?
   Relat fabulós tradicional sobre els déus, els herois, els orígens d’un poble, etc., que expressa, d’una manera simbòlica, un concepte religiós, filosòfic o social.
   Un mite (del grec μῦθος, mythos, «relat», «conte») és un relat tradicional d'esdeveniments prodigiosos, protagonitzats per éssers sobrenaturals o extraordinaris, com ara déus, semidéus, herois o monstres.
  • a Terra fa molt de temps era molt petita, només hi havia una persona, un home, un dia qualsevol va agafar terra de l’illa en que estava, i ho va barrejar amb aigua per curiositat, hi va descobrir que aquesta barreja, el fang, es feia sòlid al cap del temps. Amb el pas dels dies l’home va tindre una gran col·lecció de figures fetes amb fang.
  • n dia l’home sen va anar a dormir després d’acabar una figura que va anomenar “Dona”, l’home havia fet una cova però a dins hi guardava les figures i no hi havia lloc per ell, així que es va fabrica un refugi petit de rapidesa, se li va sequer molt ràpid, gràcies al fort vent que hi havia, l’home cansat es va anar a dormir al seu refugi i al cap de un temps va caure una gran tempesta, i va desfer la cova don guardava les figures, unes quantes es van desfer i les altres van cobrar vida. Les figures desfetes es van expandir per tota la Terra i va sepultar gran part del mar. A l’endemà quan l’home es va llevar va veure que tot esta fet pols, l’home es va posar les mans al cap veient que la seva figura la “Dona” avia cobrat vida amb altres figures (Nens, Avis, Homes, Animals) L’home va crear més figures i més coves, l’home cada vegada que veia que feia vent les figures cobraven vida.
  •  
   ’home va arribar en un moment que ja tenia cobert gran part de la Terra, amb les seves figures, es va traslladar a un altra part de la Terra que s’havia creat amb el fang que es va estendre per el mar, va veure com la Terra es va tornar més gran, que era immensa.
   La “Dona” va aprendre l’art del fang, hi va començar a fer figures, però quan la “Dona” les deixava secant amb el vent, no cobraven vida la “Dona” li va preguntar al home que perquè succeïa tot això, l’home li va dir:
   -Soc el creador, i jo he creat. Tu ets la primera “Dona” , jo soc el creador...
   L’home sen va anar i la “Dona” va quedar molt pensativa i al cap del temps va entendre que significava...
   L
  • assant el temps, la gent es va preguntar qui va crear totes les coses que ara mateix podem mirar, només una persona va respondre aquesta pregunta, un descendent de la “Dona” va estar investigant sobre tot això i una nit va tindre un somni en el qual observa tot lo que la seva avantpassada la “Dona” feia i quan la “Dona” va qüestionar a l’home, ell es va llevar de cop i amb un mal de cap impressionant, el descendent amb el nom de Philippe va investigar sobre la creació de la Terra i va trobar un text on deia:
   “La vida fou creada per el creador i la “Dona” fou creada per la pregunta”
   Philippe intrigant va comentar totes aquestes preguntes en l'església i li van respondre:
   -La vida va ser creada per el creador.
   Philippe als 85 anys va entendre tot però abans d’explicar-li a la gent la creació de les nostres vides.
   Va morir.
  • erò Philippe abans de morir va escriure tot allò que li van dir, però no va tindre temps de escriure la resposta a totes aquelles preguntes.
  • LA T3RRA ANTIG
   A