Urare de inceput de an scolar

2,872 views
2,472 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,872
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
18
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Urare de inceput de an scolar

 1. 1. DEDICAŢIE
 2. 5. Excelenţa Sa nu are cont în bancă. Nu are vilă cu douăzeci de camere. Nu are afaceri prospere prin ţară. Excelenţa Sa are un suflet cât galaxia. Are riduri şi fire albe de la generaţiile care s u nt şi de la cele care au fost.
 3. 6. Excelenţa Sa îşi mobilează viaţa cu extemporale, teze, concursuri. Rareori se gîndeşte la ultimul st r igăt al modei... Desele-i preocupări sunt legate de programe, perfecţionări, examene. De cele mai multe ori , şlefuieşte nestematele altora. Pentru ele , vinde pe bani mărunţi , secundele fiilor lui.
 4. 7. Excelenţa Sa trudeşte viaţa-ntreagă la secera ascuţită a lunii, semănînd pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească. Uneori, ochelarii i se acoperă de roua amară, dacă un fost elev, ajuns senator, îi uită în anticameră ca pe un obiect decorativ.
 5. 8. Alteori zâmbet de rodie îi inundă obrajii, când un necunoscut, pe stradă, îşi scoate pălăria în faţa lui: „ Bună ziua, Domnule profesor, eu s u nt...”
 6. 9. Excelenţa Sa nu-şi numără anii după buletin, ci după vârstă – mereu aceeaşi, care înfloreşte în bancă. Constată cu surprindere – într-o zi că trebuie să iasă la pensie şi nu înţelege de ce inima lui, cu două preinfarcte, bate ca la optsprezece ani.
 7. 10. Excelenţa Sa, ca un pui de căprioară în bătaia puştii, nu ştie că se aseamănă cu sfinţii. Ei au dăruit. El se dăruieşte. Cel de Sus i-a hărăzit loc înalt în izvorul Luminii, loc plin de verdeaţă, din care Măria Sa, Dascălul, să poată priveghea şi de dincolo pruncii sufletului său.
 8. 11. DASCĂLUL MEU , îţi doresc: SĂ POŢI SĂ CREZI când unii te înşeală SĂ TE RIDICI când alţii te doboară SĂ POŢI PĂSTRA ce alţii vor s-alunge SĂ RÂZI chiar dacă sufletul îţi plânge ŞI CALD TU SĂ RĂMÂI chiar dacă afară ninge . ACEASTA-I ARTA DE-A ÎNVINGE ( R.Keepling )
 9. 12. LA MULTI ANI! TUTUROR DASCÅLILOR NOŞTRI
 10. 13. " S ă ţ ii în palm ă sufletul unui copil este, cu siguran ţ ă , un privilegiu; s ă fii important în via ţ a unui copil este, poate, un dar divin! “

×