Chestionar feedback fiv 2 kinderwunschzentrum

649 views
589 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
649
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
348
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 2 kinderwunschzentrum

  1. 1. 1 Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV) A. Date statistice despre pacient/cuplu Vă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV): 1. Vârsta pacient (partenera): 30 – 35 ani; Detaliu: 31 ani. 2. Domiciliu: România; 3. Tip infertilitate: a. Infertilitate primară; b. Infertilitate masculină; 4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani; 5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 6 luni. Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative: 1. 6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Anticorpi antispermatici (ambii parteneri) – doar pentru sot Consult și investigații genetice 1 Acest formular este proprietatea Asociatiei SOS Infertilitatea. Utilizarea sau reproducerea sa nu este permisa decat cu acordul scris al conducerii asociatiei.
  2. 2. 7. Diagnostic privind cauzele infertilității Anomalii ale lichidului seminal; Detaliu diagnostic partener: oligospermie severa B. Dateprivind procedura FIV 1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz (Viena) 2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În străinătate; Detaliu privind țara: Austria. 3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2013. 4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică: Internet; Forumuri dedicate problemei infertilității; 5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: - Dr. Verena Passuello – urmarire stimulare si prelevare ovocite; - Univ.Prof.Dr. Andreas Obruca – embriotransfer. 6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic desemnat de către clinică pentru supravegherea procedurii; 7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: 8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): 9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii; 10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET); 11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației; 12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 11 – 15 ovocite; Detaliu număr ovocite prelevate: 13 din care 9 au fost mature . 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție:
  3. 3. Între 4 – 8 embrioni; Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 6. 14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): Peste 3 blastociști; Detaliu număr blastociști obținuți: 5. 15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Unul; 16. Rezultatul primului test beta HCG: Negativ. 17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? N/A. 18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A. C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIV Îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate 1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Foarte mulțumit(ă); 2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Contractele pe care le primesti pentru studiu sunt foarte detaliate si iti explica foarte bine ceea ce trebuie sa faci si care sunt riscurile. Comunicarea s-a facut prin e-mail si am primit de fiecare data raspunsuri la intrebari. 3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Mulțumit(ă); 4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? N/A (a fost transferat un singur embrion).
  4. 4. 5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Monitorizarea ecografica s-a facut in Romania, in Viena am mers direct pentru prelevare ovocite si ET. Programarile au fost facute de catre clinica, am fost sunata pentru a se asigura ca vom merge iar in momentul in care am ajuns in clinica nu a trebuit sa asteptam. 6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă); 7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Mulțumit(ă); 8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: In ziua analizei mi-au scris e-mail pentru a-mi aduce aminte ca trebuie sa merg la laborator, iar a doua zi am primit un e-mail de incurajare si o propunere pentru continuarea tratamentului. 9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate Comentarii: Clinica are o procedura foarte bine pusa la punct, medicii au un program unde au toate datele pacientilor, de la analize la evolutia embrionilor ceea ce face ca orice medic care se ocupa de tine sa stie despre ce este vorba. Tot timpul sunt cu zambetul pe buze si dispusi sa te ajute. Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV
  5. 5. 10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii: Mulțumit(ă); In ziua a 2-a am fost sunata de catre clinica si instiintata de numarul embrionilor si de faptul ca vom merge pe blastociti. In ziua ET-ului medicul mi-a explicat cati au supravietuit, ce calitate au, despre procesul de congelare si am facut si ET-ul. 11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog; 12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A. 13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Asistentele sunt foarte dragute si atente, linia venoasa a fost pusa de catre medicul specialist FIV, personalul de la receptie a fost cald, prietenos si atent cu nevoile noastre. Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii 14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Alte situații. Detaliu - Vă rugăm specificați natura situației: Monitorizarile le-am facut in Romania cu un medic specialist in infertilitate. 15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie N/A. 16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii: N/A (clinica nu are laborator propriu sau nu ați apelat la serviciile Nu am apelat la serviciilor lor.
  6. 6. acestuia). Aspecte administrative 17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Foarte mulțumit(ă); 18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii complexe și de ultimă generație; 19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Am primit tot timpul documente cu informatii legate de proceduri, informatii cu ceea ce s-a intamplat sau urmeaza sa se intample. 20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Au rezerve in care poti sta cu sotul, discutiile au avut loc in cabinet unde eram doar noi si personalul implicat, sotul a putut participa la ambele proceduri. Costul procedurii 21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: In contractele primite au fost trecute costurile fiecarei proceduri si nu s-a adaugat nici un cost supriza. 22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, însă reflectând corect valoarea serviciilor oferite;
  7. 7. Comentarii: Cred ca aici depinde foarte mult de veniturile fiecarui cuplu. Pretul a fost unul la care ma asteptam si pot spune ca procedura a meritat fiecare banut dat. Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 5.800 EUR Detalii: Cost total procedură (aproximare): 3.300 EUR (FIV+ICSI) si 900 EUR IMSI Cost total medicație (aproximare): 1.000 EUR Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): au fost gratuite Costuri auxiliare (aproximare): 600 EUR. Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Nu. Impresie generală și recomandări: 23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; 24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; 25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Foarte mulțumit(ă); 26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric da; 27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: In aceasa clinica am simtit ca toata grija lor era pacientul si ca isi dau toata silinta sa treci peste aceste momente cat mai placut posibil.

×