• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Test 12 review questions
 

Test 12 review questions

on

  • 3,721 views

 

Statistics

Views

Total Views
3,721
Views on SlideShare
3,719
Embed Views
2

Actions

Likes
0
Downloads
43
Comments
1

1 Embed 2

http://cursos.itesm.mx 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel

11 of 1 previous next

  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Test 12 review questions Test 12 review questions Presentation Transcript

    • 6 th Grade Science Chapter 12 Plant Processes Chapter Review Questions Keukenhof Gardens - Holland
      • Word Bank A
      • Gravitropism
      • Photosynthesis
      • Photoperiodism
      • Phototropism
      • Short-day
      • Day-neutral
      • Long-day
      Chapter 12 Review Questions Word Banks
      • Word Bank B
      • Stimulus
      • Hormone
      • Tropism
      • Phototropism
      • Thigmotropism
      • Respiration
      • Palisade layer
      • Word Bank C
      • Auxin
      • Ethylene
      • Cytokinin
      • Abscisic acid
      • Chlorophyll
      • Gibberellin
      • A plants response to gravity is called ______.
      • a. phototropism c. photosynthesis
      • b. gravitropism d. photoperiodism
      Answer: gravitropism Chapter 12 Review Questions
      • The process of food-making in plants is _____.
      • a. chlorophyll c. stomata
      • b. photosynthesis d. carotenoids
      Answer: photosynthesis Chapter 12 Review Questions
      • 3. A flowering response of a plant to length of light and dark is called ______.
      • a. phototropism c. photosynthesis
      • b. gravitropism d. photoperiodism
      Answer: photoperiodism Chapter 12 Review Questions
      • 4. A plants growth response to light is called ______.
      • a. phototropism c. photosynthesis
      • b. gravitropism d. photoperiodism
      Answer: phototropism Chapter 12 Review Questions
      • 5. _______ plants require long nights to flower.
      • a. long-day c. respiration
      • b. short-day d. photosynthesis
      Answer: Short-day Chapter 12 Review Questions
      • 6. _______ plants require short days to flower.
      • a. long-day c. respiration
      • b. short-day d. photosynthesis
      Answer: short-day Chapter 12 Review Questions
      • 7. _______ is the process of releasing energy from food.
      • a. long-day c. respiration
      • b. short-day d. photosynthesis
      Answer: Respiration Chapter 12 Review Questions
      • 8. _______ is the process of using light energy to make food.
      • a. long-day c. respiration
      • b. short-day d. photosynthesis
      Answer: photosynthesis Chapter 12 Review Questions
      • 9. _______ plants flower over a wide range of dark periods.
      • a. long-day c. day-neutral
      • b. short-day d. photosynthesis
      Answer: Day-neutral Chapter 12 Review Questions
      • 10. _____ is anything in the environment that affects the behavior of an organism.
      • a. stomata c. hormone
      • b. tropism d. stimulus
      Answer: stimulus Chapter 12 Review Questions
      • 11. _____ is an internal stimulus of a plant.
      • a. stomata c. hormone
      • b. tropism d. stimulus
      Answer: hormone Chapter 12 Review Questions
      • 12. _____ is an external stimulus of a plant.
      • a. stomata c. hormone
      • b. tropism d. stimulus
      Answer: tropism Chapter 12 Review Questions
      • 13. _____ is a plant’s response to gravity.
      • a. phototropism c. thigmotropism
      • b. gravitropism d. stimulus
      Answer: gravitropism Chapter 12 Review Questions
      • 14. _____ is a plant’s response to light.
      • a. phototropism c. thigmotropism
      • b. gravitropism d. stimulus
      Answer: phototropism Chapter 12 Review Questions
      • 15. _____ is a plant’s response to touch.
      • a. phototropism c. thigmotropism
      • b. gravitropism d. stimulus
      Answer: thigmotropism Chapter 12 Review Questions
      • 16. _____ is the response of roots growing downward.
      • a. negative phototropism c. negative gravitropism
      • b. positive phototropism d. positive gravitropism
      Answer: Positive gravitropism Chapter 12 Review Questions
      • 17. _____ is the response of stems growing upward.
      • a. negative phototropism c. negative gravitropism
      • b. positive phototropism d. positive gravitropism
      Answer: Negative gravitropism Chapter 12 Review Questions
      • 18. _____ is the response of a stem growing toward the light.
      • a. negative phototropism c. negative gravitropism
      • b. positive phototropism d. positive gravitropism
      Answer: Positive phototropism Chapter 12 Review Questions
      • 19. Auxins cause cells to grow ______.
      • Longer on the sunny side of the stem
      • Longer on the shaded side of the stem
      • Shorter on the sunny side of the stem
      • Shorter on the shaded side of the stem
      Answer: Longer on the shaded side of the stem Chapter 12 Review Questions
      • 20. Ethylene gas does NOT ______.
      • a. Ripen fruit c. cause leaves to fall off
      • b. Lengthen stems d. cause leaves to change color
      Answer: Lengthen stems Chapter 12 Review Questions
      • 21. _____ is a plant hormone that causes a plant to show positive phototropism.
      • Auxin c. ethylene
      • cytokinin d. Abscisic acid
      Answer: Auxin Chapter 12 Review Questions
      • 22. _____ is a plant hormone that causes rapid growth and helps stored vegetables stay fresh.
      • Auxin c. ethylene
      • cytokinin d. Abscisic acid
      Answer: ethylene Chapter 12 Review Questions
      • 23. _____ is a plant hormone that prevents seeds from sprouting to soon.
      • Auxin c. ethylene
      • cytokinin d. Abscisic acid
      Answer: Abscisic acid Chapter 12 Review Questions
      • 24. _____ is a green pigment in plants.
      • Auxin c. chlorophyll
      • cytokinin d. Abscisic acid
      Answer: chlorophyll Chapter 12 Review Questions
      • 25. Most carbon dioxide enters the plants through stomata on the ______.
      • a. Lower surface of leaves c. tips of the stems
      • b. Root tips d. upper surface of leaves
      Answer: Lower surface of leaves Chapter 12 Review Questions
      • 26. Light, ____, and carbon dioxide all affect the opening and closing of the stomata.
      • a. gravity c. minerals
      • b. insects d. water
      Answer: water Chapter 12 Review Questions
      • 27. The plant hormone that causes stomata to close and that helps plants respond to water loss is ___.
      • a. cytokinin c. gibberellin
      • b. auxin d. abscisic
      Answer: auxin Chapter 12 Review Questions
      • 28. The plant hormone that stimulates plant stem growth and seeds to germinate is ______.
      • a. cytokinin c. gibberellin
      • b. auxin d. abscisic
      Answer: gibberelin Chapter 12 Review Questions
      • 29. The green colors of tree leaves are due to _____ in the leaves.
      • a. auxins c. pigments
      • b. carbon dioxide d. chlorophyll
      Answer: chlorophyll Chapter 12 Review Questions
      • 30. Most of the plants food is made in the _______ layer.
      • a. palisade layer c. lower epidermis
      • b. spongy layer d. upper epidermis
      Answer: Palisade layer Chapter 12 Review Questions