• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Test Ch 13 Review Questions
 

Test Ch 13 Review Questions

on

  • 2,343 views

 

Statistics

Views

Total Views
2,343
Views on SlideShare
2,343
Embed Views
0

Actions

Likes
1
Downloads
6
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Test Ch 13 Review Questions Test Ch 13 Review Questions Presentation Transcript

    • 6 th Grade Science Chapter 13 The Nonliving Environment Review Questions Chimney Rock, North Carolina
      • ______ depend on plants and animals for their food.
      • a. producers c. biotic
      • b. consumers d. abiotic
      Answer: consumers Chapter 13 Review Questions
    • Answer: producers Chapter 13 Review Questions
      • ______ can make their own food.
      • a. producers c. biotic
      • b. consumers d. abiotic
      • 3. The term ______ means living or once living.
      • a. producer c. biotic
      • b. consumer d. abiotic
      Answer: biotic Chapter 13 Review Questions
      • 4. The nonliving, physical features of the environment are called ______ factors.
      • a. producers c. biotic
      • b. consumers d. abiotic
      Answer: abiotic Chapter 13 Review Questions
      • 5. ______ is the location on Earth relative to the equator that helps determine the amount of sunlight an area receives.
      • a. climate c. latitude
      • b. temperature d. longitude
      Answer: latitude Chapter 13 Review Questions
      • 6. _______ is the average weather over time.
      • a. climate c. latitude
      • b. temperature d. longitude
      Answer: climate Chapter 13 Review Questions
      • 7. _______ depends on sunlight and altitude.
      • a. climate c. latitude
      • b. temperature d. longitude
      Answer: temperature Chapter 13 Review Questions
      • 8. _______ is air currents caused by temperature differences.
      • a. wind c. air
      • b. water d. soil
      Answer: wind Chapter 13 Review Questions
      • 9. The major ingredient of the fluid inside cells is ______ .
      • a. wind c. air
      • b. water d. soil
      Answer: water Chapter 13 Review Questions
      • 10. _____ is composed of biotic and abiotic factors.
      • a. wind c. air
      • b. water d. soil
      Answer: soil Chapter 13 Review Questions
      • 11. _____ is composed of 78% nitrogen.
      • a. wind c. air
      • b. water d. soil
      Answer: air Chapter 13 Review Questions
      • 12. _____ is the energy source for most life on Earth.
      • a. temperature c. sunlight
      • b. water d. altitude
      Answer: sunlight Chapter 13 Review Questions
      • 13. As ______ gets higher, trees get shorter and the atmosphere gets thinner.
      • a. temperature c. sunlight
      • b. water d. altitude
      Answer: altitude Chapter 13 Review Questions
      • 14. The process of water changing from a gas to a liquid is ______.
      • a. evaporation c. precipitation
      • b. condensation d. transpiration
      Answer: condensation Chapter 13 Review Questions
      • 15. The process of water changing from a liquid to a gas is ______.
      • a. evaporation c. precipitation
      • b. condensation d. transpiration
      Answer: evaporation Chapter 13 Review Questions
      • 16. The process of plants adding water to the atmosphere is called ______.
      • a. evaporation c. precipitation
      • b. condensation d. transpiration
      Answer: transpiration Chapter 13 Review Questions
      • 17. Water, snow, sleet, or hail that falls to the ground from the sky is called ______.
      • a. evaporation c. precipitation
      • b. condensation d. transpiration
      Answer: precipitation Chapter 13 Review Questions
      • 18. Photosynthesis uses carbon dioxide, water, and sunlight to make ______ molecules.
      • a. chemosynthesis c. bacteria
      • b. carbohydrates d. sugar
      Answer: sugar Chapter 13 Review Questions
      • 19. Nitrogen fixation is performed by ______.
      • a. chemosynthesis c. bacteria
      • b. carbohydrates d. sugar
      Answer: bacteria Chapter 13 Review Questions
      • 20. Energy is stored in fats, ______ and proteins in the body.
      • a. chemosynthesis c. bacteria
      • b. carbohydrates d. sugar
      Answer: carbohydrates Chapter 13 Review Questions
      • 21. The production of food from chemicals is called ______.
      • a. chemosynthesis c. bacteria
      • b. carbohydrates d. sugar
      Answer: chemosynthesis Chapter 13 Review Questions
      • 22. The continuous movement of water from earth’s surface to the air, and back to Earth’s surface is called the _____
      • Water cycle c. Carbon cycle
      • Nitrogen cycle d. Oxygen cycle
      Answer: Water cycle Chapter 13 Review Questions
      • 23. Photosynthesis is part of the continuous movement of the _____.
      • Water cycle c. Carbon cycle
      • Nitrogen cycle d. Oxygen cycle
      Answer: Carbon cycle Chapter 13 Review Questions
      • 24. _____ is the transfer of nitrogen from the air to the soil to organism and back to soil or air.
      • Water cycle c. Carbon cycle
      • Nitrogen cycle d. Oxygen cycle
      Answer: Nitrogen cycle Chapter 13 Review Questions
      • 25. The process that changes nitrogen gas into a compound that plants can use is called ______.
      • a. respiration c. carbon dioxide
      • b. nitrogen d. nitrogen fixation
      Answer: Nitrogen fixation Chapter 13 Review Questions
      • 26. The process that animals use to change sugar into energy is called ______.
      • a. respiration c. carbon dioxide
      • b. nitrogen d. nitrogen fixation
      Answer: respiration Chapter 13 Review Questions
      • 27. _____ is the element that helps plants grow.
      • a. respiration c. carbon dioxide
      • b. nitrogen d. nitrogen fixation
      Answer: nitrogen Chapter 13 Review Questions
      • 28. ______ is removed from the air during photosynthesis.
      • a. respiration c. carbon dioxide
      • b. nitrogen d. nitrogen fixation
      Answer: Carbon dioxide Chapter 13 Review Questions
      • 29. A diagram that shows all the possible feeding, or energy transfer, relationships in a community is called a(n) ______.
      • a. producers c. food web
      • b. consumers d. energy pyramid
      Answer: Food web Chapter 13 Review Questions
      • 30. A diagram that shows the comparative amount of energy at each feeding level is called a(n) ___.
      • a. producers c. food web
      • b. consumers d. energy pyramid
      Answer: Energy pyramid Chapter 13 Review Questions
      • 31. A food chain begins with ______.
      • a. producers c. food web
      • b. consumers d. energy pyramid
      Answer: producers Chapter 13 Review Questions
      • 32. The ______ make up the second and higher steps in the food chain.
      • a. producers c. food web
      • b. consumers d. energy pyramid
      Answer: consumers Chapter 13 Review Questions
      • 33. ______ is used in photosynthesis.
      • a. Light energy c. chemical energy
      • b. Heat energy d. high energy sugar
      Answer: Light energy Chapter 13 Review Questions
      • 34. ______is used for warmth.
      • a. Light energy c. chemical energy
      • b. Heat energy d. high energy sugar
      Answer: Heat energy Chapter 13 Review Questions
      • 35. ______ is stored in sugar molecules.
      • a. Light energy c. chemical energy
      • b. Heat energy d. high energy sugar
      Answer: Chemical energy Chapter 13 Review Questions