Your SlideShare is downloading. ×
Frederik Smit (mei 2013). Succesfactoren ouderbetrokkenheid in de Voor- en Vroegschoolse Educatie
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Frederik Smit (mei 2013). Succesfactoren ouderbetrokkenheid in de Voor- en Vroegschoolse Educatie

116

Published on

De ouderinzet en ouderbetrokkenheid in de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan worden versterkt door een visie op partnerschap tussen beroepskrachten en ouders te ontwikkelen en daarbij aandacht …

De ouderinzet en ouderbetrokkenheid in de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan worden versterkt door een visie op partnerschap tussen beroepskrachten en ouders te ontwikkelen en daarbij aandacht te schenken aan de volgende cruciale factoren: de ambities van de instelling, functioneren van het team, het pedagogisch-didactisch klimaat, de grondhouding van de beroepskrachten en de sfeer van werken.
Bij de vormgeving van partnerschap tussen beroepskrachten en ouders is het van belang te focussen op de realisatie van pedagogische doelen, toerustingsdoelen, organisatiedoelen én democratische doelen.
Frederik Smit (2013). Succesfactoren ouderbetrokkenheid in de VVE. Hoe partnerschap ouders, school en buurt te optimaliseren? In MR magazine, Wolters Kluwer, mei 2013.
Check ouderbetrokkenheid als onderzoeksgebied van ITS, Radboud Universiteit Nijmegen: http://www.ru.nl/its/expertisecentrum/expertisecentrum/lopend-onderzoek/
Zie ook van Frederik Smit: Succesfactoren betrokkenheid ouders en school. Uitgeverij SWP Amsterdam.
Mart Seerden (NBD|Biblion recensie) typeert het boek: ‘Zeer praktisch voor zowel leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs als voor ouders’.
Check: http://www.bruna.nl/boeken/ouders-en-school-9789088503320
Frederik Smit (2013). Medezeggenschap in het onderwijs, Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP Uitgevers.
Check: http://www.bruna.nl/boeken/medezeggenschap-en-onderwijs-9789088503450
Check uitgaven over succesfactoren ouderbetrokkenheid: http://www.its-nijmegen.nl/pdf/view_medewerkers.asp?id=267

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
116
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Frederik Smit (mei 2013). Succesfactorenouderbetrokkenheid in de Voor- en VroegschoolseEducatieDe ouderinzet en ouderbetrokkenheid in de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kanworden versterkt door een visie op partnerschap tussen beroepskrachten en ouders teontwikkelen en daarbij aandacht te schenken aan de volgende cruciale factoren: de ambitiesvan de instelling, functioneren van het team, het pedagogisch-didactisch klimaat, degrondhouding van de beroepskrachten en de sfeer van werken.Bij de vormgeving van partnerschap tussen beroepskrachten en ouders is het van belang tefocussen op de realisatie van pedagogische doelen, toerustingsdoelen, organisatiedoelen éndemocratische doelen.Frederik Smit (2013). Succesfactoren ouderbetrokkenheid in de VVE. Hoe partnerschapouders, school en buurt te optimaliseren? In MR magazine, Wolters Kluwer, mei 2013.Check ouderbetrokkenheid als onderzoeksgebied van ITS, Radboud Universiteit Nijmegen:http://www.ru.nl/its/expertisecentrum/expertisecentrum/lopend-onderzoek/Zie ook van Frederik Smit: Succesfactoren betrokkenheid ouders en school. Uitgeverij SWPAmsterdam.Mart Seerden (NBD|Biblion recensie) typeert het boek: ‘Zeer praktisch voor zowelleerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs als voor ouders’.Check: http://www.bruna.nl/boeken/ouders-en-school-9789088503320Frederik Smit (2013). Medezeggenschap in het onderwijs, Succesfactoren voor invloed vanleraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP Uitgevers.Check: http://www.bruna.nl/boeken/medezeggenschap-en-onderwijs-9789088503450Check uitgaven over succesfactoren ouderbetrokkenheid: http://www.its-nijmegen.nl/pdf/view_medewerkers.asp?id=267

×