Chestionar feedback fiv 3 med_life_formular testare

1,321 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,321
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
503
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 3 med_life_formular testare

 1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient: 30 – 35 ani. Detaliu: 33 ani.2. Vârstă partener: 36 – 40 ani; Detaliu: 39 ani.3. Domiciliu: România.4. Tip infertilitate:a. Infertilitate secundară.b. Infertilitate feminină.5. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe natural Peste 5 ani.6. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe cu asistență medicală Între 3 – 5 ani;7. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 6 luni. Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative 1.8. Tabloul investigațiilor clinice pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Anticorpi antispermatici (ambii parteneri)
 2. 2. Investigații specifice trombofilii/coagulare Investigații imagisticeDetaliu: histerosonografie, laparoscopie (in urma unei sarcini extrauterine obtinute la scurt timpdupa histerosonografie, cand s-a desfundat partial una din trompe)9. Diagnostic privind cauzele infertilității Infertilitate tubară; Dezechilibre hormonale.Detaliu diagnostic parteneră: trompe obturate posibil din cauza unei vechi infectii cu Chlamydianetratata (in urma analizelor s-au descoperit in sange anticorpi anti-Chlamydia).Detaliu diagnostic partener: teratozoospermie usoaraB. Dateprivind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: MedLife2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2012 .4. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Dragos Albu5. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;6. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Mihaela Radu7. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. genetician, biolog, specialist ecografie monitorizare, psiholog): Dr.Doinita Gache – ecografie monitorizare , Dr. Alexandru Stan – ecografie monitorizare8. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;9. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);10. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;11. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 11 – 15 ovocite.
 3. 3. 12. Numărul ovocitelor fecundate (zigoților obținuți) la 24 h de la puncție: Între 8 – 12 zigoți.13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 3 de la puncție: Peste 8 embrioni.Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 9 embrioni, din care 6 calitatea 1 si 3calitatea 1-2. .14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Trei.16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5).17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Da.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? Da.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră? Comentarii: Neutru (ă); In perioada cand am facut FIV era aglomeratie foarte mare la clinica si medicul era putin depasit, motiv pentru care monitorizarea ecografica a fost facuta in cea mai mare parte de catre alti medici (poate mai putin experimentati). Nu prea am primit detalii pe parcursul procedurilor, ci doar indicatii foarte scurte fara prea multe explicatii.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii:
 4. 4. Neutru (ă); La intrebari mi-a raspuns mai mult Lucia Vaduva, asistent manager FIV, cu medicul am avut destul de putin contact.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Nemulțumit(ă); Consultatiile la Dragos Albu trebuiau programate cu mult timp inainte si chiar si asa, erau dublate sau chiar triplate, deci au fost situatii in care am asteptat cateva ore. Fiind venita prin Programul national, de obicei am fost directionata catre alti medici. Totusi, in timpul monitorizarii eram anuntata la timp ce pasi trebuie sa fac in continuare.4. Cât de mulțumit(ă) ați fost de cât de bine a înțeles și a reținut cazul/tratamentul dumneavoastră medicul? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu prea imi dau seama in ce masura a retinut medicul cazul meu. Am primit o schema de tratament, iar pe parcursul monitorizarii medicul era informat de rezultatele analizelor si ecografiilor, dupa care stabilea daca modifica sau nu dozele de medicamente.5. Cît de mulțumit(ă) ați fost de felul în care a fost adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Sunt foarte multumita pentru ca am raspuns bine la tratament, obtinand destul de multi embrioni de calitate si apoi o sarcina din prima incercare.6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Comentarii:
 5. 5. Neutru (ă); La inceputul procedurii mi-am exprimat dorinta de a fi monitorizata ecografic de catre Dragos Albu, lucru care nu s-a intamplat. Fiind venita prin program, aveam alocat alt medic pt ecografii, nu am putut schimba aceasta decizie. O alta decizie a fost cea legata de numarul de embrioni transferati – aici s-a dovedit a fi de ajutor sugestia medicului de a transfera 3 in loc de 2 embrioni – s-a prins un singur embrion din cei 3.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Neutru (ă); Nu am discutat cu medicul in urma aflarii rezultatului, am fost sunata doar de Lucia Vaduva, asistent manager FIV, care mi-a spus cand sa ma programez pentru ecografia de confirmare (pe care din nou, nu am reusit sa o fac cu Dragos Albu, desi aveam programare, am fost directionata catre altcineva chiar cand asteptam sa intru la ecografie).8. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:Pe scurt, eu una am avut contact cu Dr. Dragos Albu de putine ori: cand am depus dosarul la clinicaam avut o scurta discutie, apoi la ultima ecografie de monitorizare, apoi la punctie siembriotransfer si in final la o ecografie foarte scurta (de vreo 2 minute) la 10 saptamani, cand mi-aenumerat modurile in care pot face dublu-test. Dupa cele 13 saptamani in care monitorizarea afost facuta la sectia Medicina Materno-Fetala, am ales un alt medic pentru monitorizarea sarcinii.Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV9. Cât de mulțumit(ă) ați fost de competența medicului embriolog implicat în procedură? Foarte mulțumit(ă);10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii:
