Chestionar feedback fiv 1 gynera fertility center

888 views
878 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
888
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
525
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 1 gynera fertility center

  1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV) A. Date statistice despre pacient/cuplu Vă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV): 1. Vârsta pacient: 30 – 35 ani; Detaliu: 31 ani. 2. Vârstă partener: 30 – 35 ani; Detaliu: 31 ani. 3. Domiciliu: România; 4. Tip infertilitate: a. Infertilitate primară; b. Infertilitate masculină; 5. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe natural Între 1 – 2 ani; Detaliu: 20 luni. 6. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe cu asistență medicală Mai mică de 1 an; Detaliu: 6 luni. 7. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Inseminare artificială; Detaliu: Număr tentative 3. 8. Tabloul investigațiilor clinice pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Investigații imagistice Detaliu: ecografii transvaginale, HSG
  2. 2. 9. Diagnostic privind cauzele infertilității Tulburări ovulație; Ovare polichistice; Detaliu diagnostic parteneră: Ovare cu aspect de ovare polichistice, tulburari ovulatie Detaliu diagnostic partener: Oligoastenoteratospermie B. Dateprivind procedura FIV 1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Gynera Fertility Center (Bucuresti) 2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România; 3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2010. 4. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Laura Dracea 5. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări; Detaliu: Perioada în care am colaborat anterior cu medicul este de 8 luni. 6. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: dr. Luminita Mirzan 7. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. genetician, biolog, specialist ecografie monitorizare, psiholog): dr. Daniel Damian – urolog/androlog 8. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii; 9. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET); 10. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației; 11. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 5 – 10 ovocite; Detaliu număr ovocite prelevate: 7. 12. Numărul ovocitelor fecundate (zigoților obținuți) la 24 h de la puncție:
  3. 3. Între 4 – 8 zigoți; Detaliu număr ovocite fecundate: 6. 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 3 de la puncție: Între 4 – 8 embrioni; Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 4 embrioni, nu cunosc detaliile referitoare la calitate 14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): Peste 3 blastociști; Detaliu număr blastociști obținuți: 4. 15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Doi; 16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5); 17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Nu, implantarea nu a condus la o sarcină viabilă. 18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? Nu, a intervenit avort spontan în primul trimestru de sarcină. C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIV Îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate 1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); Medicul s-a comportat bine, a fost sensibil, intelegator si ma incurajat pe parcursul procedurii; tot ce am sa-i reprosez este faptul ca m-a trimis in alte parte sa fac chiuretaj pe motiv ca in clinica dansei nu se facea o asemenea procedura si faptul ca nu mi-a recomandat analizele de trombofilie. 2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); Fiind la inceput de drum, nu am fost foarte documentata si nu am stiut exact ce intrebari sa pun, dar la cele pe care leam pus, am primit raspuns.
  4. 4. 3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Dureaza mult pana obtii prima programare (in jur de 2 luni), apoi odata ce devii pacientul clinicii, programarile se fac mult mai usor (in functie de data menstruatiei se programeaza data ecografiei, s.a.m.d.). Contactul nu s-a mentinut direct cu medicul ci cu personalul de la receptie. Timpul de asteptare, chiar si cu programare, a fost, in general, in jur de 1 ora. 4. Cât de mulțumit(ă) ați fost de cât de bine a înțeles și a reținut cazul/tratamentul dumneavoastră medicul? Comentarii: Mulțumit(ă); Medicul mi-a lasat impresia ca a retinut detaliile cazului meu. Fiecare pacient avea un dosar cu analizele efectuate si detaliile cazului. 5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care a fost adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Comentarii: Neutru (ă); Protocolul poate nu a fost chiar cea mai buna alegere, s-a optat pentru fertilizarea clasica a ovocitelor, ceea ce, in opinia mea, iar nu a fost chiar cea mai buna alegere tinand cont de calitatea spermei. Consider ca asta este cauza pentru care embrionii nu au fost viabili, desi s-au implantat amandoi, nu a evoluat nici unul. 6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Comentarii:
  5. 5. Mulțumit(ă); Consider ca medicul ar trebuie sa ia decizii bazate mai mult pe fapte medicale decat pe dorintele pacientului. Am colaborat bine si s-a tinut cont de dorintele mele. 7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Neutru (ă); Discutia ce a urmat esecului m-a determinat sa aleg alta clinica, desi medicul a fost intelegator vis a vis de situatie. M-a deranjat faptul ca am fost trimisa in alte parte sa fac chiuretajul dupa oprirea in evolutie a sarcinii. 8. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate Comentarii: Alte comentarii nu am. Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV 9. Cât de mulțumit(ă) ați fost de competența medicului embriolog implicat în procedură? Comentarii: Neutru (ă); Desi transferul a fost cu blastocisti, embrionii s-au implantat amandoi totusi nici unul dintre cei doi nu a fost viabil. Cred ca tine si de competenta embriologului. (Nota editare: aceasta este doar opinia pacientei si justificarea optiunii sale) 10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii:
  6. 6. Neutru (ă); Nu am comunicat deloc pe parcursul procedurii. Pe embriolog l-am vazut doar in momentul transferului. Informatiile despre starea embrionilor le-am primit de la personalul de la receptie. 11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog; 12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A. 13. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui genetician? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de consultarea unui genetician; 14. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu geneticianul? N/A. 15. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Mulțumit(ă); Anestezistul a fost foarte atent, asistentele au fost amabile. . Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii 16. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate; 17. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie Mulțumit(ă); N/A. 18. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Mulțumit(ă); Aspecte administrative 19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici:
  7. 7. Mulțumit(ă); 20. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii suficiente pentru majoritatea pacienților interesați de FIV; 21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Mulțumit(ă); 22. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Mulțumit(ă); Costul procedurii 23. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Mulțumit(ă); 24. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, însă reflectând corect valoarea serviciilor oferite; Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 3200 EUR. Detalii: Cost total procedură (aproximare): 2300 EUR Cost total medicație (aproximare): 800 EUR Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 100 EUR Costuri auxiliare (aproximare): - EUR Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Nu. Impresie generală și recomandări: 25. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Probabil ca da;
  8. 8. 26. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Probabil ca da; As recomanda precizand aspectele care pe mine m-au nemultumit. 27. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Mulțumit(ă); 28. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Probabil ca nu; 29. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: N/A

×