1 pytje pergjigje marketing fatos ukaj

 • 4,435 views
Uploaded on

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
No Downloads

Views

Total Views
4,435
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
289
Comments
0
Likes
5

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. PYTJE NE MARKETING PROF : FATOS UKAJ Suksese ne Provime : Admin HANQ Q. XH1) Marketeret qka jane ?- Marketer eshte dikush qe nga pala tjeter kerkon resurse te caktuara dhe qe eshte I gaqem qenepermjet kembimit te ofroje diq te vlefshem, pra makateri kerkon pergjegjesi nga ana tjeter pavarsishtse a eshte duke shitur a po duke blere.2) Koncepti I Maketingut qka eshte ?- Koncepti I marketingut eshte filozofi afariste qe eshte paraqitur si qasje e re ne krahasim me konceptete meparshme.3) Mbeshtetesit kryesor te Marketingut cilt jane ?- Jane: Perqendrimi I tregut, Orientimi nga bleresit, Marketingu I kordinuar,dhe Profitabiliteti.4) Format kryesore te Promocionit cilat jane ?- Jane: Reklama, Perparimi I shitjes, Shitja personale, Publiciteti.5) Qellimet si ndahen ?- Ndahen : Kushe perdor produktin, Cilat jane arsyjet per mosperdorimin e produktit, Sa here Brendavitit-periudhes kohore perdoret produktin, Cilat forma reklamuse perdoren, Si eshte raportikonkurences ndermjet produktit te ndermarrjes dhe produktit te ndermarrjes tjeter, Cilat jane synimet ekonsumatorit.6) Nevojat e Maslowit cilat jane ?- Jane : Nevojat fiziologjike, Nevoja per te pasur siguri ekonomike, Nevoja qe ti perkas dhe dashuroj,Nevoja per respekt, Vetekenaqesia, Dija, Estetika.7) Nevoja qka eshte ?- Nevoja eshte kategori shoqerore te cilat gjithnje nderrojn dhe asnjeher nuk eshte e mundshme tepermbushen deri ne fund dhe ne menyr te plote.8) Informacioni qka eshte ?- Informacioni eshte lajm I veqant me te cilin shtohet dturija, zvoglohet parqatesia dhe me risimet qe Imerr pranuesi I mundesohet kryerja e detyrave me sukses.9) Elementet e procesit komunikus cilat jane ?- Jane : Burimin, Kodimin, Porosin, Mediat, Pranuesit, Dekodimin, Pengesat e mundshme, Forcenrekurrente.
 • 2. 10) Shkruaj formulen per Potencilalin e tregut ?- Q=npq Q- paraqet kerkesen poteciale te tregut, n- numri I blerseve per nje produkt te caktuar, q-sasia qe e blen secili bleres, p- qmimi per njesi te produktit.11) Faza e planifikimit te produkteve te reja neper cilat faza kalon ?- Kalon: Nisma formimi dhe grobullimi ideve, Perzgjedhja e ideve, Analiza ekonomike, Zhvillimi teknik,Testimi I tregut, dhe Lansimi komercjalizimi I produktit.12) Sipas autorit ROCCO si ndahen prodhimet e punes ?- Ndahen ne dy forma: te materializuara si prodhime apo jot e materializuara si sherbime.13) Forma me te cilen ndermarrja arrin te zgjeroj shitjen ?- Ndermarrja veren se prodhimtaris me te madhe e llojllojshme I nevoitet edhe nje hapesir me e madhene treg prandaj sjell edhe ndryshimin e qendrimit mdja rrethit, kurse varesia e saj nga tregu, keshtu qendermarrja duhet te filloj shitjen aggressive dhe te shtoj perqendrimin per promocion.14) Asortimenti I prodhimit ?- Asortimenti I prodhimit te ndermarrjes ka keto karakteristika te pergjithshme ku dallohet: Gjersia dheThellsia dhe Shkalla e konsistences.15) Thellsia e asortimentit ?- Thellsia e sortimentit te prodhimit dallohet ne ata se te prodhimi I tapetave te murit gjate nje vitiprodhohen dhe u ofrohen blersve me se 150-200 lloje te tapetave sipas kategoris cilesis.16) Gjersia e asortimetit ?- Gjersia e asortimentit te prodhimit duket ne numer e produkteve te cilat prodhon. Ato jane: siqthmame- tapetat e murit dhe letra e ambalazhit.17) Shkalla e konsistences ?- Shkalla e konsistences se asortimentit te prodhimit te ndermarrja eshte e larte kurse edhe pse prodhondy produkte qe percaktohen per nevoja te ndryshme te konsumatoreve qe I karakterizohen lidhshmeriae produkteve ndermjet tyre.18) Kanalet e distribuimit cilat jane :- Jane : Ndermarrja, Distribuimi fizik, Ndermjetesit, Konsumatori.19) Promocioni qka eshte ?
 • 3. - Promocioni eshte nje gershetim I aktiviteteve te ndryshme me te cilet ndermarrja komunikon meindividet, grupet ose shoqenin ne forma te prorsive vetjake dhe jovetiake per ti harmonizuar ndermjetvete interest dhe deshirat e tyre.20) Konceptet sipas Kotlerit cilat jane ?- Jane: Koncepti I vleres, I qmimit dhe I permbushjes se nevojave, Koncepti I tregut, Koncepti Imarketingut dhe I marketereve.21) Teknikat e bartjes se produkteve te vjetruara cilat jane?- Jane : Perpilimi I pasqyres per produktin, Caktimi I produkteve te dyshimta, Nxjerrja e listes seprodukteve te vjetrua, Marrja e vendimit per braktisjen e produkteve, Plani I braktisjes.22) Llojet e rrugeve te distribuimit te produkteve cilat jane ?- Jane : Kanali ne nje nivel, Kanali ne nivele, Kanali ne tre nivele.23) Ne teori si dhe praktiken e deritashme jane evidencuar tri lloj planesh kohore?-Vjetor 1vit, afat gjat 5vjet , perspektiva 15 vjet.