Frederik Smit (2012). Succesfactoren voor ouderbetrokkenheid

412 views

Published on

NBD/Biblion recensie
Op 29 november 2011 verscheen de brief over Ouderbetrokkenheid van de minister van OCW, Marja van Bijsterveldt. Deze brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer deed landelijk veel stof opwaaien: niet alleen bij politici, maar ook bij onderwijsprofessionals, alsook bij ouders zelf. Zoals gebruikelijk waren er voor- én tegenstanders van de inhoud. Tegelijkertijd waren er partijen die de inhoud in hun eigen voordeel uitlegden.
Nauwelijks een halfjaar later plaatst de auteur van dit genuanceerd, actueel, praktisch en ter zake doende schrijven een aantal verworvenheden en belangrijke gedachten tegen de achtergrond van deze brief, maar ook in de brede context van educatief partnerschap, ouders en professionals die samen verantwoordelijk zijn voor leven en leren van kinderen op weg naar volwassenheid, en actuele maatschappelijke ontwikkelingen waarin (educatieve) opvoeders elkaar gewoon nodig hebben.
De publicatie gaat concreet in op aspecten van ouderbetrokkenheid die gebaseerd zijn op onderzoek, goede praktijken en gebleken voorwaarden/pluspunten van educatief partnerschap. In het kort kan er gesproken worden van ouderbetrokkenheid en medezeggenschap.
Zeer praktisch voor zowel leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs als voor ouders.
Mart Seerden (NBD|Biblion recensie)
Te koop bij Bruna.
http://www.bruna.nl/boeken/ouders-en-school-9789088503320

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
412
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Frederik Smit (2012). Succesfactoren voor ouderbetrokkenheid

  1. 1. Jubelrecensie boek Frederik Smit ”Ouders en School. Succesfactorenvoor betrokkenheid”NBD/Biblion recensieOp 29 november 2011 verscheen de brief over Ouderbetrokkenheid van de minister vanOCW, Marja van Bijsterveldt. Deze brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer deedlandelijk veel stof opwaaien: niet alleen bij politici, maar ook bij onderwijsprofessionals,alsook bij ouders zelf. Zoals gebruikelijk waren er voor- én tegenstanders van de inhoud.Tegelijkertijd waren er partijen die de inhoud in hun eigen voordeel uitlegden.Nauwelijks een halfjaar later plaatst de auteur van dit genuanceerd, actueel, praktisch en terzake doende schrijven een aantal verworvenheden en belangrijke gedachten tegen deachtergrond van deze brief, maar ook in de brede context van educatief partnerschap,ouders en professionals die samen verantwoordelijk zijn voor leven en leren van kinderen opweg naar volwassenheid, en actuele maatschappelijke ontwikkelingen waarin (educatieve)opvoeders elkaar gewoon nodig hebben.De publicatie gaat concreet in op aspecten van ouderbetrokkenheid die gebaseerd zijn oponderzoek, goede praktijken en gebleken voorwaarden/pluspunten van educatiefpartnerschap. In het kort kan er gesproken worden van ouderbetrokkenheid enmedezeggenschap.Zeer praktisch voor zowel leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs als voorouders.Mart Seerden (NBD|Biblion recensie)Te koop bij Bruna.http://www.bruna.nl/boeken/ouders-en-school-9789088503320

×