0flimanalyse

786 views

Published on

filmanalyse

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
786
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

0flimanalyse

  1. 1. Filmanalyse limitlessFelicia Sewdien10075666
  2. 2. Waar gaat de film over?Het verhaal gaat over een Eddy, een onsuccesvolle schrijver die eruit ziet als een zwerver.Niks zit hem mee en hij heeft totaal geen inspiratie. Op een dag loopt hij doelloos overstraat en komt hij zijn ex zwanger tegen. Ze drinken samen wat in een café en zijn exzwager biedt Eddy een pilletje aan. Hij zegt dat het 100% veilig en getest is. Eddy neemtthuis het pilletje in en het werkte al na 30 seconde. De pil heeft de volgende bijwerkingen: jewordt geconcentreerder, slimmer en kon dingen voorspellen. Eddy kreeg opeens veelconcentratie en werd veel meer geïnspireerd, waardoor hij in 1 nacht een goed boekschreef. De volgende ochtend was het pilletje uitgewerkt en was hij gewoon weer de oudeEddy, Alles was weer weg, zijn concentratie en inspiratie dus ook. Hij had nog wel zijn boekover en besloot deze in te leveren bij een uitgever. Deze vond zijn boek zo goed en opeensverdiende Eddy veel meer geld door schrijven. Hij besloot meer van die pillen te nemen enging terug naar de Zwager, maar die was vermoord en zat dood op de bank. Eddy zochtheel zijn huis door om de NZT-pillen te krijgen. Uiteindelijk vond hij een hele zak en toenbegonnen de problemen. Hij ging geld lenen van een Rus en besloot meer te beleggen.Binnen 3 dagen maakte hij van 2000 2,3 miljoen euro. Na een week werkte hij voor eengroot bedrijf en later werd hij zelfs CEO. Hij nam steeds een grotere dosis en werd ernstigverslaafd. Op een dag spreekt hij af met Melissa, zijn ex en dus de zus van zijn ex zwanger,die is vermoord. Ze verteld dat ze ook verslaafd was en dat het spul erg verslavend is en hijmoet afkikken, voordat hij dood gaat. Hij neemt haar niet zo serieus en blijft slikken, terwijlde voorraad kleiner wordt. Eddy is inmiddels erg succesvol en heeft goede banden met depresident van het bedrijf waar hij werkt. Deze gaat later voor een ander bedrijf werken,waar NZT-pillen worden geproduceerd. Later in het verhaal stalkt de Rus die Eddy geldleende Eddy erg vaak en wilde ook steeds meer pillen. Dit zorgde voor veel problemen. Aanhet eind van het verhaal is Eddy the resident en komt de oude president op bezoek (die enedie nu voor een bedrijf werkt die de NZT-pillen produceert). Omdat Eddy en die man erggoed bevriend zijn, heeft Eddy uiteindelijk continue aanvoer van de pillen en is hijonverslaanbaar. De film heeft een open einde.
  3. 3. B .Wat heeft de regisseur te met de film te vertellenB1. Het thema is drugs, omdat het over verslaving gaat van pillen. Het hele verhaal gaateigenlijk over Eddy wiens leven wordt gedomineerd door drug en er erg afhankelijk vanwordt.C. In hoeverre suggereert de film de werkelijkheid?C1. De film wordt op een natuurlijke manier gespeeld door de acteurs. De film zou eigenlijkbijna in het echt ook kunnen gebeuren, behalve het feit dat het pilletje met de bijwerkingenniet bestaat. Verder zou dus alles wel echt gebeurd kunnen zijn.C2. Het genre is actiefilm, omdat het erg spannend was en er veel gevechten tussen Eddy enzijn vijanden waren. Daarnaast waren er veel achtervolgingen en andere aspecten die inactiefilms voorkomen.D. waarmee is de film gemaakt binnen de kadrering?D1. Over het stemgebruik en kostuums van de acteurs valt weinig te vertellen. Veel acteursspelen kosmopolieten en zijn hoog opgeleid. Ze dragen voornamelijk pantalons en colberts.Andere acteurs, zoals de vijanden van Eddy zijn gangsters en zien er stoerder enonverzorgder uit.D2. Eddy: Eddy Begint als onsuccesvolle schrijver die een pil van zijn ex zwager aanneemt enwordt later een succesvolle zakenman, Hij heeft veel vijanden die zijn pillen willen hebben.Ex zwager van Eddy: hij is de dealer van Eddy en wordt al aan het begin van de filmvermoord door onbekende daders.Melissa: Zij is de ex vriendin van Eddy die hij al 10 jaar niet had gezien. Later zoekt ze Eddyop om te vertellen dat ze ook verslaaft is aan de pillen en zegt dat hij moet afkikken.The president: Eddy´s baas, die later bij het bedrijf werkt die de pillen produceert. Hij is eengoede vriend van Eddy en zorgt voor continue aanvoer voor Eddy.De Rus: Deze man uit Rusland leent Eddy aan het begin geld om te beleggen, maar wilt latersteeds meer van Eddy, waaronder zijn pillen. Al snel wordt hij een vijand van Eddy.
  4. 4. D3. Eddy (hoofdrolspeler) begint als onsuccesvolle schrijver en eindigt als succesvollezakenman. Je ziet dat er veel verschillende shots zijn gemaakt tijdens de film en dat diegoed gemonteerd waren. Zo zie je bijvoorbeeld en scene van een taxi. Er zijn beeldenvanuit de taxi, boven de taxi en naast de taxi gemaakt. Deze beelden werden achter elkaargeplakt, wat zorgde voor veel mooie sensationele beelden. Er waren ingrepen in de tijd. Zowaren er flashbacks en flash forwards te zien. Het was een lineaire verhaallijn en het werdverteld vanuit een ik-perspectief vanuit Eddy.D4. Het verhaal speelde zich af in Amerika. Ik vraag me af of het is opgenomen in de echtestraten of op een decor, want het zag er allemaal heel echt uit. Daarnaast werden er veellicht-effecten gebruikt wanneer Eddy de pil nam en bijwerkingen kreeg. Er was ook gebruikgemaakt van geluid. Deze werden ingezet ter ondersteuning om bepaalde emoties ensituaties te versterken. Zo werden er harde geluiden gebruikt bij spannende scenes als vechtscenes en achtervolgingen om het spannender te maken.D5. de standpunt van de camera was ooghoogte en bij sommige shots werd er gebruikgemaakt van volgelperspectief. Er werden zowel horizontale als verticalecamerabewegingen gemaakt. Verder waren er veel close-ups in bepaalde scenes. In eenscene waar een vrouw zich verstopte werd er gebruik gemaakt van scherpstellingen,waardoor het realistischer werdE.E1. Het idee van de Regisseur is om te laten zien dat er aan roem veel nadelen zitten.(de rest van de meeste punten zijn al herhaald)F. Met welk doel wordt de film gebracht?F1 .de functiegeving door de maker is esthetisch, want er is een duidelijke scheiding te zientussen anti schoonheid(leven als sobere onsuccesvolle schrijver) en schoonheid(succesvollezakenman).

×