Chestionar feedback fiv 6 gynatal timisoara

1,586 views
1,506 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,586
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
371
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 6 gynatal timisoara

 1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient (partenera): 30 – 35 ani. Detaliu: 30/31 ani.2. Domiciliu: România.3. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate masculină.4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani.5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 6 luni.6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Anticorpi antispermatici - doar pentru partener Consult și investigații genetice
 2. 2. 7. Diagnostic privind cauzele infertilității Anomalii ale lichidului seminal.Detaliu diagnostic parteneră: -Detaliu diagnostic partener: oligospermie severaB. Dateprivind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Gynatal Timisoara2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2012.4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Un medic; Internet; Forumuri dedicate problemei infertilității; Altele - vă rugămspecificați: faptul ca era singura clinica din Timisoara la care se putea face FIV prin SubprogramulFIV/ET5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Cezara Muresan – monitorizare si embriotrasfer; Dr. Florin Dorneanu – prelevare ovocite.6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Dr. Delia Hutanu; Dr. Checiu Iacob8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): Adina Berar - psiholog9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 5 – 10 ovocite.
 3. 3. 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Sub 3 embrioni.Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: sigurul detaliu primit a fost ca cei 3embrioni ramasi erau de nota 7.14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Unul.16. Rezultatul primului test beta HCG: Negativ.17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? N/A.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Comentarii: Mulțumit(ă); D-na dr. Muresan te incurajeaza si iti ofera sprijinul si increderea ei. Dl dr. Dorneanu a fost suficient de rece si grabit.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); Am avut incredere mare in medic si am fost multumiti de raspunsurile primite.
 4. 4. 3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Comentarii: Nemulțumit(ă); Nu s-a discutat foarte mult pe aceasta tema. In timp de anestezista incerca sa-mi prinda o vena dl. dr. Dorneanu plictisit de atata asteptare s-a gandit sa discute despre o pacienta care suferea de hiperstimulare intr-un mod nu tocmai placut.4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? N/A (a fost transferat un singur embrion).5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Consultatiile au avut loc la cabinetul particular al dnei dr. si nu a fost o problema programarea lor. Cei de la clinica nu stiau cand urma sa aiba loc procedura. In seara dinaintea prelevarii ovocitelor am fost sunata si intrebata daca mai doresc sa fac FIV la clinica lor.6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Comentarii: Nemulțumit(ă); Medicul nu stia cazul nostru de la o consultatie la alta iar in momentul in care a trebuit sa colaboram cu dr. Dorneanu acesta nu ne cunostea povestea. In functie de monitorizari s-au facut ajustari ale tratamentului.
 5. 5. 7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Neutru (ă);8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Mulțumit(ă); Ne-a incurajat si indrumat spre inseminare cu donator. Nu am tinut cont de parerea ei.9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:N/AÎngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii: Nemulțumit(ă); Desi am avut recomandare de FIV + ICSI in ziua recoltarii ovocitelor si a spermatozoizilor am aflat ca d-na embriolog este plecata si nu poate sa vina. Biologul de serviciu ne-a spus la telefon ca dumnealui nu poate sa ne ajute deoarece este o chestie de finete si va trebui sa o asteptam pe d-na embriolog.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Da, însă implicarea psihologului a fost limitată la o singură ședință formală de evaluare;Detaliu : As avea de facut o observatie legata de implicarea dnei psiholog. In urma evaluarii am rugat-o sa ne trimita rezultatele prin e-mail insa acest lucru nu s-a intamplat si nici la telefon nu a mairaspuns.
 6. 6. 12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? Comentarii: Neutru (ă); Discutia a fost placuta, testele destul de simple si uzuale, cel putin noi mai intrasem in contact cu ele.13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Nemulțumit(ă); Anestezista s-a chinuit 10 min pt a pune linia venoasa si a reusit la a 6-a intepatura. Ambele maini au fost verzi dupa aceea. Cei doi biologi au dat informatii diferite despre evolutia embrionilor. D-na embriolog a fost ferma si in ziua ET-ului ne-a recomandat sa transferam singurul embrion care arata ok, ceea ce a fost bine. Asistentele erau dragute dar din pacate nu stiau cine esti, unde trebuie sa fii programat sau in ce stadiu al procedurii te afli.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate;15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Comentarii: Neutru (ă); Ecografiile au fost facute de medicul specialist in infertilitate, nu s-a printat nici o poza, de-a lungul tratamentului au fost momente cand s-a decis modificarea dozelor in functie de rezultatele la ecografii.16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii:
 7. 7. N/A (clinica nu are laborator propriu sau nu ați apelat la serviciile acestuia).Aspecte administrative17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii: Mulțumit(ă); Personalul administrativ al clinicii este foarte dragut si incearca sa te ajute, insa din pacate deoarece intalnirile cu d-na dr. au loc in alta parte ei nu stiu in ce faza te afli cu procedura. Din pacate anumite discutii mai personale ar trebui purtate in spatii inchise si nu pe holurile clinicii.18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă o gamă rezonabilă de servicii pentru pacienții interesați de FIV, însă aceasta ar puteafi extinsă;19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Nu am beneficat de materiale informative tipărite.20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Comentarii: Mulțumit(ă); La clinica am avut 4 intalniri din care: prima cu embriologul si am primit recomandarea de FIV + ICSI a fost intr-un spatiu intim, intalnirea cu psihologul a fost confidentiala, la recoltarea ovocitelor discutiile au avut loc pe holul clinicii iar la ET discutia a avut loc intr-un spatiu confidential. Discutiile despre monitorizari si procedura la cabinetul dnei dr nu sunt foarte confidentiale deoarece peretii sunt f subtiri, sala de asteptare plina tot timpul iar discutiile se aud.
 8. 8. Costul procedurii21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu am avut costuri care sa ne surprinda.22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Relativ accesibila, însă sub media de calitate a serviciilor similare oferite de piață;Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 6700 RONDetalii:Cost total procedură (aproximare): 8500 RON (inclusiv decontarea prin Subprogramul FIV/ET).Cost total medicație (aproximare): 3600 RON.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 600 RON.Observatie: Am beneficiat de analize gratuiteProcedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Da.Impresie generală și recomandări:23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Probabil ca nu; Ceea ce pot spune cu siguranta este ca daca acei pacienti si- ar permite le-as recomanda o clinica din strainatate. As mentiona faptul ca acesta clinica este mai ieftina si prin urmare raportul pret calitate e unul corect.24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii:
 9. 9. Probabil ca da; D-na dr. Muresan este un medic care stie sa te sprijine moral si sa–ti capete increderea.25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Comentarii: Nemulțumit(ă); Elementele care m-au deranjat au fost: partea de laborator, faptul ca informatiile primite au fost contradictorii, lipsa unui proces, medicii nu cunosc dosarul clientului si nici nu-l consulta in timp ce discuta cu tine. Elemente pozitive: disponibilitatea medicului de a te urmari ecografic atunci cand este necesar, apropiere de client, incerca sa te ajute chiar daca nu stiu cum, costurile cu ecografiile destul de mici.26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Comentarii: Categoric nu. Deja ne-am decis pentru a incerca la alta clinica.27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: N/A

×