Stage a Bordeaux

723 views

Published on

Descrierea stagiului realizat la Bordeaux, la Alliance Francaise de Bordeaux Aquitaine, prin intermediul unui grant Comenius.

Published in: Education, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
723
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
23
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Stage a Bordeaux

 1. 1. Martie 2010, Bordeaux
 2. 2. ANPCDEFP Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale :  gestioneaza si aloca fonduri europene in domeniul educatiei, formarii profesionale si tineretului;  Formeaza si schimba atitudini si mentalitati;  Adopta si promoveaza valorile europene si integreaza valorile romanesti in context european.
 3. 3. Mobilitati COMENIUS Comenius este prima componenta a Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii. Se adreseaza institutiilor de invatamant preuniversitar de stat si private (de la gradinite la scoli postliceale) si tuturor membrilor comunitatii educationale care isi desfasoara activitatea in acest sector: elevilor și tuturor categoriilor de personal didactic.
 4. 4. Cine poate candida?  profesori (inclusiv cei din invatamantul prescolar si vocational);  formatori ;  directori ;  manageri educationali ;  personal administrativ sau alt personal nedidactic ;  inspectori ;  consilieri psiho-pedagogici ;  consilieri pentru orientarea in cariera;  educatori.
 5. 5. Durata și finanțare  Durata stagiilor de formare poate fi de 5 zile efective - 6 saptamani.  Se finanțează: 1. Cursuri generale de formare; 2. Cursuri in domeniul metodologiei si pedagogiei predarii limbilor straine; 3. Cursuri pentru invatarea unei limbi straine.
 6. 6. l’Alliance Française de Bordeaux  Deține eticheta « Qualité français langue étrangère », atribuită de Republica Franceză;  Profesorii școlii folosesc o pedagogie acțională și interactivă;  Localurile școlii oferă o sală multimedia și table interactive;  Vă puteți verifica e-mailul prin intermediul calculatoarelor de pe hol sau prin conexiunea WI-FI.
 7. 7. Stagiul de formare  S-a adresat cu prioritate profesorilor de FLE;  Nivelul minim de cunoaștere a limbii franceze cerut pentru participarea la stagiu a fost B2;
 8. 8. Stagiul de formare  Stagiul ne-a îndemnat să reflectăm asupra activității noastre în funcție de publicul căruia ne adresăm;  Ca metode de lucru, s-au folosit didactizarea, aplicarea și metoda activ-participativă;  Stagiul s-a desfășurat pe parcursul a 10 zile.
 9. 9. Stagiul de formare – Activități  Franceza orală și familiară;  Locul gramaticii în activitățile de FLE;  Banda desenată în cursurile de FLE;  Filmul în cursurile de FLE;  Literatura franceză pentru copii;  Utilizarea mijloacelor TIC în cursurile de FLE;  La France d’aujourd’hui;  Observarea activităților dintr-o clasă.
 10. 10. Un altfel de stagiu de formare Dacă ajungeți în Bordeaux, nu trebuie să ratați:  vizita ghidată a orașului, oferită de Alianță;  inițierea în degustarea de vinuri;  lecția de gătit;
 11. 11.  călătoria cu cel mai frumos tramvai din Europa
 12. 12.  le Miroir d’Eau
 13. 13. Sitografii  Pentru a putea descărca fișierele WORD care conțin sitografiile primite la curs, vizitați

×