Destinatia: Succes Via: Seo

1,731 views

Published on

Prezentare tinuta la PowerCamp.

Published in: Business, Technology
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,731
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
679
Actions
Shares
0
Downloads
28
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Destinatia: Succes Via SEO Succes este ceea ce vrem sa atingem fiecare dintre noi, fie ca este vorba de viata personala, profesionala si de business. In prezentarea de astazi as vrea sa dau cateva directii despre cum am putea sa avem succes, sa facem profit in business folosing SEO.
 • Ce o sa discutam : ce este seo, de ce seo, cum sa castig din seo si din nou si din nou… cum sa generez lead-uri si vanzari.
 • SEO vine de termenul englezesc Search Engine Optimization, optimizarea pentru motoarele de cautare care are ca scop aducerea paginilor site-ului pe primele pozitii ale motoarelor de cautare pentru cautari relevante. Cu scopul final, bineinteles de a creste traficul site-ului, si evident profitul. In ro, in jur de 95% din userii care fac cautari folosesc Google, de aceea ne concentram in optimizare pentru Google.
 • De ce SEO? Datorita faptului ca dorim sa atingem userii. 85% din userii de Internet worldwide fac cautari online. Construieste reputatia online a brandului, conform unor studii, 36% din useri cred ca daca o companie este listata pe prima pagina cu rezultate, este o companie de top in domeniul ei de activitate. Atingem userii intr-un moment propice, in cae ei au initiat cautarea, deci sunt interesati.
 • E important de stiut inainte de incepe optimizarea ce ne dorim. Ce vrem sa castigam. In principal vorbim despre Awareness, toate lumea sa cunoasca brandul si serviciile/produsele.
 • Si bineinteles Profit. Care este scopul final al fiecarei campanii.
 • Cum facem awareness si profit? Nu vin peste noapte, ci avem nevoie initial de trafic, de useri care viziteaza site-ului, sa generam lead-uri, vanzari si ar fi ideal daca am putea sa fidelizam userii. Astfel incat ei nu numai sa cumpere, dar sa devina fani si brandului si sa inceapa sa recomande produsele/serviciile noastre. Asta bineinteles va duce la cresterea traficului.
 • Cum construim reputatia brandului prin SEO: luam in considerare optimizarea site-ului atat pentru cuvinte generale cat si pentru cuvinte de brand. Daca nu esti gasit cand cineva cauta pe Google cuvinte asociate cu brandul – numele companiei de ex, inseamna ca nu existi. In plus, asa cum am spus mai devreme userii cred ca o companie listata pe prima pagina este o companie de top in domeniul respectiv. In plus, fa lumea sa vorbeasca despre tine – foloseste online PR cat si prin marketing pe social media pentru a castiga autoritate in motoarele de cautare obtinand linkuri. De multe ori se pierde mult prin faptul ca nu se aplica principiile SEO in Online PR si SMM.
 • Cum generam lead-uri si vanzari. Sunt doua aspecte pe care as vrea sa le discut. In primul rand prin SEO – cautare cuvinte de nisa, nefolosite de competitie, prin optimizare paginilor de produse/servicii pentru cuvinte specifice numite si long tail, pentru optimizare locala, daca este cazul. Si prin listarea pe site-uri care aduc nu numai linkuri ci si potentiali cumparatori. Daca a rulat o campanie PPC, rezultatele din campanie ar putea fi folosite pentru optimizarea site-ului.
 • Seo nu este insa decat primul pas in obtinerea lead-urilor. Datorita faptului ca pe motoarele de cautare incepe totul! De aici vine userii.
 • SEO nu face minuni  . SEO aduce traficul, userii. Dar SEO nu-i convinge sa cumpere sau sa revina pe site. SEO aduce userul, dar nu-l convinge sa cumpere! SEO aduce userul, dar nu-l convinge sa se intoarca!
 • Si al doilea aspect important este Uzabilitatea site-ului. SEO va aduce userii pe site. Ce gasesc ei aici? E important sa gaseasca continut atragator si relevant, folositor in acelasi timp. Sugerez testarea paginilor site-ului cu un Website Optimizer pentru a creste ratele de conversie. Astfel aflam ce-si doreste userul, rata de abandon a site-ului va scade si timpul pe site va creste daca userul este satisfacut. Se pot testa atat pagini complet diferite, cat si versiuni diferite de continut. Si testele nu influenteaza ranking-urile actuale.
 • Bineinteles, monitorizarea si optimizarea continua este esentiala. Mare atentie in mod special cand se construieste un site nou – ce se face bine de la inceput este bine facut; mare atentie la modificari de redesign, structura, continut – orice va influenta ranking-urile in motoarele de cautare.
 • Concluzia ar fi: SEO + Uzabilitate, urmate de monitorizare si analiza duce la succes: awareness si profit
 • Destinatia: Succes Via: Seo

