Reunio famílies les fonts 2010

748 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
748
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
36
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reunio famílies les fonts 2010

 1. 1. REUNIÓ DE CICLE MITJÀ Dimarts 5 d'octubre CURS 20010/11
 2. 2. MONITORES ✔ Coordinadora Mª José Pallarès ✔ Tercer: Seila ✔ Quart : Pili Herrero
 3. 3. MESTRES TUTORS/ES ESPECIALISTES • TERCER: Ana ANGLÈS: Ester Garcia Segarra/ Celio Crespo •MÚSICA: Francesc Garcia • QUART: Francesc Redondo •EDUC. FÍSICA: Rebeca Polo •NEE: Mònica Mata
 4. 4. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA ✔ Han de portar una bata amb el nom i una beta llarga per penjar-la. ✔ El dies d'educació física: xandall i una samarreta de recanvi, i si es troben malament han de portar un justificant. ✔ Tota la roba ha d'anar marcada i amb una beta llarga, especialment a colònies . ✔ La porta d'entrada es tanca a les 9:05, en cas d'arribar més tard s'ha de trucar per la porta principal i el retard queda registrat.
 5. 5. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA ✔ Quan un nen/a està malalt, convé que es quedi a casa en un ambient tranquil, evitant el contagi i comunicar-ho al centre. ✔ Cal evitar que les hores de prendre medicament coincideixin amb les hores d'escola, si no és possible cal adjuntar la recepta o informe mèdic ✔ A primària els aniversaris es celebraran a l'aula fent un recull de dibuixos, no es poden repartir invitacions a festes dins de l'escola.
 6. 6. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA Volem potenciar el menjar sa i variat, portant cada dia de la setmana un esmorzar diferent: ✔ DILLUNS ............................ Un làctic. ✔ DIMARTS.............................Fruita o fruits secs ✔ DIMECRES............................ Un petit entrepà. ✔ DIJOUS ...............................Fruita o fruits secs. ✔ DIVENDRES........................Us deixem triar. ✔ El material escolar i els llibres són d'ús comunitari i es paguen amb la quota anual, cal fer un bon ús dels llibres. Si es fan malbé per un mal ús de l'alumnat ho hauran d'abonar les famílies.
 7. 7. SORTIDES I COLÒNIES Els aprenentatges, dins d'una educació integral, no poden limitar-se a l´aula. ✔ Colònies i sortides: són complements dels aprenentatges escolars que ajuden al desenvolupament integral dels nens i nenes i potencien el gust pels aprenentatges, enfocant aquests, des d'una perspectiva lúdica i interactiva. ✔ Les sortides es pagaran a través del caixer de la Caixa amb el codi corresponent, i en el termini previst, no s'acceptaran autoritzacions i pagaments fora de termini.
 8. 8. SORTIDES I COLÒNIES PRIMER TRIMESTRE DATA LLOC NIVELL PREU APROX 20 Aquarium 3r ?€ d'octubre 21 Museu d'història de 4t 15 € d'octubre Catalunya 18 de CAL BOLET 3r i 4t 8,50€ novembre TEATRE Pendent de BIBLIOTECA DE 3r i 4t 0 € confirmació GELIDA Del 28 de PISCINA 3r i 4t 20€ /trimestre setembre al 14 de desembre
 9. 9. SORTIDES I COLÒNIES SEGON TRIMESTRE DATA LLOC NIVELL PREU APROX 22 de CAL BOLET 3r i 4t 8'5 € març MÚSICA: 18 de CASTELL DE 4t 0€ març GELIDA 16 de Sortida per l'entorn 3r 0€ març de Gelida
 10. 10. SORTIDES I COLÒNIES TERCER TRIMESTRE DATA LLOC NIVELL PREU APROX. Pendent de Les tallades 3r i 4t 40 € 1r trim. confirmació Osona +40 € 2n trim + ? € 3r trim. 10 de maig CAL BOLET 3r i 4t 8,5€ Pendent de Sortida Pla Català 3r i 4t 9€ confirmació d'esports
 11. 11. LÍNIA METODOLÒGICA ✔ Metodologia d'aprenentatge activa. ✔ Fomenta la motivació i la curiositat basant-se en l'observació. AGRUPAMENTS PETIT GRAN RACONS PARELLES T ALLERS GRUP GRUP INTERNIVELLS