 6. 6. Mulțumit(ă); Medicul embriolog m-a sunat dupa primele 24 de ore sa imi comunice cate ovocite au fertilizat, iar apoi a fost prezenta la embriotransfer ca sa imi explice cati embrioni am obtinut si de ce calitate.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui genetician? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de consultarea unuigenetician;14. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu geneticianul? N/A.15. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Mulțumit(ă); Anestezistul si asistentele au fost foarte dragute, atat la punctie cat si la ET au avut grija sa ma simt in siguranta.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii16. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost delegată unui alt medic cu competențe în ecografie;17. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie Comentarii: Nu pot sa spun ca am fost chiar nemultumita, dar unul din Neutru (ă); medicii care mi-au facut ecografie era mai putin experimentat, ecografiile cu el au durat destul de mult si era cam incomod, in plus nu primeam detalii deloc, toate deciziile le lua oricum Dragos Albu.18. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii:
 7. 7. Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Am facut toate analizele la laboratorul Medlife, nu am asteptat niciodata, in timpul monitorizarii chiar imi recoltau sange asistente din cadrul sectiei MMF, separat de restul pacientilor.Aspecte administrative19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii: Mulțumit(ă); Personalul de la receptie lasa de dorit... domnisoarele sunt neinformate si de multe ori nepoliticoase, mergand pana la a ridica tonul la paciente. In rest, asistentele foarte dragute, politicoase. Cu Lucia Vaduva am putut comunica bine si prin telefon si prin e-mail pentru a afla detalii legate de procedura. Dragos Albu mi-a raspuns destul de prompt la mesajele SMS sau la e-mail cand am mai avut vreo intrebare.20. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii suficiente pentru majoritatea pacienților interesați de FIV;21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Comentarii: Nu am beneficat de materiale Nu am primit materiale informative printate, ci e-mail cuinformative tipărite. schema de urmat si cu recomandarile.22. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Mulțumit(ă);Costul procedurii
 8. 8. 23. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Comentarii: Neutru (ă); Mi s-au comunicat de la inceput costurile in conditiile in care aveam dosar aprobat prin program, insa au existat ceva neintelegeri cu privire la costurile monitorizarii – domnisoarele de la receptie au gresit calculele. Eram prima pacienta cu dosar aprobat si a durat ceva vreme pana s-au acomodat cu costurile in aceasta situatie.24. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Accesibilă în raport cu calitatea serviciilor oferite;Comentarii:Am avut de achitat doar anumite servicii, punctia si embriotransferul erau suportate prinsubprogram. Deci am platit pentru monitorizare, pentru cazarea in rezerva in timpulprocedurilor, pentru anestezie si medicatia din timpul procedurilor si apoi pentrucrioconservarea embrionilor ramasi.Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 10000 RON.Detalii:Cost total procedură (aproximare): 4000 RON (inclusiv decontarea prin Subprogramul FIV/ET, dacăeste cazul).Cost total medicație (aproximare): 4000 RON.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 2000 RON. (in conditiile in care amabonament la Medlife, deci multe din analize sunt gratuite.)Costuri auxiliare (aproximare): -Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Da.Impresie generală și recomandări:25. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri?
 9. 9. Comentarii: Posibil; Nu stiu exact daca as recomanda-o, in general cand am fost intrebata de experienta mea de acolo, am explicat ca sunt foarte multumita ca am obtinut sarcina mult dorita, dar totodata am povestit si experienta mea, cu bune si rele.26. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Probabil ca da; Medicul este foarte bun, din pacate in perioada in care am facut eu procedura era foarte ocupat. Nu pot sa ii contest meritele, in definitiv a facut in asa fel incat sa reusim.27. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Comentarii: Neutru (ă); Cred ca ar putea sa fie putin mai organizati. Pe de o parte, am fost multumita ca procedurile au avut final fericit, pe de alta parte, as fi preferat sa nu fiu nevoita sa astept atat de mult la consultatii si sa mi se explice mai in detaliu procedurile.28. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Comentarii: Probabil ca da; Am embrioni conservati, deci probabil ca in viitor am sa apelez din nou la acelasi medic pentru un nou transfer. Sper sa se mai schimbe pana atunci situatia in clinica, sa fie mai mult timp alocat fiecarei paciente.29. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: N/A

×