Positieve recensie boek van Frederik Smit ”Medezeggenschap enonderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Positieve recensie boek Frederik Smit (2013). Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid

202 views

Published on

Positieve recensie boek van Frederik Smit ”Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid”
NBD|Biblion recensie

Dit handzame boek is geschreven vanuit het idee dat een goed functionerende (Gemeenschappelijke) Medezeggenschapsraad (GMR/MR) een hulpmotor kan zijn met stuwkracht om vanuit een gedeelde betrokkenheid te werken aan de groei en bloei van een onderwijsinstelling.

Daarom wordt vooral ingestoken op zaken die kunnen leiden tot succesfactoren (motivatie, communicatie, efficiënt vergaderen etc.) naast informatie over de samenstelling, het functioneren van de leden (onder andere leren de juiste vragen te stellen) en het gebruik van bevoegdheden (onder andere de rol van de medezeggenschapsraad en het bestuur).

De auteur richt zich hierbij niet enkel op leerkrachten en ouders, maar ook op leerlingen die gebruik kunnen maken van medezeggenschap.

De teksten (met daartussen kleine cartoonachtige tekeningen) zijn actueel, bevatten weinig jargon waardoor ze voor de brede doelgroep (ouders, leerkrachten primair onderwijs, aangevuld met leerlingen in het voortgezet onderwijs) goed te lezen zijn en veel extra informatie geven over dit belangrijke onderwerp.

Publicatie: Frederik Smit (2013). Medezeggenschap in het onderwijs, Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP Uitgevers.

In de bijlage de wetteksten over medezeggenschap.

Mac Steenaart (NBD|Biblion recensie)

http://www.bruna.nl/boeken/medezeggenschap-en-onderwijs-9789088503450

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
202
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Positieve recensie boek Frederik Smit (2013). Medezeggenschap en onderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid

  1. 1. Positieve recensie boek van Frederik Smit ”Medezeggenschap enonderwijs. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingenop bestuursbeleid”NBD|Biblion recensieDit handzame boek is geschreven vanuit het idee dat een goed functionerende(Gemeenschappelijke) Medezeggenschapsraad (GMR/MR) een hulpmotor kan zijn metstuwkracht om vanuit een gedeelde betrokkenheid te werken aan de groei en bloei van eenonderwijsinstelling.Daarom wordt vooral ingestoken op zaken die kunnen leiden tot succesfactoren (motivatie,communicatie, efficiënt vergaderen etc.) naast informatie over de samenstelling, hetfunctioneren van de leden (onder andere leren de juiste vragen te stellen) en het gebruik vanbevoegdheden (onder andere de rol van de medezeggenschapsraad en het bestuur).De auteur richt zich hierbij niet enkel op leerkrachten en ouders, maar ook op leerlingen diegebruik kunnen maken van medezeggenschap.De teksten (met daartussen kleine cartoonachtige tekeningen) zijn actueel, bevattenweinig jargon waardoor ze voor de brede doelgroep (ouders, leerkrachten primaironderwijs, aangevuld met leerlingen in het voortgezet onderwijs) goed te lezen zijn enveel extra informatie geven over dit belangrijke onderwerp.Publicatie: Frederik Smit (2013). Medezeggenschap in het onderwijs, Succesfactoren voorinvloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP Uitgevers.In de bijlage de wetteksten over medezeggenschap.Mac Steenaart (NBD|Biblion recensie)http://www.bruna.nl/boeken/medezeggenschap-en-onderwijs-9789088503450

×