 12. 12. TALLERS ✔ Activitats d'aprenentatge amb grups heterogenis formats per nens dels diferents cursos del cicle. ✔ Motiven i enriqueixen l´aprenentatge. ✔ Es creen noves dinàmiques de grup. ✔ Metodologia activa que permet: ✔ Aprendre d'una forma vivencial i manipulativa. ✔ L´intercanvi d'experiències entre els alumnes. ✔ L´atenció a la diversitat.
 13. 13. TALLERS Objectius: ✔ Desenvolupar la capacitat creativa dels nens i nenes. ✔ Despertar l´interès, la curiositat i la sensibilitat per les creacions plàstiques pròpies i les dels altres. ✔ Despertar la inquietud per experimentar amb materials i tècniques diverses. ✔ Cada taller té una durada de 2 sessions. ✔ Són impartits per Ana, Celio, Francesc, Elena i Àfrica.
 14. 14. RACONS ✔ Els racons són una estratègia metodològica que facilita, de forma individualitzada, els diferents processos de treball i ritmes d'aprenentatge. ✔ S´està considerant al nen com un ser actiu que aprèn a partir dels sentits i de la manipulació. ✔ S´organitza la classe en petits grups que treballen simultàniament aspectes diferents, amb dos mestres. ✔ Tenen una presència permanent durant tot el curs.
 15. 15. PROJECTES ✔ Els científics (quart), els insectes i els egipcis (tercer) durant primer i segon trimestre. ✔ Per determinar al segon i tercer trimestre. ✔ Aquesta és una opció metodològica que permet organitzar les situacions d'ensenyament- aprenentatge des d'una perspectiva globalitzadora i relacional. ✔ Permet el treball d’un tema des de les diferents matèries. ✔ Facilita l’aprenentatge significatiu (acomodació dels aprenentatges nous amb els que ja tenien) . ✔ Afavoreix la motivació, que suposa un augment en la implicació dels nens i nenes en la feina.
 16. 16. FESTES ✔ La Castanyada ✔ Nadal ✔ Carnaval i la vella Quaresma ✔ Sant Jordi ✔ Final de curs *Són obertes Nadal i la rua de carnaval a les famílies.
 17. 17. OBJECTIUS DEL CURS Matemàtiques: Català: aprofundir Instrument de coneixement i i assegurar anàlisi de la realitat competències bàsiques foment de la lectura. Tic : Ús transversal Eixos transversals: en totes les àrees i espais Ed. viària, salut, medi ambient, cooperació .... Medi: Pla Educatiu d’Entorn Conèixer i tenir eines per ubicar-se en l’entorn on vivim, per aprendre a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo.
 18. 18. AVALUACIÓ ✔ Fixar el punt de partida. ✔ Permetre adaptar l'ajut a les característiques dels infants. ✔ Determinar fins a quin punt s'han assolit les intencions educatives
 19. 19. AVALUACIÓ ✔ Es lliuren tres informes durant el curs. ✔ Per la valoració global d'àrea es farà servir la nomenclatura Excel·lent, Notable, Bé, Suficient, Insuficient. ✔ Els informes s'han de retornar signats cada trimestre!
 20. 20. ENTREVISTES ✔ Família i escola han de cooperar i intervenir conjuntament unificant criteris. ✔ Un dels mitjans per fer-ho són les entrevistes amb les famílies. ✔ Les entrevistes es duran a terme els DIJOUS a partir de les 13:00 h ✔ Es poden convocar tan per part dels pares com de la mestra o el mestre i sempre que sigui necessari.
 21. 21. AGENDA ✔ L'agenda és el mitjà de comunicació habitual entre famílies i escola. ✔ Els nens de cicle mitjà s'han de fer responsables de l'agenda, anotant els deures i altres i ensenyant a l'escola quan tinguin alguna nota de casa. ✔ Controlar periòdicament des de casa i signar quan arribi un avís.
 22. 22. REUNIÓ DE CICLE MITJÀ ✔ Precs i preguntes MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA BON CURS 2010/11. LES MESTRES I ELS MESTRES DE CICLE MITJÀ http://www.xtec.cat/esclesfontsgelida/ http://blocs.xtec.cat/c3rvols/

×