• Like

La població i el treball d´espanya i de

 • 1,235 views
Uploaded on

Excel·lent treball realitzat per Lucia de 5é de Primària de l'escola Abad Sola

Excel·lent treball realitzat per Lucia de 5é de Primària de l'escola Abad Sola

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
1,235
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
4
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. LUCÍA RODRÍGUEZ GARCÍA 5º PRIMARIA
 • 2. LAPOBLACIÓD´ESPANYAElscreixement asigut possibleper duesraons :El creixementnaturalpositiu i lesmigracions
 • 3. El creixement natural Les migracions  Actualment arriben molt Al començar el segle xx ,la immigrants i se´n van natalitat era molt alt i la pocs emigrants, per mortaliat també ,per aixo la poblacio creixia molt lent. aquesta raó la poblacio va Con els pas dels anys , Espanya augmentant. va millorar económicament, en  Peró aixó no sempre a sigut l´alimentació i en els avanços així la immigració i la mèdics per consegüent la emigració han passat per mortalitat baixa i la poblacio cresquera. diferent etapes.
 • 4. Des del segle XIX fins a 1975 aproximadament va haver-hi uncreixement de l´ emigració , tan externa com interna,la poblacióespanyola va buscar noves oportunitat s de trevall.L´emigració externa es va dirigir a països d´Amèrica a la primeriadel segle xx i a països europeus en els anys 50 i 60 , durantaquesta etapa també va augmentar l´ emigració interna, més dequatre milions d´espanyols van cambiar de residència,se ´n vananar d´ls segues localitats a les fábriques de otres ciutatsCatalunyaHui dia Espanya és un país receptor d´immigració internacional.
 • 5. Com es dritribuiex la població espanyola
 • 6. Per a saber si un territori está molt poblat o poc,non´hi ha prou de conéixer el nombre total que té.Calrelacionar els habitants amb la superfície.Ambaquestes dades es calcula la densitat depoblació,expressada en quilòmetres quadrats.A Espanya la densitat és de 91 hab./km.ENTRE PROVÍNCIES: les interiors excepte Madrid,estan menys poblades que les costaneres i insular.DINS DE CADA PROVÍNCIA: la major part de lesprovíncies ,la població es concentra a les ciutats, sobretot a la capital , mentre que el camp estáquasi despoblat.
 • 7. LA POBLACIÓ I LES ACTIVITAT S ECONÒMIQUES1- LA POBLACIÓ I EL TREBALLEl habitants d´un territori es classifiquen :-Població activa – conjunt de persones que está en edad icondició de traballar. *població ocupada- les persones que traballen i reben dinersa canvi *població desocupada – les persones que busquen unaocupació.- Població inactiva – conjunt de persones que no pot treballar ono cobra un sou per la seua activitat. jubilats , menors de 16 anys , estudiants , mestresses decasa i els malalts.La població activa treballa en tres sectors:
 • 8. EL SECTOR PRIMARI Ocupa tan sols cinc persones de cada cent. -L´AGRICULTURA – els que més abunden són els de secà,cereals, vinyes i oliveres que es cultiven a Castella-la Manxa, Lleó i Andalusía sobretot ,les hortalisses i fruites es cultiven en Andalusía , Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana. -LA RAMADERIA- el bestiar més abundant és el porcí,el segueix l´oví i les granges d´aviram esten per tota Espanya. -LA PESCA- la major part dels vaixells de pesca són de litoral. L pesca d´altura es practica als oceans Atlàntic i Índic. -LA MINERIA- ha perdut població activa , tot i que encara té importància l´explotació de les pedreres.
 • 9. EL SECTOR SECUNDARI Ocupa 30 persones de cada cent. LES ACTIVITAT S INDRUSTRIALES – les que més persones ocupen :- Indústries de base – hi destaquen les dels metal-lúrgiques i químiques.- Indústries de béns d´equipament- entre aquestes hi ha que obtenen màquines , automòbils, vaixells i material elèctric.- Indústries de béns de consum-fabriquen productes que les persones consumin .La alimentària , la tèxtil,la del moble i la d´arts gràfiques. LA CONSTRCCIÓ- aquesta activitat econòmica consisteix en construir edificis i obres públiques( ponts i carreteres). Ocupa més de 10 persones de cada cent.
 • 10. ElS SERVEIS1- El SECTOR TERCIARI Les activitats econòmiques que no obtenen productes materials sinó que presten serveis formen part de este sector. Serveis educatius, sanitaris , financers, administratius, comerç, turisme , transport i comunicació. És el que més persones ocupa al nostre pais 65 treballador por cent. 2-EL COMERÇ Posa en contacte els productes obtinguts en els sector primari i secundari amb els consumidors que els compren. Consisteix a vendre productes a canvi de diners. Comerç interior : és l´intrecanvi de productes que es produix en un pais i que es venen en comerços d´aquets pais.
 • 11. Começ exterior:és el intercanvi de productes entre diferentspaïsos :-exportar- quan un país ven productes a un altre país.Espanya exporta poductes alimentaris i productes industrials.-importar- quan un país compra productes i béns a un altre país. Espanya importa combustibles ,minerals i productes informàtics.3- EL TRANSPORTTraslladen mercaderies i persones, es classifiquen en:- TRANSPORTS TERRESTRE- es desplacen per carreteres iautovies o per vies de ferrocarril.-TRANSPORTS MARÍTIMS- es desplacen per rutes marítimes ambvaixells que ixen i arriben a ports.-TRANSPORTS AERIS- es desplacen per rutes aéries amb avionsque s´envolen i aterren a aeroports.
 • 12. 4 -EL TURISME Comprén els desplaçaments de les persones a deferents llocs per buscar descans o diversió,ocupa 10 persones per cent . El s destinacions que originen diferents tipus de turisme: El turisme de sol i plaja- és el que més persones ocupa. El turisme rural- és propi de les zones de mountanya de l´interior i d´algunes zones de la costa amb paisatges i tradicions destacades . El turisme cultural-se centra en ciutats amb un ric patrimoni històrico i artístic.
 • 13. LA POBLACIÓ I EL TREBALL A LA COMUNITAT VALENCIANA1-La població creix – Les causes de que la població ha augmentat són :- El nombre de naixements ès superior al de defuncions, creixement natural ès positiu.-El nombre d´immigrants que arriba ès superior al d´emigrants ,el creixements migratori ès positiu. La població no es reparteix igualment, la majoria viu en ciutats grans i mitjanes , sobretot en la franja litoral.2-La població i el treball- La població activa és de més de 2 milions i mig de persones , menys de la meitat són dones. Es reparteix per sectors econòmics:
 • 14.  Sector primari – és el què menys persones treballen , tres persones ocupades de cada cent. Sector secundari- ocupa quasi 32 persones de cada cent. Sector terciari- és el que més persones ocupa ,quasi 65 de cada cent.