  1. 1. <ul><li>Destinatia: Succes </li></ul><ul><li>Via: SEO </li></ul>The leading Romanian full–service interactive agency
  2. 2. Cum sa generez lead-uri si vanzari? Cum sa castig din SEO De ce SEO? Ce este SEO? Cum sa generez lead-uri si vanzari? Cum sa generez lead-uri si vanzari?
  3. 3. <ul><li>SEO (Search Engine Optimization) – optimizarea pentru motoarele de cautare este procesul activ prin care se creste volumul si se imbunatateste calitatea traficului natural (organic) provenit din motoarele de cautare. CUM? Prin imbunatatirea pozitiei paginilor din site la cautari relevante in Google </li></ul><ul><li>Optimizarea se poate face atat pentru text, cat si pentru imagini sau video </li></ul><ul><li>Peste 95% din userii care fac cautari pe .ro folosesc Google </li></ul>Ce este SEO?
  4. 4. <ul><li>Vizibilitate </li></ul><ul><li>Construieste reputatia online a brandului </li></ul><ul><li>Atinge userii intr-un moment propice </li></ul>De ce SEO? ( © John Caldwell , &quot;The New Yorker&quot;, February 7, 2000).
  5. 5. AWARENESS Ce vreau sa castig?
  6. 6. PROFIT Ce vreau sa castig?
  7. 7. Ce castig din SEO
  8. 8. <ul><li>Optimizeaza site-ul atat pentru cuvinte generale, cat si pentru numele companiei </li></ul><ul><li>Fa lumea sa vorbeasca despre tine! Foloseste Online PR si marketing pe social media pentru a castiga autoritate (link building) </li></ul>Awareness prin SEO
  9. 9. <ul><li>100% SEO </li></ul><ul><li>Cautarea de cuvinte neacoperite de competitie (cuvinte de nisa) </li></ul><ul><li>Optimizarea paginilor pentru cuvinte specifice (long tail) </li></ul><ul><li>Optimizare locala (tara, regiune, oras…) </li></ul><ul><li>Listarea pe site-uri partenere, cu acelasi topic, relevante pentru audienta target (in link building) </li></ul><ul><li>Folosirea rezultatelor din PPC pentru optimizarea site-ului </li></ul>Cum sa generez lead-uri si vanzari
  10. 10. SEO este doar primul pas spre SUCCES! Ce se intampla pe site? Strategii pentru generarea de lead-uri si vanzari
  11. 11. SEO aduce userul , dar nu convinge! Cum sa generez lead-uri si vanzari
  12. 12. <ul><li>100% Uzabilitate </li></ul><ul><li>Continut atragator pentru audienta target </li></ul><ul><li>Testare cu Website Optimizer pentru a creste ratele de conversie </li></ul><ul><ul><ul><li>aflam ce-si doreste userul </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>testam trafic–ul overall </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>testam atat versiuni de pagini (design), cat si versiuni de continut </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>testele nu influenteaza ranking-urile in motoarele de cautare pentru paginile testate </li></ul></ul></ul>Strategii pentru generarea de lead-uri si vanzari
  13. 13. Monitorizeaza si optimizeaza continuu! Cum sa generez lead-uri si vanzari
  14. 14. Cum sa generez lead-uri si vanzari
  15. 15. <ul><li>Kondiment, Bucharest HeadQuarters </li></ul><ul><li>Gabriela Andrei </li></ul><ul><li>E-mail: [email_address] </li></ul><ul><li>Mobile: +40 728 107 100 </li></ul><ul><li>http://www.linkedin.com/in/gabandrei </li></ul><ul><li>Follow me  on: http://twitter.com/gabandrei </li></ul>Contact @
  16. 16. <ul><li>Thank you! </li></ul>

  ×